http-equiv='refresh'/>

12 Kasım 2014 Çarşamba

Kitap Mutluluk Getirir

Eda dün öğretmeni için gül çizmek istediğini söyledi. Benim hiçbir müdahalem olmadan kendince bir gül resmi çizdi ve çantasına koydu. Bu beni yeteri kadar duygulandırmışken bir de kitaplarını okurken fotoğraf çekmemi ve Elif öğretmenine göndermemi istedi. O da görsünmüş neler okuduğunu. Öyle çekeceğim sayfayı da kafama göre seçtirmedi, kendisi seçti burasını çek diye. Tabi her şeyi fotoğraf çeken bir annesinin varlığı da bu fikrin gelişmesinde etkili olmuştur. Ama inanın çok hoşuma gitti. Geçen sene bu zamanlar böyle böyle olacak deselerdi hiç inanmazdım. İlk aylar ağlayarak okula bırakışımız değil nedeni de ne bileyim sonradan da çok istekli gitmiyordu okula. Her sabah anneannesine gitme yolunu deniyordu bir kere. Okulda keyifliydi ama bize yansıtmıyordu bunu hiç. Şimdi ise maşallah bu tip hareketlerle bunu gösteriyor bize. Bir kere arkadaşlarına alıştı. Hatta bazen haftasonları karşılaşıyoruz okul arkadaşlarıyla ve zevkten dört köşe oluyor. Artık onun da bir çevresi olduğu için seviniyor belki de. Sonra okuldaki öğretmenler…Ben hepsini çok seviyorum ve kızımın da onlara olan sevgisini gördükçe mutlu oluyorum. Umarım bu tablo hiç bozulmaz.





Yazıyı yazdıktan sonra öğretmeninden mesaj geldi. Eda’yı bu fotoğraflardan dolayı tüm arkadaşlarının yanında alkışlatmış ve fotoğrafları sınıfa asılmış. Hayatta böyle mutluluklar olsun işte daha ne ister insan. Belki arkadaşları da etkilenir ve annelerine kitap okutur. Tüm çocuklar okusun, çok sevsin okumayı.  


HB

4 yorum:

Unknown dedi ki...

aferim Edaya ve anne-babasına tabi ki. çocuklar "kitap oku" dediğinde değil, anne babasını kitap okurken gördüğünde kitaplara ilgi duymaya başlarlar :)

SadeAnne dedi ki...

Ben çok kitap okuyamıyorum bu ara. Ama Eda'ya mutlaka her gün okumaya gayret ediyoruz. O da çok şükür seviyor, hatta 1 tane daha okuyayım deyince çığlık atıyor :) Umarım okuyan çocuklar olurlar. Önemli bi alışkanlık.

Adsız dedi ki...

kesinlikle çocuklarımıza bırakacağımız en büyük miras okuma sevgisi :) :) inşallah hep okumaktan zevk alan bireyler olurlar büyüyünce de...

SadeAnne dedi ki...

Umarım öyle olur. Kitap okumayan insanlarda hep bir şey eksik oluyor çünkü. Büyük kayıp..

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar

Recent News