http-equiv='refresh'/>

17 Eylül 2012 Pazartesi

Evlere Renk Lazım


Bir şeyi yasaklarsan cazibesi artar derler ki çok doğru bence. Alışverişi kendime yasakladıkça kendimi hep alışveriş yapar halde buluyorum. Serbest mi bıraksam acaba kendimi? Onu da denedik gerçi, etkili bir yöntem değil. Bu haftasonu kendimi ev alışverişine adadım farklı olarak. Özellikle mutfak için tabak, kaşık, kase gibi şeyler almaya bayılırım. Hele ki İkea’nın tasarımlarını çok kullanışlı buluyorum. Tantitone mağazası ise rengarenk, görsel olarak hemen içeri çekiyor insanı.

Dün önce Ikea’ya gittik. Niyetim yatak odasındaki bazı eşyaları kutulara yerleştirip daha kullanışlı bir oda organize etmekti. Ne kadar da düzenlesem 1 ay sonra her bir eşya birbirine giriyor ve karışık görüntü hiç hoşuma gitmediği gibi içlerinden bir şey bulmak da eziyet oluyordu. Hala da oluyor. Ikea’dan aldığım kutularla bunu önlemeyi amaçlıyorum. Çoraplar, çamaşırlar daha derli toplu dursun. Ayrıca takılar, tokalar, bunun gibi ufak tefek şeyler de iç içe geçmesin diye onları da bir düzene sokmam lazım. Bahadır bu kutu merakıma anlam veremedi. Zaten çekmecenin işlevi kutudan farklı değil bir de içine kutular koymak niye diye sorguladı durdu. Mutfakta çatal, bıçakları koyduğumuz zımbırtının görevini ve olmadığı durumlarda o çekmecenin halini düşünmek yeterli herhalde bunu açıklamak için. Erkeklerle alışveriş yapmak zor nitekim. Hem “hadi hadi” ler eşliğinde bir şeyler almaya çalış, hem laf anlat, hem de fikir verenin olmasın. Tek başına gezmeyi tercih ederim çoğu zaman.

Neyse ki Tantitone’ye gittiğimizde bu kimliğinden çıkıp Eda’yı oyalama görevini üstlenince annemle ikimiz rahatça gezdik. Daha verimli bir alışveriş oldu zaten bu yüzden. Buradaki renk cümbüşü insanın gözünü döndürüyor. Evdeki teflon tavalar çizik çizik oldukları için artık onları hiç umursamadan makinaya atıyorum. Her gün çiziklerine yenisi ekleniyor fakat sağlıksız olduğu için aklımda hep bunları değiştirme fikri var. Teflon yerine seramik daha sağlıklı, daha doğrusu çizilse de zararı olmadığı için daha kullanışlı. Sonra, ne zamanlardan hep cheesecake tarifleri okuyorum. Hepsinde kelepçeli kalıpla yapılacağı yazıyor. Evde yok ki yapayım. Bunun gibi birkaç ihtiyacımı daha gidermiş oldum. Yalnız eve geldiğimde baktım hepsini de mor renk seçmişim farkında olmadan. Çekiyor beni :) Bu arada 75 TL üzeri alışverişlerde kek kalıbı hediye ediyorlarmış. Anneciğimin mutfağını renklendirecek o da.


Şimdi sırada tüm dolabı indirip kışlık-yazlık değişimini yapmak ve kutuları doldurmak var. önümüzdeki haftasonu 2 gün boyunca suların kesileceği müjdesini de aldık! Artık bir sonraki haftayı bu işe ayırırım. Ütülenecekler, yıkanacaklar, verilmek üzere ayrılacaklar,..amanın aman çok işimiz var yine.

HB

6 yorum:

AdanınAnnesi dedi ki...

Çok güzel bir renk :) Güke güle kullan

Eşlerin bu "hadi hadi" leri olmasa herşey daha güzel olacak birgun. Ben inanıyorum :D

SadeAnne dedi ki...

Ben de inanıyorum ama o günün geleceğine dair pek umudum yok :)

Unknown dedi ki...

ikea ve bayıla bayıla gezen bir eş var mı?varsa da bize rastlamaış:)
girmemizle ha diye bir başlıyoruz bazen kızdığımdan hiç bişey bakmadan çıkıyorum en iyisi anne ,bacıyla çıkılandır :))
renkler çok güzel bende teflonları tek tek atıyorum da bide stok yapmışım bitmiyo:)döküm alıcam niyetliyim ama onunda ucuzu olanlara teflon katıyorlarmış ondan ucuzmuş en iyi jumbonundu sanırım not etmemişim de.neyse alacak zamana geleyim ben bulurum hangi markaydı:)

Hüma Kuşu dedi ki...

o kışlık yazlık olayı yok mu beni de şimdiden stresi aldı. bekarken kocaman bir gardırobum vardı çok kalın olanlar dışında kaldırmazdım yazlık kışlık ne güzeldi :D

SadeAnne dedi ki...

Esse'de satılan bir marka var. Tencereleri falan da oluyor. Ben ondan almıştım bir tane de, hakkaten seramik olduğu belli. Ağırlığından bile anlaşılıyor. Onu elde yıkamamı söylemişlerdi hep, hiç makineye koymadım. Süngerin yumuşak tarafını kullanmak lazım bir de. Gerçi çizilse de zararı yok diyorlar ama ne olur ne olmaz. Yenileri bari dikkatli kullanayım diyorum.

SadeAnne dedi ki...

Her yaz/kış başında aynı iş :( Benim sığmıyor şu anki dolaba. Hurçlara koyup çekyatların altına koyuyorum. Yazlıkları kaldırmak daha kolay ama koca montları, kalın kalın kazakları yerleştirmek zor oluyor.

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar

Recent News