http-equiv='refresh'/>

3 Şubat 2012 Cuma

Evimizdeki mağazalar

Saatlerce mağazada vakit geçirmeyi sevmeyenler veya buna vakit bulamayanlar için internetten alışveriş gibi harika bir seçenek var. Harika dediğime bakmayın bir o kadar da tehlikeli. Üzerinde deneyemiyorsun ama her ürüne tek tek bakma şansın var ki alışverişi seven biri olmama rağmen mağazada bunu yapamam. Sıkıntı gelir her şeye bir saat bakmaktan, askılara tek tek bakamam. Sadece benim ilgimi geçen renklerin olduğu yerlere doğru yönelirim. Hatta bazen önyargılı davranıp vitrinini beğendiğim dükkanlara girerim. Hatta şimdi farkettim de internet sitelerinde de bildiğim bir markaya bakmıyorsam yine aynı şeyi yapıyorum. Eğer ana sayfa için koyduğu modeller güzel değilse hiç içine girip bakmıyorum o markanın. Bu sitelerin güzel tarafı işte bu bahsettiğim şey; tüm ürünlerin karşında olması. Bunun için mağaza mağaza gezmek zorunda olmayışın, evine gelmesi her şeyin. Şimdi çok meşhur olan 3 siteye üye olduğumda bu kadar yaygın değillerdi. İnsanların aklında güvenilir mi acaba soruları vardı çok fazla. Şimdiyse iphone,televizyon gibi maliyetli şeyleri bile internetten alıyorlar. Piyasaya göre daha ucuz olabiliyor ürünler. Rekabet çok yoğun çünkü. Neyse ben giyim kuşam sitelerini söylüyordum. İlk açıldığı zamanlar alışkanlık haline gelmişti bende ; her sabah ilk iş neler var diye bakıyordum. Arkadaşlara da davetiye göndermiştim. Onların alışverişleriyle kupon geliyordu mis gibi. Bu arada forumlarda davetiye isteyenler benim mailimi referans göstererek üye olabilirler gibi komik başlıklar görmeye başlamıştım. Hala sürüyor mu böyle şeyler acaba..

 Bir ara evden bu siteleri ziyaret etmemle ilgili yasak geldi. Sebebi oralardan aldığım hiçbir şeyi kullanmıyor olmam, boşa para vermemdi tabi. Haklı yasak Eda’nın doğması ve benim evden dışarı adım atmamın zorlaşmasıyla kocaman bir delik açtı. Derken işe başlayınca ben bu siteleri yine unuttum, hiç uğramamaya başladım. Gerçekten de çok matah şeyler yoktu. Aldığım ayakkabılar ayağıma tam olmuyordu, kıyafetler beklediğim kalitede gelmiyordu. Mağazada deneyerek-görerek almak varken bütçeyi gereksiz yere buraya yatırmak mantıksızdı. İndirim denen şey sadece burada değildi.

          Hala bu düşüncemi koruyorum. Ara sıra bakmadan da edemiyorum ama. Tabii bakmanın dışında satınalma şansın sadece sabahın ilk saatlerinde o butik açılır açılmaz yakalarsan mümkün. Çılgınca bu şekilde alışveriş yapan çok fazla insan var çünkü. Bursa’da mağazası olmayan markalar için giriyorum ben daha çok. Özellikle bir hediye çeki varsa (ki bir sürüsü kullanmayı unuttuğum için yandı gitti) kanıp kullanmak için bir şeyler alabiliyorum. Kontrollü gidiyoruz yani. Aksi halde tehlikeli yerlere dönüşüyor buralar.

         HB

2 yorum:

Unknown dedi ki...

bende ilk zamnlar maillere bakardım şimdi valla bir acıyorum +99 mail gelmiş çoğunlukda bu alışveriş siteleri .Okumadan çoğunu siliyorum.Bu güne kadar birkeç şey aldım giysi hariçinde şükür sorun yaşamadım hep indirim yada uygun geldiği için.Ama bende görüyorum acayip bir alışveriş çılgınlığı var şaşıyorum bazende büyüsüne kapılacağım anda dış ses(eşim)uyarı veriyor:))

SadeAnne dedi ki...

Ben artık mail almıyorum, sırf kirlilik gerçekten.
O dış sesler olmasa yanmıştık :)

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar

Recent News