http-equiv='refresh'/>

2 Ekim 2014 Perşembe

Peynirli-otlu Kiş

Kendi yemeklerini öven biri değilim ben aslında ama bu tarifimi gerçekten çok sevdim. Sırf hamur olmayışını sevdim bir kere. Üstelik peynir yoğun tarifler her zaman favorimdir. Hamur yoğurmak da gözünüzde büyümesin. Çok kolay ve hızlı şekle giren bir hamuru var. Basitliğine rağmen bu kadar lezzetli olmasına şaşırdım.
Misafirlerim ne yazık ki soğuk yediler. Bense tüm gün mutfakta uğraşırken yemek yemeyi unuttuğum için pişer pişmez bir parça kestim kendime ve sıcacıkken tadına bakma fırsatı buldum. Mutlaka evinizde denemelisiniz.



Hamur malzemeleri:

1 yumurta sarısı
2 kahve fincanı yoğurt
1 kahve fincanı zeytinyağı
Yarım yemek kaşığı tereyağ
Bir tutam tuz
1 paket kabartma tozu
Yarım çay kaşığı karbonat
5 kahve fincanı un

Iç malzemeleri:

Beyaz peynir ve kaşar peyniri rendesi (hamurun içini dolduracak kadar)
Yarım bardak dereotu
Yarım bardak kadar maydanoz
Taze biberiye
100 gram krema
1 yumurta


Hamur malzemelerinin tamamını karıştırıp yağlanmış tepsiye kenarlarını yükselterek yaydım. Beyaz peynir rendesi, kaşar rendesi ile maydanoz ve dereotunu karıştırdım. Ayrıca çırptığım yumurta ve kremayı peynir karışımına ilave ettim. Hamurun içine bu karışımı döktüm. Üzerini birkaç dal biberiye ile süsledim. Misafirlerin sevmeme ihtimaline karşı biberiyeyi az tuttum.
180 derece fırında yarım saat pişirdim. Nefis.




3 yorum:

Unknown dedi ki...

yemek tarifleri defterimde yerii aldı bu tarif :) eline saglik :)

SadeAnne dedi ki...

Mutlaka denemelisin. Hem bol peynirli olduğundan Dafne için de besleyici.

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

En son doktor bana, yediginiz peynir bile yagli olmamali dediginde birgün evvel yedigim kocaman özel bir peynir geldi aklima güldüm! Ama yapamiyorum ben bir peynir manyagiyim cünkü:)) Tarif hosuma gitti,biberiye gercekten fazla olunca hos olmuyor,ama süper bir tadi olduguna eminim,elinize saglik,iyi bayramlar simdiden!

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar

Recent News