http-equiv='refresh'/>

20 Kasım 2014 Perşembe

Nilüfer Çocuk Kütüphanesi

İnternet sayesinde artık her şey elimizin altında. Bir şey araştırmamız gerektiğinde eskiden ilk adresimiz kütüphaneler olurdu. Kalmadı artık öyle bir alışkanlık. Oysa kütüphanelerin havası hiçbir yerde yok. Raf raf kitapların arasında sessiz sakin bir şekilde kitap okumak gibisi var mı. Bu ortam bana okul yıllarındaki ders çalışma seanslarını hatırlatsa da artık öyle dertlerim kalmadığına göre o kısımları silebilirim hafızamdan.




Haftasonu Çocuk Kütüphanesine gittik. Yeni yapılan bir yer burası ve her köşesine özenilmiş belli ki. Misi Köyü’nün evlerinden biri kullanılmış kütüphane için. İçeri girdiğinizde “ah bu ev benim olacaktı” diye düşünseniz de kütüphane olarak restore edilmesi insanın içini rahatlatıyor. Eda okumayı öğrendiğinde buraya sık sık gelmesini diliyorum. Ama okumayı bilmesine de gerek yok. Hatta 4,5 yaşında olmasına bile..










Dekorasyon zevki bir yana içerik bakımından da çok yeterli buldum. Okul öncesi bölümde Eda için bir sürü kitap beğendim. Hatta artık piyasada bulunmayan ve çok uzun süredir istediğim “Elmer” kitapları da vardı. Buna rağmen kütüphaneden kitap alamadan çıktık.
Üyelik için 1 adet fotoğraf ve nüfus cüzdanı fotokopisi gerekiyormuş. Hazırlıksız gidip eli boş çıkmamak için bunları bulundurmak lazım. Her seferinde 2 kitap ödünç alınabiliyormuş. Kitapları orada da okumanız mümkün. Okul öncesi kitapların bulunduğu odayı giriş kata yapmışlar. Böylece üst katta çalışanlara ses gitmiyor.

Çalışma saatleri:  Hafta içi : 09.00 - 19.00 
                        Hafta sonu : 10.00 - 19.00 


HB

2 yorum:

Unknown dedi ki...

ayyyy cok guzelmiş, çok begendim ben de. çocuklara kütüphane olgusunu tanıtmak için ne iyi bir başlangıç :) tesekkur ederim ayrıca paylaşım için :)

SadeAnne dedi ki...

Rica ederim canım. Götürelim kızları bir gün birlikte.

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar

Recent News