http-equiv='refresh'/>

17 Kasım 2014 Pazartesi

Fotoğraflarla Hamilelik Günlüğü-5


18. hafta

Bu haftanın şampiyonu su şişem! Bütün bir hafta elimden hiç düşürmediğim su şişemi fotoğrafa eklemeseydim olmazdı. Son kontrolde bebeğin yeri biraz dar diye doktor hareketi azaltmamı, su tüketimimi arttırmamı istemişti. Hareketi pek azaltamadım ama su konusunda çok dikkat ettim ve çok şükür sonucunu da gördüm. Doktor tekrar ultrasonla baktığında istediği duruma geldiğini söyledi. Doktor çıkışı kendimi ödüllendirmem gerekirdi. Kadınların kendini ödüllendirme biçimi nedir desem? Tatlı ve alışveriş dersiniz değil mi? Hemen kendimi bir pastaneye atıp çok sevdiğim Marshall pastalardan yedim. Ardından da Eda’yı bale çıkışı sinemaya götürecektim. Lakin Arı Maya koca Bursa’da tek bir sinema salonunda vizyona girince yığılma olmuş ve 3 saat sonraki seansa anca arkalı önlü yer bulabildik. 3 saat boyunca oyalanmak çok ama çok zordu. 2 adım atıp yoruldum diyen bir kız çocuğu ile alışveriş mümkün değildi. Ama farkettim ki ayakkabı dükkanlarına bir zaafı var. Bir de ben bot bakarken ayağındaki çizmeyle en yüksek topuklu ayakkabıları denemeye çalışmasaydı. Yani en azından çizmeyi çıkarıp deneseydi boynum bükük çıkmayacaktım o dükkandan ama…O gün alışveriş ödülü kursağımda kalınca ertesi gün Eda’yı babasına bırakıp tekrar denemeye karar verdim. Eh biraz başarılı oldum sayılır. Bu hafta böyle bitti.



19. hafta

Miniğimin hareketlerini tam olarak hissedebildiğim hafta. İkinci gebeliklerde çok erken hissedildiğini duymuştum. O nedenle biraz panik yaptım 16.haftadan sonra ama çok şükür kendini belli etmeye başladı artık. Özellikle de sağ tarafta minik vuruşlar hissediyorum. Bacaklar hep aynı tarafta mı ne…



20. hafta

Hamileliği yarıladık diyebilir miyiz? Sezaryen doğum yapacağımı düşünürsek çok rahat diyebiliriz. Eda bize bu hafta okulda ünite sunumunu yaptı. Aile ağacını çizmiş ve kardeşini de unutmamış burada. Benim canım o canım. İsim konusunda da karar verdik gibi. Aden ismini Eda da çok beğendi. Aden-Eda, Aden-Eda; ikisi çok yakın deyip duruyor.
21.haftada ayrıntılı ultrasona gireceğiz. Miniğimin yüzünü görmek için sabırsızlanıyorum. Umarım sağlıklı olduğu haberleriyle çıkarız.


HB

2 yorum:

Unknown dedi ki...

ay ay maşallah sana. haftalar geciyor, senin guzelligin artıyor, tü tü tüüü :) yarısı bitti, yarısı kaldı. saglıkla kucagına al insallah :)

SadeAnne dedi ki...

Canıım çok sağol. Tombik olmak bana yakışır belki de. En keyifli zamanları hamileliğin, tadını çıkarmaya çalışıyorum. Umarım sağlıkla kavuşuruz zamanı geldiğinde.

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar

Recent News