http-equiv='refresh'/>

28 Kasım 2012 Çarşamba

Dilinizi Eşek Arısı Isırsın

İnsan hep kendinde olmayanı istermiş ya bazıları istemekle kalmıyor; sahip olamadığı ve başkasında bulunan şeylere saldırma yoluna gidiyor. Şimdi bu davranışlar bana komik gelse de çocuk aklımla bazıları bilinçaltıma yerleşmiş olmalı. Hala etkilerini görüyorum. Muhtemelen benim gibi hissedenler vardır. Şimdi bir kısmını çocuğuma da söylüyorlar. Ben ciddiye almıyorum, kızımın da öyle yapması için gayret ediyorum.

Ne kadar beyazsın!

Bronzlaşmak için güneş altına serilmek nasıl bir mantıkla açıklanabilir ki? Ben yapıyorum ama. Daha doğrusu eskiden çoluk çocuk yokken öyleydim. Bazıları güneşe hiç dayanamaz, hep gölgede oturur. Ben tam tersi güneş altında olayım da rengim değişsin biraz isterim. Beyaz ten modası bile düşüncemi değiştiremedi. Bronz da bronz. Beyaz tenli olmanın nesi var sanki! Hayır bronzlaşıyorsun da ne oluyor, birkaç hafta sonra o pigmentleri süpürgeyle çekiyorlar sanki ve eski rengine dönüyorsun.

Şimdi Eda’ya da ne kadar beyaz diyorlar. Ben de ne güzel kızım pamuk gibi bembeyaz diye cevap veriyorum. Esmer olsaydı da muhtemelen kara kız derlerdi. Bir de şimdi kendilerine bir şans doğdu. Mazallah kahve falan içmek isterse “aman içme bak kararırsın” diyebilirler. Kafam karıştı, beyaz olmak mı güzel kara olmak mı?

Çok zayıfsın

Çocuğun kilolu olanı makbul ama sadece çocuğun. Büyüdükçe o kilolara gösterilen tepki “maşallah” tan “dikkat et/amma kilo almışsın” a dönüşüyor. Bebekken o kadar kiloymuşum ki ağırlığımdan emekleyemeyip o safhayı atlamış ve direkt yürümeye başlamışım. Sonra kreşe başlamamla beslenmem tamamen değişmiş. Yememeye başlamışım. Kreşte verilen yemekleri masanın altına attığım söylenir. Öyle öyle acaip zayıflamışım. Bir dönemim iştah şuruplarıyla, arı sütleriyle geçmiştir. Zayıf olmayı o sıralar kafaya takıyordum tabi. Herkes anormal bir şey gibi bahsedince ne yapabilirdim ki?

Şimdi kızım da kilolu bir çocuk değil. Çok şükür bebekliğine göre daha iyi kilosu ama hala zayıf diyenler oluyor. Mesela kilotlu çorap alırken geçen gün “2 yaş alın siz, zayıf zaten” dedi satıcı kız. Varsın öyle olsun. Ergenlik çağında kilolu olup bunu kafasına takacağına sağlıklı ama zayıf olsun daha iyi.

Sen güzelsin, o çirkin

Lütfen başkasını kızdırmak için kimse kızımı kullanmasın. Minicik bir çocuk sen çirkinsin diyerek kızdırılmaz o ayrı ama bir de bunu kıyas yoluyla yapmak çok çok ayıp. Annemin komşusu; Eda ile oynayan torununu için Eda güzel, xx çirkin demiş de annem bunu anlatınca sinir oldum kendisine. Kendi torununa ettiği kötülüğün farkında olmayışı ne fena. Kimse kimseyle karşılaştırılmaz. Herkesin kendine göre güzelliği vardır ve başkasınınkiyle yan yana getirilemeyecek kadar farklıdır. Kardeşler arasında çok yapılır bu yanlış. “Sen kardeşine göre kısa kalmışsın” gibi...

Ağızlar torba değil, büzemiyorsun ama böylelerine biraz da ağzının payını vermek gerek.

HB

6 yorum:

Adsız dedi ki...

Off bu çirkin muhabbeti ne yaa, sinir oldum.

Bu arada Bodrum'daki doktor arayışım sırasında adaylardan bir doktor oğluma bakıp "çocuk zayıf" dediği için anında sildim defterden:)) Bu konuda da hassasım:)

SadeAnne dedi ki...

Aynen ben de çok sinir oldum duyduğumda.
Hele doktorun bu yorumu yapması ayrı bir vaka. Çocuğun gelişiminde kilodan ziyade boyun önemli olduğunu o değil de kim bilecek!
Ortakent'e Acıbadem açılmıştı, oradaki doktorları denedin mi? Ya da bulabildin mi gönlüne göre?

maviye iz süren dedi ki...

Bu muhabettler hiç bitmiyor ama ne derseler desinler hiç umursamıyorum,duymazdan görmezden geliyorum.Her çocuk farklıdır kimse kimse ile kıyaslanmamalı,sağlıklı olsunlar da aman zayıf olsunlar.Tek derdimiz bu olsun:)

SadeAnne dedi ki...

Ben de umursamıyorum ama yanında dinleyen çocuk muhakkak etkileniyordur.
Haklısın, tek derdimiz bunlar olsun ;)

AdanınAnnesi dedi ki...

malesef var bu büzelemeyen ağızlardan
ben küçükken bana da yaparlardı hep!
kardeşin senden daha uzun! daha güzel gibi

SadeAnne dedi ki...

Ne uyuzlar. Kardeşsin diye aynı fiziki özelliklere sahip olmak zorundasın sanki.

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar

Recent News