http-equiv='refresh'/>

14 Şubat 2012 Salı

Hayattayken hayat kurtarmak

Geçen haftadan beri Gamze Anne için dua ediyoruz, aklımızdan çıkaramıyoruz onu. Güne gözlerimizi açarken, evladımıza bakarken, uyumaya çalışırken, hep aklımızda. Sosyal medyada duyuruyoruz, kaç kişiye ulaşsak faydadır diyerek. İnsanlar örgütlenip akın akın kan vermeye gidiyor. Hepsinin tek bir dileği var; benim iliğim bir hayat kurtarsın. Bir yavru büyürken annesiz kalmasın, bir anne yavrusunun büyüdüğüne şahit olsun. Gamze Anne gibi ilik bekleyen diğer hastalar umut bulsun. Bu kadar yüce bir şey için böylesine kolay bir işlem: sadece bir tüp kan verme. Sonrasında alınan kan üzerinde yapılan testler ve uygun ilik sizdeyse ağrısız sızısız 1 gün sonra ayakta olmanıza engel olmayacak basit bir işlem ile ilik alma. İşte bu kadar. Operasyon kolay ama bu işlemi yapacak kişiyi bulmak da öylesine zor. Yakın akrabalar dışında ihtimal 40 binde 1’e kadar düşüyor. O yüzden mümkün olduğu kadar bu 40 binleri arttırmak gerekiyor.

Organ naklini herkes biliyor artık ama ilik nakli çok bilinen bir uygulama değil. En azından ben Gamze Anne öncesinde bu kadar detaylı bilmiyordum. Üstelik Lösev üyesi olmama ve Ankara’dayken gönüllü olarak orada çalışmama rağmen...Kendimi çok bilgisiz hissettim. Eminim konuya yabancı olan kişiler sanıldığı kadar az değil. O nedenle bu işlemin önemini ve basitliğini herkese duyurmamız lazım.
Çalıştığım şirkette binlerce personel olduğunu düşünerek konuyu ilgili departmana aktardım. Belki bir kampanya yapılabilir, ya da sadece duyurulabilir diye. Bilemiyorum nasıl bir yanıt gelecek. Mümkün olduğunca çok kişiye ulaşmalıyız. Bugün Gamze hanım, yarın başkaları için. Kurtuluş sadece ilaçlarda değil, bizlerden birinde çünkü.

Bursa’da Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne kan verilebiliyormuş. Haftasonları da mümkün olup olmadığını araştırıyorum.


Gamze Hanım ve oğlu Atakan



Son durumu ve kan vermeyle ilgili bilgiler, donör olabilme koşulları gibi faydalı bilgilerin anlatıldığı Aylin Anne’nin yazısı ve Gamze hanımın kendi sitesi

Twitter’da takip ve destek için #gamzeicin1tupkan

Umarım Gamze Anneyle ilgili güzel gelişmeler yakın zamanda gelir. İyi haberler alırız kendisinden. Okan Bayülgen’in programında kendisinin de haykırdığı gibi yavrusunun minik elleri ve ayakları kocaman olurken o da hep yanında olur inşallah.


HB

0 yorum:

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar

Recent News