http-equiv='refresh'/>

27 Ekim 2014 Pazartesi

Fotoğraflarla Hamilelik Günlüğü-4

17. hafta



Bu hafta benim için çok önemli. Çünkü 2.miniğimizin cinsiyeti belli oldu. Aslında belli gibiydi ama bu hafta kesinleşti. Yanı sıra cinsiyet belli olunca Eda’ya da kardeşi olacağı haberini verdik. Sevindi ve karnımı sevip ne zaman tekmeleyecek diye sordu. Ertesi gün de karnıma doğru bağırıp “kardeşim dişlerini fırçalamayı unutma sakın” dedi :) Bu sevinç göstergeleri kandırmaca tabi. Doğuma kadar böyle oluyorlarmış, sonrasında tam bir değişim.
Fotoğrafta çok yorgun ve suratsızım. Doktor bebeğin yerini biraz genişletmeliyiz dedi. Yani içtiğim suyu arttırmalı ve daha çok dinlenmeliymişim. Bahadır da bunu duydu ya başımda polis gibi geziyor; su iç, daha çok iç. Hatta bardakla ağzıma tıkıyor bazen. Fotoğraf da bu muameleden fenalık geldiği bir anda çekildiği için daha fazlası olmazdı. Zoraki bu kadar oldu. Ama kızım benim aksime ne güzel çıkmış. Maşallah benim küçük balerinime.


HB

6 yorum:

Unknown dedi ki...

Ben de resmi görünce "aaa ikinci kızları oluyor diye mi üzüldü acaba" dedim kendi kendime. yüzünde gercekten keyifsiz bir ifade var. Ama Eda da bir o kadar neşeli maşallah.
bebeğin yeri nasıl dar olurmuş ki anlayamadım? ama umarım kısa zamanda düzelir. doktorlar için su iç-yat demek çok kolay tabi. hali hazırda 1 çocuklu hamile bir annenin dinlenmesi kutuplarda terlemek gibi. sürekli su içemiyorsan bile sulu meyveleri bol tut madem. :)
Bu arada Eda'nın tepkisi şimdilik güzel gibi. inşallah böyle gider. ama bir süre sonra bozulup, sana tavır almaya başlarsa da hiç moralini bozma. kardeş sahibi olmanın doğası böyle :) geçenlerde ikinci çocugundan sonra buyuk cocugundaki değisiklikleri anlatan bir anne söyle diyordu, cok hosuma gitti yazayım istedim; "iki cocuk sahibi olmak, sağ elinle havada daire çizerken, sol elinle kare çizmek gibi". ve bunları yaparken ne keskin köşeleri yumuşatma, ne de daireyi köşeli yapma şansın yok :)
ama sen şimdiden suyunu, Edayı kafana takma ve belki de son kez olan hamileliğinin tadını çıkart :)
Bu arada göbeğini görmesem inanmam hamile olduguna. ne kolun-bacagın, ne yüzün hic degişmedi. maşallah sana güzel anne :*

SadeAnne dedi ki...

Canım çok sağol. Ben hiç öyle hissetmesem de senin laf olsun diye böyle bir şey söylemeyeceğini bildiğim için iyi hissettim kendimi. Aksine kız olduğu kesinleşince çok mutlu oldum. Erkek takıntımız da yok çok şükür. Bir kız için en güzel şey kız kardeş olmalı, sen çok iyi biliyorsun ve her seferinde söylüyorsun zaten. Magnezyum verdi bir de ilave olarak, o da karın kaslarını gevşetiyormuş. Eda'da hep suyum azdı benim, aynı şeyde korktu sanırım. Ne güzel tarif etmiş öyle.. Günümüzde çok çocuklu anne olmak zor. Kendin kaçıncı planda kalıyorsun düşünsene..Kendinden önce düşünmen gereken kaç kişi oluyor. Bu arada sen Dafne'yi doktoruna götürmüş müydün hamileyken? Yani ultrasonda gördü mü hiç kardeşini?

Unknown dedi ki...

bilirsin beni yaranmak için iltifat etmem :) gercekten cok guzelsin masallah. hormonal dalgalama olabilir seni keyifsiz hissettiren :)
iki kız olmak gercekten cok guzel. hem kendim iki kız kardeşten biri oldugum icin yıllardıııır biliyorum, hem de kızlarımdan daha 11 ay olmasına rağmen goruyorum. Allah analı-babalı saglıkla tamamına erdirsinn insallah. hep guzelliklerii gorun.
Dafneyi goturmustum randevuma. fakat oncesinde kendi bebeklik videolarını ve ultrason resimlerini gostermistim. odanın içi karanlık oldugu icin, ve de ultrason aleti karnıma degecegi icin korkmasın diye onlem olarak. gerci Eda daha büyük yaşta ama yine de oncesinde onu hazırlayıcı birseyler yapabilirsin. hatta biz Selenin Dafneyi gorunce el salladıgını soylemistik, cok sevinmisti. Kucuk beyaz yalanlar olabilir :)

SadeAnne dedi ki...

Çok mantıklı, karnıma jel filan sürülürken korkabilir öncesinde anlatılmazsa. Acıbadem'in ultrason cihazlarını biliyorsun, hiçbir şey anlaşılmıyor. Çocuk da anlar mı emin değilim ama yine de götürmek istiyorum bir kere. Amin canım hepimiz çocuklarımızın güzel günlerini görelim.

Unknown dedi ki...

Hayırlı olsun güzelim :) :) Önemli olan sağlıklı olması, zaten bir tane kızcağızın var, Allah onu sana bağışlasın. Kız olursa onunla arkadaş olacaktı erkek olursa değişiklik olacaktı senin için, kız olmuş, Eda'ya arkadaş, sana da bir kız anneliği daha :) :) İki kız tadından yenmeyen bir tablo inan. Şimdi kızlarımla ben evcilik oynamaya başladım, çok keyifli gerçekten. Sağlıkla gelsin iki numaralı prenses inşallah :) :)

SadeAnne dedi ki...

Çok teşekkürler ;) Aynen öyle iki kız anneler için çok keyifli. Babalar zaten kızlara bayılıyor, kızlar da babalarına. Bazen Bahadır yıkıyor mesela Eda'yı, bayılıyorum onların o hallerine. Kız gibisi yok. Allah sağlık versin hepsine.

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar

Recent News