http-equiv='refresh'/>

2 Kasım 2012 Cuma

Kaçmaz ki

Bu çocukların hafızası nerden gelir böyle anlamıyorum. Hayır çok balık yiyen bir çocuk da değil Eda. Irsi de olamaz, iğrenç bir hafızamız vardır ebeveynleri olarak. Muhtemelen tek sebep çocuk oluşu.

Akşam annemden alıp eve gideceğimiz sırada illa boyalarımı da götüreceğim diye tutturdu. Sanki evde hiç boyası yok da ordan oraya boya taşıyor her gün. Almayı istediği boyalar da en ispirtolu ve ortalık batırıcı olanlardan. Arabada kendisi taşımak istedi kalemlik içindeki boyaları. Tek tek kapaklarını açtı, yere düşürdü ve ellerini daha arabadan inmeden renkten renge soktu bile. “Yarın anneanneme boyama kitabı da götüreyim” diye bir fikir geldi aklına. Tamam dedik, götürürsün tabi. Boyama kitabı taşımaktan daha kolay ne olabilirdi ki?

Eve gidince resim aktivitemiz devam etti. Tabi daha aynı gün temizlenen evimi kirlettirecek göz yoktu bende. Örtümüzü yazdıktan sonra ben de ilgili anne modunda yanında durdum hep. Boyamaya katıldım ve her seferinde olduğu gibi o sıkılmış başka işlere geçmişken ben kitaptaki sevimli hayvanları boyamaya devam ederken buldum kendimi. “Anne ben boya yapmaktan sıkıldım, baba toplasın kalemlerimi” sözüyle dünyaya geri döndüm ve başladım gülmeye. Dağıttıklarımızı toplama işini babaya layık görmüştü :) Herhalde ben de aktivitenin içindeyim diye 3. kişiye bu işi yüklemek istedi. Neyse, topladık kalemleri baba yardımı almadan. Başka şeylerle oynadık, süt, uyku, rüyalar, ağlamalar, alarm sesini yine uykusuz halde duymanın yarattığı asabiyet...derken yine anneanne yollarına düştük. Araya giren bir sürü şeyle neyi unuttuk?
Bırakın boyama kitabını, kalemleri bile almak aklımıza gelmedi. Taa ki yolun yarısında Eda “kalemlerim nerdeeee” diye sorana kadar. Evde unuttuk hayatım, hiçbirimizin aklına gelmedi. Akşama evde yaparız boyamamızı. Aaaa bak at arabası geçiyor yanından.

HB

2 yorum:

AdanınAnnesi dedi ki...

:) yemezler annesi dönüp geri alın çocuğun kalemleriniiii

SadeAnne dedi ki...

Neyse ki kandı bir şekilde :)

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar

Recent News