http-equiv='refresh'/>

12 Temmuz 2011 Salı

Kelebek mi melek mi

Senelerdir dövme yaptırmayı istiyorum. Daha doğrusu dövmeyi çok seviyorum ama yaptırmayı ciddi ciddi düşünmemiştim hiç. Acıdan korktuğumdan değil de vücutta kalıcı değişiklik yapıp sonra pişman olursam diye..

Çok çok heveslendiğim dönemler hint kınasıyla idare ettim. Hint kınası yaptırdıkça dövmeye daha çok meraklandım. Kına sadece birkaç gün dayanıyor ve silinirken çok çirkin bir görüntüsü oluyor şekli bozulduğu için. Dövme ise çok estetik duruyor. Yaptırmaya da en nihayetinde karar vermiş bulunuyorum. Eda sayesinde..Bileğimde eda yazacak. Bu fikir çok hoşuma gitti, daha da heveslendim. Çünkü öyle çok sevdiğim bir söz veya şekilden ziyade kızımın ismini görmek daha sevimli ve anlamlı geldi.

İkinci olursa ne yapacaksın diyenler oluyor bu düşüncemi paylaştığımda. Olsun da düşünürüz diyorum. Üstelik kız olursa yapılacak şey çok kolay.. Eda’nın ismi son ana kadar Derin olacaktı. Kız olduğunu öğrendiğimiz andan itibaren Derin olarak seslendik, herkes de öyle yaptı. Son haftalarında vazgeçtik bir anda. Derin olmayacağı kesindi, peki ne koyacaktık adını? Eda, Bahadır’ın büyük anneannesinin ismi. Beğendiğimiz bir isimdi, bizim için önemliydi de..O nedenle pamuk Eda oldu. Diğer seçenek ise Bade idi. Eğer ikinci çocuk olursa, cinsiyeti de kız olursa, ismi de Bade olursa dövmenin başına bir B ekletirim, olur Bade ama aynı zamanda Eda..Neyse, cümleden görüldüğü gibi bunun için çok fazla olasılık var. Bir gün hepsi gerçek olursa o vakit düşünülür.

Şu anda önemli olan caymadan bu dövmeyi yaptırmam. Caymaya fırsat bırakmadan hemen gidip yaptırma şansım olsa keşke ama emzirirken yaptırmayı önermiyor dövme stüdyoları dahi. Doktora sorsam eminim o da öyle söyleyecektir. Eda emmeyi bıraktığında ilk işim şarap içmek, ikincisi de bu olacak.
Eda yazdıracağım kesin de yanına hoşuma giden minik bir figür yaptırsam mı o konuda kararsızım henüz. Kelebek bu konsepte en çok yakışanlardan bence. Bana huzuru ve özgürlüğü anlatıyor. Doğadaki renklerin güzelliğini gösteriyor. Eda benim hayatımın rengi, neşe kaynağım. O yüzden kelebeği yakıştırıyorum isminin yanına. Kanatları kapalı kelebek..

Benim aklımı karıştıran bir de melek figürü var ki o da masumiyeti, koruyuculuğu ifade ediyor bana. Eda benim minik meleğim. Ayrıca meleğin biblolarını, çerçevelerini, melek baskılı kıyafetleri bu kadar seviyorken dövmesi de hoşuma gider muhtemelen. Eda emmeye devam ededursun ben de seçim yapayım bu aradaki sürede. Sonra geriye stüdyoya gidip elimi uzatmak kalacak. Acısına katlanmak bir de..ama doğum yapmış biriyim artık, ondan mı korkacağım J

B Beğendiğim birkaç model



tabii ki ayıcık olmadan :)

eda ise ikisinden biri olacak..

eda
eda


HB

2 yorum:

Deli Anne dedi ki...

Ben de severim dövmeyi.. senelrdir bir hızma, iki dövme hasretindeyim.. ama daha kulağıma ikinci deliği açabilmiş değilim.. hayal benimkisi:)

SadeAnne dedi ki...

Belli olmaz belki eser aniden canım. Hizma takmiştim 2 sene önce ama bana göre değilmiş rahat edemedim 1 günde kapandı çıkartınca da nasıl bir delikse artık Güzel duruyor yine de

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar

Recent News