http-equiv='refresh'/>

2 Mayıs 2012 Çarşamba

Nasıl geldim buraya-1

Ben Ölmeden blogunda okuduğum “Ne Umdun Ne Buldun” köşesini ben de kendi blogum için başlattım. Aşağıdaki kelimelerin aratılması sonucunda SadeAnne ziyaret edilmiş.

“Bilgisayar nasıl bir değişime uğradı?”

Bu soru üzerine sayfalarca yazı yazılabilir ama benim blogta çok da bir şey bulunmuyor doğrusu. Kısaca çok değişti; görüntüsünden içeriğine,işlevine her şeyiyle...Öyle ki şu an herkesin çantasında taşıdığı belleklerden daha ufak hafızaları vardı bilgisayarların eskiden. Hafızaları büyüdükçe boyutları küçüldü. Artık cep telefonlarımız bile eski bilgisayarlardan daha fazla veri taşıyor.
Arama soru şeklinde yapılmış, ben de kaptırıp cevap yazmaya başladım sanırım :)

“Bilgisayarın zararları”
“Bilgisayarın fiziksel zararları”
“İnternetin zararları”
“Teknolojinin zararları”
“Telefonunun zararları”
“Teknolojik aletlerin zararları”

Aman Tanrım, bir tane yazı yazarak bu aramaları siteye nasıl yönlendirdik anlamadım. Zarar kelimesinin başına yazılan her kelimeyi fazlasıyla kullanıyorum. Bu zararları yeterince bilmiyor olmalıyım bu durumda. Bu aramaları yapanlar sitede en uzun süreyi geçirenler arasında üstelik. Ben bir kendimi sorgulayayım en iyisi.

“Hint kınasıyla melek resmi”

Dövme figürleri ararken eklemiştim birkaç resim. Umarım yardımcı olmuştur. Hint kınasıyla yapılan dövme birkaç gün içinde çıkıyor, meleğin tamamı 3-4 gün anca kalır, sonra siliir hemen. Moral bozmak gibi olmasın ama gerçek.

“İki cami arasında aşk kitabı imla hataları”

Bu hataları listelemeye kalksak kitabın kendi sayfa sayısını bulur herhalde. Sırf bu sebeple okumayı bırakacaktım ama başlanmış kitap bitmelidir diyerek ve imla hatalarını görmezden gelerek okuduk bir şekilde.

“Bebeklerin uyku saatleri”

Oh be sonunda kızımla ilgili yazdığımı hatırlatan bir şey gördüm. En problemli konumuz uyku...Uyku saatleri demişken; hala kızımın, özellikle haftasonu, 6 dan sonra uyanmasının yolunu bulamadım. Teknoloji bu yönde de gelişse birazcık da çocukların geç uyanmasının yolunu bulsa. Zararlarını da o zaman gelince konuşuruz :)

“Bebeğin eline ekmek verin çiğnemeyi öğrensin”

Tavsiye için minnettar oldum. Arama yaparken katkıda bulunmayı ihmal etmeyenlere sonsuz teşekkürler.

“Bebeğim emerken yutkunmuyor”

Fazla detay içermeyen bu cümleye tek söyleyebileceğim şu; yutkunmuyorsa emmiyordur ve karnı doymuyordur dolayısıyla. Yutkunması emdiğinin tek göstergesi.

“Kitap hazırlamak”

Bu arama ile muhtemelen şu yazıya ulaşılmıştır. Hayatta hazırladığım tek kitap.

“Alışverişi seven kadınlarla ilgili karikatür”

Bunu arayan kişi, sevgilisi veya eşinden epeyce dertli olmalı tahminimce :)

“Crazy”

Crazy yazdığında karşına ne çıkacağını umar ki bir insan. Çok çılgınca bir düşünce.

“Spray kadınlara takılan şey”

Hiçbir şey anlamadım. Daha doğrusu bir tahminim var ama eğer oysa çok saçma ve komik. Burada öyle şeyler bulunmadığını belirtmek isterim.
Yönlendirilen aramalardan anlaşılacağı gibi tek konu bebek bakımı değil. Hayatla ilgili her şey var, yine de belli sınırlar içinde.


Sevdim ben bu işi. Yalnız şu bilgisayar ve türevlerinin zararlarıyla ilgili birkaç bir şey yazayım bari. Beklenti bu yönde :)
Bu işin eğlenceli kısmı ama bilgileri aldığım Google Analytics profesyonel olarak bu işi yapan kişiler için çok yararlı raporlar sağlıyor aslında.

HB

2 yorum:

yaruze... dedi ki...

çok tuhaf sahiden de.Bak bende merak ettim doğrusu:)

SadeAnne dedi ki...

Bak bakalım seni nasıl bulmuşlar :)

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar

Recent News