http-equiv='refresh'/>

5 Kasım 2014 Çarşamba

İsim Bulmaca

Şimdi benim kızın adı Eda ya.. Kardeşine isim düşünürken Eda’ya mümkün olduğunca uzak isimler arıyoruz. Hani Ela, Eva, Ada gibi isimler tamamen ihtimal dışı yani. Zaten Ela koysak bizimki çok kıskanır. Çünkü Ela ismine karşı bir zaafı var. Evcilik filan oynarken “benim şimdi adım Ela olsun mahsustan” diye başlıyor bazen. Sebebini anlayabilen beri gelsin. Zaten adın Ayşegül değil ki tek bir harf farkıyla sana sevdiğin bir isim koymuşuz işte. Daha ne değiştirmek istiyorsun.
“Kardeşinin ismi ne olsun” sorusu ise çok tehlikeli. Şimdi söyler, beğenmeyiz, bu sefer onun istediği olmadı diye bozulur. O nedenle biz birkaç isim bulup aralarından ona seçtirebiliriz. Nitekim aklımızda birkaç isim var. Ön eleme olarak Umay ve Aden’i seçtik. Siz ne dersiniz?

Beğendiğimiz isimler şunlar:

UMAY: Orhun Yazıtları’nda geçen,  çocukları ve hayvan yavrularını koruduğuna inanılan kadın Tanrı.
ADEN: Cennet bahçesi.
BADE: Şarap, içki. Tasavvuf edebiyatında aşk manasında kullanılır.
HERA: Mitolojide analığın yüceliğini temsil eden tanrıça 


HB

9 yorum:

Etkaca dedi ki...

Aden çok hoş bence, bir de Mira' yı seviyorum ben:)

Unknown dedi ki...

aden in anlami ne güzelmis ama ben Bade ismini cok severim.adi ne olursa olsun bahti acik saglikli hayirli bir evlat olsun inşallah

Unknown dedi ki...

ay ben Bade ismine bayılıyorum. Selen için çok israr ettim ama Cana kabul ettiremedim. Alternatiflerin hepsi cok guzel bence. Aden de içinde tersten Eda'yı barındırıyor :) İsmi gibi güzel ömrü olsun insallah :)

Blogcu Anne dedi ki...

Hepsi çok güzel, Bde favorim, Umay-Aden ikilisi arasında ise Aden tercihim. Her ne olacaksa, ismiyle büyüsün!

SadeAnne dedi ki...

Blogcu Anne; bana kalırsa da öyle Elifçim. Vera da ne kadar güzel bir isim. Böyle kısa isimlere bayılıyorum. Kızlar sağlıkla gelsin inşallah. İsim bir kere karar verene kadar.. sonra çok da önemi kalmıyor...

Burcu; Bade bence de çok güzel ama Bahadır çok da istemiyor. Tersten Eda içerdiğini sen söyleyince farkettim biliyor musun :) Dikkatsizliğin bu kadarı.

Sezo bigo; amin inşallah. Rüya'yı da bolca kokluyorum, ne mistir şimdi.

Etkaca; Mira ismine ben çok ısınamadım nedense. Yine de kısa isim kontenjanından sevebilirim :)

Adsız dedi ki...

Yorumda "Ela" yazmıştım, yazıyı okumamıştım o zaman tabii... Yoksa bizim için hiç sorun değil isimlerimizi herkes kullanabilir, Eda-Ela uyumlu olduğu için seçeneklerinizde de olabilir diye düşünmüştüm. Acaba dedim sebebi bizde olması ise. Tamam şimdi içim rahatladı :) Önerilerime gelecek olursak: Mira (sevmiyormuşsun gerçi ama anlamı yunuslara yol gösteren yıldız, bence güzel bir anlam) Lina (bir arkadaşım koydu, hurma ağacı fidesi demek), Bade'yi ben de beğenirim. Aden de güzel. Ece'ye ne dersin? Zor karar :) Biri elde olunca hele diğeri için baya bağlayıcı oluyor. Kısa isimleri seviyorum ben de, Bakınız ELA ve NİL. Bir de çok birebir uyumlu olmasını ben de tercih etmedim seninle aynı nedenlerden. Nitekim zor bir karar, Allah yardımcınız olsun.

SadeAnne dedi ki...

Ece çok güzel bence de. Ekin'i seviyorum bir de. Ortak karar gerektirdiğinden benim sevmem de yetmiyor tabi :) Ela çok güzle isim, ancak hem bahsettiğim sebeplerden hem de kuzenimin ismi Ela. Çok karışır konulursa. Nil ve Ela çok güzel seçimler bence, ikizlerde çok yakın isimleri sevmiyorum. Zaten tip olarak karışıyorlar bir de isim böyle olunca iyice zor.

ömerinannesi dedi ki...

Ayy Haticecim ne tatli bir telas :) Ben ogluma ruyamda adiyla seslenmistim, zaten cok sevdigim bir isim oldugu icin kosemde babamizin secmesini beklemistim, sukur ki o da ayni ismi secti :) ben Eda ismine bayiliyorum, cok derin cok guzel bir anlami var. Bade de cok guzel bir anlam tasiyor, icinde Eda da var, Sadeanneye de benzer :) o degil de ben senden cok heyecanlandim sanirim su an :) benim kizim olursa adi Bahar olacak adi kacisi yok:)

SadeAnne dedi ki...

Ömer ve Ali eski olmasına rağmen hiç eskimeyen isimler ve de çok güzel. Allah kaderini de ismi gibi güzel yazsın. Hazır heyecanlanmışken hiç soğutma bu hissi Figen ne dersin :)) İsim de hazır bak :)

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar

Recent News