http-equiv='refresh'/>

2 Nisan 2012 Pazartesi

İlk denemeler Eda üzerinde

Sonunda kavuştum fotoğraf makinama. Gelene kadar internette bir yığın yazı okudum. Blogları dolaştım. Enstantane, diyafram,ISO hepsi tamamdı. Ama nedense makinayı elime alınca nutkum tutuldu. Öğrendiğim hiçbir şeyi uygulayamadım. Biraz moralim bozulsa da haftasonu kullanma klavuzu+aldığım notlar paralelinde biraz deneme yaptım. Öyle hemen öğrenilecek bir şey değil ama inanıyorum ki yavaş yavaş olacak. Çok zevkli, nereye gitsek keşke yanımda olsaydı da şunu fotoğraflasaydım diyorum. İlk hevesten belki de...
Haftasonu çoğunlukla evde olduğumuz için konumuz Eda idi.
Eda’nın fotoğraflarını paylaşmışken onunla ilgili birkaç not da eklemek istiyorum.









*Geçen hafta havaların güzelleşmesiyle her gün parka giden Eda’da bu durum alışanlık yarattı. Evin içinde olduğumuz süre boyunca ‘at-ta at-ta’ tutturmaları başlamış bulunuyor.
*Nereden çıktı bilmiyorum 1 haftadır geceleri süt diye uyanıp ağlamaya başlıyor. Gece süt içilmediğini söyleyince iyice deliriyor, ağlamanın dozu artıyor. O anda laftan anlamadığı için sakinleşmesini bekleyip sonra geceleri süt içersek karnımızın ağrıyacağını, karanlıkta yemek yenmediğini, sabah uyanınca içeceğimizi söylüyorum. O an için kabul ediyor ama gece aynı kriz tekrarlanabiliyor. Karnı acıktığı için muhtemelen; ama içerse de bu sefer acıkmasa bile her gece alışkanlıktan isteyecek. Akşam yemeğini saat 7’de yiyiyor, yatmadan önce de süt içiyor. Sabaha kadar bir şey yemeyebilir. Gece süt için ağlamalarını gören de süte bayılır zannedecek. Akşamları zorlaya zorlaya içiriyorum. Eşşek kız :)
*Koltukta sakin sakin oturduğu tek bir anı yakalamak mümkün değil. Ya yerlerde sürünüyor, ya masa tepelerinde, ya pencerenin kenarındaki mermere oturmuş..Kız çocuğusun sen be Edacım, az hanım olsana, nerdeee..
*Ben anladım ki bu 2 yaş sendromu tamamen uydurmaca. Annelerin bir avuntusu belki de. 2 yaş sendromu dediğin 2 yaşında biter, sonra her şey düzelir umudu. Ama yok 16 aylıkken de var bu inatlar, bakıyorum 3 yaşındaki çocuklarda da var. Sendrom muhabbeti hikaye bana kalırsa.
*Akşam yatağa yattığımızda gelip kolunu boynuma atıyor ya her bir zorluk,inat,bağırış unutuluyor. Gece “anne düt” sesleri gelene kadar...

HB

4 yorum:

Sitare dedi ki...

hatice güzelim bazı çocuklar gece sütü içer ve severler.bunda garip bir yan yok.keşke benim kızım da istese ve ben verebilsem.
bir biberon süte bakar alt tarafı.yerinde olsam verirdim.onu bu ihtiyacından soğutmaya çalışma.büyüklerine bi sorsan nette araştırsan ona göre bir yol izlesen???!!!

SadeAnne dedi ki...

Sevgicim şimdiye kadar yaptığı bir şey değildi. yeni yeni istiyor. küçükken bile gece acıkmayan çocuk şimdi nasıl acıkıyor? açlıktan ziyade alışkanlık oldu bence, çünkü muhallebi yedirip yatırsam bile yine aynı şeyi yapıyor. doktorlar da önermiyor gece beslenmesini 9.aydan sonra. dişleri için de iyi değil. gece süt verenler bırakması için uğraşıyorlar, bense şimdi başlamaması için..

Unknown dedi ki...

valla ben sütü yatmadan önce vermiyorum ama bende neden farklı;çiş alıştırmalarına başlayacağım için gece altını ıslatmasın hehe:))
zaten 8-9 aydan itibaren sadece meme emen çocukların bile gece açıkmayacağını öğrendim sırf keyf içn kalktıklarını öğrendiğimde bizimki 2 yaşındaydı:))sen kararlı ol bırakır merak etme.

SadeAnne dedi ki...

Doğru, bir de o iş var. Bizimki bezi dolu kalkıyor.
Annem dahil herkes gece acıkıyordur diyor. Yatmadan muhallebi veriyorum eğer yemeği 8'den önce yemişse. Yine de gece uyanmasını engellemiyor. Muhallebi ki ne kadar tok tutar.Açlıkla çok ilgisi yok bence de.

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar

Recent News