http-equiv='refresh'/>

12 Nisan 2011 Salı

Eda’nın mütemmim cüz’ü

Çocukla dışarı çıkmak gerçekten zormuş. Zaten kendim çabuk hazırlanan biri değilken şimdi üzerine Eda’yı hazırla çantasını hazırla derken evden çıkana kadar bir sürü zaman geçiyor. Hele mevsim kışsa bu olay daha da zor. Hava soğuk kalın mı giydirmeli? Ama zaten arabayla gidiyoruz kalın giyinirse terler mi? En iyisi kat kat giydirmek mi acaba? Üşüse dert,terlese dert. Hazırlığı gibi sonra yolculuk kısmı da zor oluyor kışın.
Her anne gibi ben de artık iki tane çanta taşıyorum. Eskiden kocaman çantalar taşımayı severken bu iki çanta uygulamasından sonra kendi çantamı ufaltmak zorunda kaldım. Artık minik çantaları tercih ediyorum, içinde cüzdanım,telefonum olsun yeter.

Eda için ise spor çantası kullanıyorum. Özellikle bebek çantası almadım yani. İçinde mutlaka olması gereken eşyalarımız şöyle sıralanıyor..

-Islak mendil
-Alt değiştirme bezi
-Prima
-Pişik kremi
-Önlük
-Mama için kaşık ve hipp meyve püresi
-2 tane mendil (eskiden çok kustuğu için daha çok taşırdım.artık terlediğinde sırtına koymak için taşıyorum daha çok)
-Çıtçıtlı body, uzun kollu body, patikli pantolon, eşofman altı veya tayt,patik (giydiği şeylerden yedek taşıyorum.eğer dışarıda kalacağımız süre uzunsa 2 takım her birinden)
-Hırka ve penye yelek
-Suluk
-Birkaç tane oyuncak
-ERIS antibakteriyel sprey

Bunlardan biri bile eksikse vay halimize. İlk defa başımıza geldi geçen hafta ve öyle kötü bir zamanda geldi ki bu çantayı eksiksiz hazırlama işini gerçekten ciddiye almak gerektiğini bir kez daha anladım. Alışveriş merkezine gitmek üzere yola çıkmıştık ama daha 10 dk gittikten sonra Eda öyle bir kustu ki evden çıkmadan önce yediği her şeyi çıkardı. Montundan içindeki külotlu çoraba kadar her şey battı. Annemlerin eve daha yakındık, hemen oraya gittik ama bir baktım çantada yedek patik yok, külotlu çorap yok! Üstünü komple değiştirmemiz lazım! Annem koşa koşa gitti yakın bir tuafiyeden aldı bir şeyler. Her daim yanımızda ve eksiksiz olması gereken önemli bir çanta benim kızımın çantası :)

4 yorum:

bütün bunlar düş dedi ki...

Haticecim korkutma beni.
Tüm bu hazırlık bizim içib X2 olacak. En iyisi mi ben şimdiden babamızı da sırt çantası kullanmaya hazırlayayım!

SadeAnne dedi ki...

korkma şekerim. nazım pek hevesli görünüyor, eminim seve seve taşır, hatta hazırlar bile :)

Ben Kızımın Delisiyim dedi ki...

kızımın akranı Eda'yı tanıdığıma sevindim:) hepimiz aynı şeyleri yaşıyoruz, ben küçük bavulumsu birşey almıştım iyiki de almışım anca sığıyor eşyalar,içinde bir ben yokum;)

SadeAnne dedi ki...

teşekkür ederiz, biz de tanıdığımıza sevindik sizi. aynen öyle, onu da alayım bunu da alayım derken bavul gibi bir şey oluyor.

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar

Recent News