http-equiv='refresh'/>

4 Mayıs 2012 Cuma

Misi Köyü-Botanik Park

Geçtiğimiz hafta sonu serin havaya rağmen biraz hava almak için, biraz da evde kaldığı her dakika “at-ta at-ta” diye tutturan Eda’nın baskılarına dayanamayıp dışarı çıktık.
Bursa’da gezilebilecek yerler o kadar az ki...Bizim de gittiğimiz yerler sınırlı ve en sık ziyaret ettiğimiz yerlerden biri Misi, eski adıyla Gümüştepe Köyü. Gürül gürül akan bir dere geçiyor köyden. Şöyle bir dolaşmak ve derede yüzen ördekleri seyir için güzel. Bu şehirdeki sorun aslında güzel yerleri insanların kötüleştirmiş olması. Mudanya mesela çok güzel bir yer olabilecekken yapılaşmayla, açılan mekanların yetersizliğiyle sevimsiz bir yer haline gelmiş. Mudanya,deniz kenarı diyorsunuz ama adam akıllı balık yiyebileceğiniz güzel bir yer yok. Hadi deniz kirli ama manzarasından yararlanabileceğiniz, karşısında keyif yapabileceğiniz güzel, şık bir cafe yok.
Misi de aynı şekilde. Şirin bir köy ama arabadan indiğinizde tek bir çay bahçesi olmasına rağmen içeri girmeniz için başınıza geliyorlar hemen. Sanki başka alternatifim var, mecburen size geleceğiz...









Botanik Park’a ise özellikle akşam saatlerinde gittik. Diğer türlü kalabalıktan doğanın tadını çıkaramıyorsun. Havanın serin olması da işimize geldi bu açıdan. Botanik Park’ta piknik yapmak yasak (Piknik=mangal) İçinde yasaksa biz de dışarıda yaparız diyor bizim pikniksever vatandaşlarımız ve parkın önü boyunca mangallar sıralanıyor. Yanında çevre yolundan geçen arabalar, koşturacakları alan yok. Ne zevk alırlar benim hiçbir zaman anlayamadığım bir şey olmuştur. Dünya kadar piknik alanı varken niye burası? Çözmek zor.





0 yorum:

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar

Recent News