http-equiv='refresh'/>

21 Kasım 2014 Cuma

Acıkamıyorum Doktor Bey

Şımarıkça olacak ama ben acıkmayı ve susamayı çok özledim.
Acıkamıyorum; çünkü boyuna tıkınıyorum. Yoğurt, leblebi, fındık, meyve, bazen bisküvi gibi ara öğünler yüzünden hiç açlık hissetmiyorum. Hele leblebiye taktım bu aralar. Paketi çıkarınca geri koyamıyorum. Kabız mı yaparmış neymiş? Dikkat etmem lazım. Tabi bu haftaiçi geçerli. Haftasonu bu kadar özen gösteremiyorum. Dışarıda olabiliyoruz, ya da evdeysek de Eda ile ilgilenirken unutuyorum. O zamanlar acıkabiliyorum. Haftaiçi ise her gün durum böyle.
Susayamıyorum; çünkü su elimden düşmüyor. Susamadan içiyorum hep. Ben normalde de pek susamazdım gerçi kışları. Bazen 1 bardak su ile günü bitirdiğim olurdu. Artık en az 2 litre içiyorum. Çarşamba ayrıntılı ultrason için hastaneye gittim. Doktorun yardımcısı “idrara sıkışık mısınız” diye sordu. “Tuvaletiniz var mı” nın kibar hali. O anda yoktu yani sıkışık değildim. Ama doktor gelene kadar durumlar değişti. Hatta muayene esnasında çok daha fazla değişti. Gitmeden suyu biraz azaltmam lazımmış, bilemedim.

Su iyidir, ödemi de engeller. Sanki bu ara öyle ilk aylardaki gibi çok da kilo almadım. Tabi doktora gidip tartıya çıkmadığım sürece sorun yok. Öyle atıp tutabilirim. Bir kere de şaşırmasam tartılırken. Bazılarının yorumu çok güldürüyor beni: Hamile olduğun arkadan bakıldığında hiç belli değil. Arkadan hamile gibi gözükmek nasıl olur ki? Kilo alırsan basenler genişler falan ama bu tek başına hamileliği mi gösterir canım. Bir yan bakış şart.

Hatasonu hava hem soğuk hem yağmurlu olacakmış. Tam da tüm gün evde olup kek börek yapmaya müsait. Herkese güzel ve keyifli tatiller diliyorum şimdiden.


HB

4 yorum:

Adsız dedi ki...

yaygın bir inanışa göre kız bebek bekleyenlerin basenleri genişlermiş hemen, ondan kız derlermiş tahmin edenler :) erkek bebekte karın ileri doğru dik büyürmüş, arkadan belli olmazmış. :) :)

SadeAnne dedi ki...

Ekşi-tatlı yemeden tutmadı benim ama böyle düşününce evet uyuyor :)

Unknown dedi ki...

"arkadan hamile olup olmadıgının belli olması" benim de sıkça takip ettiğim bir durum aslında :) çünkü bazı vücütlar sadece göbeğine/basenine değil her yerine alıyor kiloları. mesela bacak genişliği kadar kolu, bel genişliği kadar bacağı olanlar oluyor :) o yuzden ölçme değerlendirme için iyi kıstas bence arka görünüş :)

SadeAnne dedi ki...

Ben günümüz hamilelerini pek bir fit gördüğüm için unutmuşum heralde arkadan belli olma durumunu :))

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar

Recent News