http-equiv='refresh'/>

13 Ekim 2014 Pazartesi

Fotoğraflarla Hamilelik Günlüğü-2

Sanki 5 yıldır bir yerlerde saklanan hamileler bir anda ortalığa bırakılmış gibi. Ne yana baksam hamile görüyorum. Benim de artık dışarıdan hamile olduğum anlaşılıyor. Eda yavrum hariç herkes biliyor. Ona da söyleyeceğim inşallah az kaldı. Aslında daha bekleyebilirdim ama görüştüğümüz kişiler pot kırar diye korkuyorum her seferinde. Nitekim kıranlar da oluyor. “Eda kardeşin oluyormuş” diyen oldu mesela. Ben de cinsiyet belli olunca söylemeye karar verdim.

Hafta hafta çektiğim fotoğraflar ve çok sıkmaması adına haftalık kısa özetlerle sizi başbaşa bırakıyorum.




13. hafta

Beslenme konusu… Her gün evden işe kahvaltı, sonra atıştırmak için ceviz ve fındık, 2 öğünlük meyve taşıyorum. İlk hamileliğe göre daha özensizim beslenme konusunda. Abur cubur yiyorum mesela, kahve de içiyorum. Ama kahvesi az, sütü bol olarak. Beslenme biçimimden emin olmadığım için 17 ekime diyetisyen randevusu aldım. Kilolar da aldı başını gidiyor, 15.hafta bitti 3 kilo geldi bile. Ama derdim kilolar değil, yeterli beslenme.



14. hafta

Bayramda annemlerin yanına gittik. Ziyaretimizi yaparken diğer yandan bol bol gezdik tabi. Bu haftanın tek konsepti deniz. Elimde kurban etlerini tutup poz vermeyi düşünmedim değil ama pek mantıklı gelmedi. Eda ve Kağan bol bol kudurdu, bahçede koşturdu, top oynadı. Anneleri de yapma, koşma, terleme demekle meşguldü. Güzel oldu hem çocuklar hem bizim için. Çocuklu tatil yorgunluk demek zaten. Hele 2 çocuklusu nasıl tahmin bile edemiyorum.



15. hafta

Bizim minik, elma kadarmış bu hafta. Oysa göbeğim kavun büyüklüğünde. 2 hafta sonra doktor kontrolüm var. 4’lü tarama yapılacak. Son kontrolümde çikolata yiyip gittim, o nedenle acaip hareketliydi. Sürekli geriniyordu çok komik bir şekilde. Uykudan mı uyandı artık bilmiyorum.

Artık eski pantolonlarımla tamamen vedalaştım. 1 tane kot pantolon aldım Gebe’den. Öncekinden kalma 1 kot, 1 kumaş pantolon, 1 hamile taytı da daha önce verdiğim arkadaşımdan geri gelmedi ama önemli değil. Elimdekiler yetecek gibi. Zaten elbiseler de var. Bir de üstüne canım arkadaşım Burcu kendi hamileliğinden kalan kıyafetlerden getirmiş bana bir sürü. Kıyafet sıkıntım olmayacak. Eskilerden 1 yıl uzak kaldıktan sonra yeni almış gibi seviniyorum onları tekrar giyebildiğim gün. Gardrobum şimdiden değişti.

Geçenlerde benimle dalga geçtiler. Göbeğimi kaşırken görmüşler. Eee gerildi zavallı derim nasıl kaşınmasın. Önlem olarak nemlendirme amaçlı krem kullanmaya başlayacağım. Hamileliğe özel aldığım tek krem bu olacak.



HB

1 yorum:

Unknown dedi ki...

cok begendim ben gercekten bu seriyi. elmanın fotoromanı gibi :)
güle güle giy tekrar. benim de evde boş boş dururken içime sinmiyordu. tanıdığım çok fazla da small beden yok verebileceğim :) en güzel mankene gitti giysiler.
göbeğin için kreme başla bence hemen. şişirilmiş bir balonun bir kere indikten sonra bir kez daha şişirilip indirildiğni düşün. ikinci doğumun anne üstündeki etkisi ilki kadar hafif olmuyor. bu yüzden önlem almakta fayda var :)
Edanın öğrendiğin andan sonraki dönemi inşallah rahat ve güzel geçer. ikinci çocuğun en zor yanı ilk çocuk oluyor :)

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar

Recent News