http-equiv='refresh'/>

2 Ekim 2014 Perşembe

Kurabiye Canavarı

Cumartesi günü misafirim vardı. Biraz takıntılıyım. Evime gelen misafire pastaneden çıkmış ikramlar sunmayı sevmem. Çatkapı gelmiyorsa kendim hazırlık yapmayı tercih ederim yani. Ve yine huyumdur her seferinde yeni tarifler denemeyi severim. Öyle olunca da hiçbir tarifi ezberleyemem. Annem mesela kek dendiğinde tarifi hazırdır ezbere sayar. Bana kek yapalım dense nutellalı mı cevizli mi tahinli mi önce seçmeye çalışırım ve tabi hemen tarif defterime koşarım. Farklı tatları seviyorum.
Cumartesi dubleanne Gülin ailesiyle birlikte misafirimdi. Onlar için hazırladığım tariflerden kurabiye ve peynirli-otlu kiş tarifini paylaşacağım. Hem sağlıklı, hem pratik, hem de lezzetli oldukları için blog okuyucuları da yararlansın istedim.

Reçel Dolgulu Kurabiye



-125 gr tereyağ
-1 çay bardağı pudra şekeri
-1 yumurta
-2 bardak un
-1 çay kaşığı kabartma tozu
-1 paket vanilya
-1 su bardağı dövülmüş fındık
-Reçel


Oda sıcaklığında bulunan tereyağı ile şekeri karıştırdım (mikser veya çırpıcı ile) Yumurta sarısını ilave edip çırpmaya devam ettim. Vanilya, un ve kabartma tozunu ilave ettim. Bu noktadan sonra çırpıcıyı bırakıp elde yoğurmaya geçtim. Bu malzemelerle yumuşak kıvamda bir hamur elde ediliyor. Kısa bir süre buzdolabında dinlendirdim. Ardından hamuru kurabiyeye dönüştürme sırası geldi. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarladım ve ortasında boşluk oluşması için parmağımla bastırdım. Sonra üst kısmını yumurta akına ve fındık içine batırdım. Bu şekilde 17 tane kurabiye çıktı. Önceden ısıtılmış 150-160 derece fırında pişirdim. Yalnız fırında pişerken arada bir kontrol gerekiyor. Ortalarındaki boşluk kabarıp kapanacak gibi olduğunda küçük bir müdahale ile tekrar ortalarını çukurlaştırdım. Altları kızarıp fırından çıktıklarında soğumaya bıraktım. Soğuduğunda kendi yaptığım çilek reçeliyle ortalarını doldurdum.

Bu tarifi bulduğum site: http://www.pelinchef.com/ Harika tariflerin devamı için ziyaret etmelisiniz.



3 yorum:

Unknown dedi ki...

çok güzel görünüyor ellerine saglık. keske herkes senin kadar dusunceli olsa misafir agırlama konusunda. benim iki cocukla gittigim pek cok yerde pastane urunleriyle ya da bildigin paketli market urunleriyle karsılastıgım oluyor. elim titriyerek yediriyorum oyle anlarda.
bugun ben de zencefilli kurabiye tarifi paylasacaktım. o zaman dunya kurabiye gunu olsun :)

Özlem TEMİZ dedi ki...

Hemen denenecek...Eline sağlık canım kokusu burnuma geldi,dersim bitti birazdan eve dönücem bakalim seninkiler gibi tutturabilcek miyim.

SadeAnne dedi ki...

Burcu; dünya kurabiye günümüz kutlu olsun :) senin de ellerine sağlık. atıştırmalık seviyorum ben kurabiye yapmayı. tabi yemeyi de :)

Özlem; sonucu mutlaka paylaş :) şimdiden afiyet olsun.

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar

Recent News