http-equiv='refresh'/>

25 Nisan 2011 Pazartesi

9.ay kontrolümüz

22/04/2011 doktor muayenemizde (9.ay muayenemiz) doktora sorduğum sorular ve cevapları:

1.Kızamık aşısı bu ayda yapılacak mı?
Kızamık aşısının sonuncusu 1 yaşını doldurduğunda yapılacak. Salgın haberleri çıktığında bile 9 ayını dolduran bebeklere yapmadık. Şimdi zaten böyle bir tehlike kalmadı.

2.Bizim ayımızdaki bebekler 200 cc süt içerken Eda’nın öğünleri en fazla 120 cc oluyor. Çok az mıdır?
Az değil, demek ki doyması için o kadar yetiyor. Evet, 200 cc yiyen bebekler de var ama her bebek aynı değil. Gelişimi normal olduğu sürece bu sorun teşkil etmez.

3.Mamalarla ilgili arsenik haberleri çıktı. Siz ne diyorsunuz, önerdiğiniz bir marka var mı?
Hipp veya Aptamil olabilir ama formül süt yerine keçi sütü verebilirsin.

4.Artık inek sütüyle yoğurt mayalayabilir miyim?
10 aydan sonra sulandırıp verebilirsin. 1 yaşından sonra inek sütü serbest.

5.Ayakkabı önerileriniz ne? Tabanı nasıl olmalı?
Yumuşak tabanlı olmalı. Şu an giydiği ayakkabılar ideal (spor ayakkabısı vardı yumuşak tabanlı) İlk adım ayakkabısı için daha erken. 11 ayını bitirsin öyle bakarsın,sandalet tarzı olanlardan.
*Ayakkabı almaya gittiğimizde ayağını kapadığı için bir türlü deneyemediğimizi, o yüzden de alamadığımı söyledim. Ayağını kapatıyorsa daha yürümeye hazır değil demektir,biraz daha bekle dedi. Eve gelir gelmez starchild ayakkabılarından aldım bir tane internetten. Derileri yumuşak ve terletmiyor,bir süre onları kullanabiliriz. Yaza da ilk adım ayakkabısı alırım.

6.Parmak emiyor. Bıraktıramıyorum bir türlü..
1 yaşından sonra bırakır, dert etme. Parmağı falan da incelmez merak etme.
*Çok da içim rahatlamadı ama bir süre daha görmezden geleceğim artık yapacak bir şey yok.

Bunlar doktorun söyledikleri. Elbetteki ki mutlak doğrular değil, sadece kendi görüşleri. Doktorlar; yaptıkları yorumlar, uyguladıkları tedavilerle kendi aralarında çok farklılaşıyor ne yazık ki. Sorularımı sordum ama söylediklerinin hepsini yapacak mıyım? Hayır, kendi bildiğimi yapacağım bir kısmı için. Örneğin 1 yaşına kadar yoğurdunu keçi sütüyle mayalamaya devam edeceğim.

Aklıma takılanlar bunlardı. Genel kontorlümüz de iyi geçti, kilosu ve boyu aynı eğride devam ediyormuş. Çok şükür sağlığı yerinde. Bu ara tek derdimiz dişler. Doktor üstten 4 tane birden geliyor dedi. O yüzden de çok huzursuz bu aralar. Kaç gecedir uykuya dalması problem, uykusunda bir yandan bir yana dönerken bile ağlıyor. Diş çıkarma sürecimiz epey ağrılı geçiyor.

Doktor kontrolümüzden notlar bu şekilde. Bir daha kısmetse mumları üfleyince gideceğiz.
Sağlıklı günlere..

HB

0 yorum:

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar

Recent News