http-equiv='refresh'/>

21 Ekim 2014 Salı

Balerin

Bu “biz”li konuşma kaç yaşında bitiyor acaba? Nerden çıktı.. Bale kursuna yazıldık diyecektim de.. Yani Eda yazıldı işte. O da öyle ani oldu ki. Aslında bale her kız çocuğu annesinin aklının köşesindedir ama ben bu sene için pek düşünmüyordum. Haftasonlarını doldurmayalım şimdilik istiyordum. Ama babası hani şu geçen sizinle paylaştığım Sia şarkıcısının klibinde dans eden kız çocuğunu görünce çok etkilenmiş, aklına hemen Eda gelmiş falan. Bana dedi kızımızı baleye gönderelim. Ben de iyi olur diye karşılık verdim ve hemen bir araştırma içinde buldum kendimi. Bursa’da profesyonel anlamda ders veren 3-4 okul var zaten. Bir çoğunun ders saatleri uymadı. Haftaiçi dersleri vardı. Annelerin bir çoğu çalışmıyor mu ne!



Derken Diyaroğlu Bale Kursuna denk geldim. Dersler Cumartesi ve Pazar birer saat. Cumartesi deneme dersine gittik. Amacım Eda severse ve gerçekten gitmeye gönüllü ise kursa yazdırmak. İlk ders sonrası tepkisine göre karar verecektik yani. Kıyafetlere bayıldı tabi ki ve belki sırf bunun etkisiyle çok sevdiğini söyledi. Pazar günü ders öncesi ders kıyafetlerini aldık.

Çocuklara üzülüyoruz ya yazık bunlar daha minicik, her yere yetişmeye çalışıyorlar yok okul yok kurs diye. Biz çocuklarımıza kıyamıyoruz ama ülkemizde iyi sporcular ve sanatçılar çıkmamasının bir nedeni de bu aslında. Disiplin bu işte önemli. O nedenle Ruslar bu işte çok başarılı. Sonuçta bir yerlere gelmiş sanatçı ve sporculara bu işe başlama yaşını sorduklarında alınan cevap hep aynı, 4-6 yaş aralığında. Üstelik kursa gidip yorulmasa ne yapacak alternatifini düşünmek lazım. Kış günü AVM ya da Starparka gidip zaman geçirecekse, evde tv izleyecekse burada yorulsun daha iyi.
Umarım ki bale sevgisi ve kursa katılımı istikrarlı bir şekilde devam eder, annesi gibi 1 ayda bırakmak zorunda kalmaz.


HB

4 yorum:

Adsız dedi ki...

benim de kızlarımdan en azından birinin yapmasını istediğim bir hobidir. dediğin gibi küçükten göndermek ve istikrarlı olmasını sağlamak gerekli, eğer ileride ilgileneceği ve amatörlük ötesine taşıyabileceği bir alan olacaksa. ve kesinlikle en az bir tane şart böyle bir yetkinlik bir insanda. iyi fikir. başarılarını görürüz inşallah Eda kuzumuzun :)

SadeAnne dedi ki...

Evet hobinin ötesine geçer umarım. Her şeyden az az yapan insanlar aslında hiçbir şeyde uzmanlaşamıyor çünkü. O nedenle her bir aktiviteye bir anda yüklenmek istemiyorum. Bakalım inşallah ;) Kızlarımızı sahnelerde görmek ne kadar şahane olur di mi?

Unknown dedi ki...

çok iyi yapmışsınız Haticecim. hafta içi okulun temposuna alışan çocuklar özellikle sonbahar-kış döneminde hafta sonu enerjilerini nasıl atacaklarını şaşırıyorlar :) Bale de en güzel yollardan biri bunun için. Umarım bu isteği devamlı olur. Çocukların standart doktor/muhendis zihniyetiyle yetistirilmesi bana da çok insafsızca geliyor. Ben de Dafnenin sanat odaklı bir yaşamı olsun istiyorum ama hayırlısı. bu aralar okçu olmak istiyor :)

SadeAnne dedi ki...

Vaaaay çok değişik ve güzel bir spor. İnşallah en azından 1 tane profesyonel anlamda ilgilendikleri bir dal olur umarım. Enstrüman da istiyorum aslında ama ona daha geç de başlayabilir, örneğin ilkokulda ve kendisinin karar vermesi daha iyi olur. Spor ise öyle değil. Ne kadar erken başlarsa o kadar iyi.

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar

Recent News