http-equiv='refresh'/>

24 Ekim 2014 Cuma

Ada ekmeği

Sosyal medyada çok popüler biri var; Alishiro. Bozcaada’da taş değirmende öğütülmüş atalık/yerli tohum ile %100 tam buğday ve çavdar ekmeği yapıyor. Bağ evinin bahçesinde, kendi elleriyle. Bozcaada’ya gidenler buraya uğrayıp ekmeklerinin tadına bakabiliyor. Ancak sipariş için kendisiyle iletişime geçip sıraya girmek şart. Ben örneğin 22 ağustosta sıraya alındım, ekmeğim Kurban bayramında kargoya verildi. Hadi kargoda yaşadığım problemler, ekmeğimin geri gitmesi, tekrar yapılıp gönderilmesi ekim sonu dersek 2 ayda geldi. Sürenin uzunluğunu Ali Bey mailinde şöyle açıklamış:

“Ada Ekmeği; Artisan/doğal ekmekçilik yöntemleri ile uzun fermantasyon teknikleriyle ve buğdayın çavdarın en besleyici hali olan taze öğütülmüş tam unlarla yapılıyorlar bu yüzden üretim de çok limitli ve yavaş.”

Beklediğinize değiyor bundan emin olabilirsiniz. Bir kere çok lezzetli. Marketlerden aldığınız ekmeklerle alakası yok. Bir de acaip tok tutuyor. Sabah kahvaltısında 1 dilim yediğimde öğlene kadar acıkmıyorum. 2.siparişimi verdim bile. Çünkü çavdarı annemde bırakmıştım, tükendi bile. Tam buğday da evde hızla eksiliyor.

Annem ekmeğin tadını eskiden yedikleri köy ekmeklerine benzetti ve ben yapayım size evde ekmek iddiasıyla evde maya hazırlamaya koyuldu. Tatlı annem. Eminim çok güzel ekmek yapar ama marketten aldığı tam buğday unu bile doğal olmadıktan sonra neye yarar. Mesele sadece lezzet de değil.

Evimdeki doğal lezzetler



Doğal olandan gitgide uzaklaştığımız günlere inat her sofrada bulundurduğunuz en önemli gıda olan ekmeğin doğalını yemek istiyorsanız maille sipariş bilgisi geçmeniz yeterli oluyor.

Ali Beyin iletişim bilgileri:


İnstagram: alishiro
adaekmegi.blogspot.com

7 yorum:

Burcu Odacı dedi ki...

Aaah ah iş ekmekle bitmiyor ki :(
Yediğimiz içtiğimiz her şey yapay. Besin değeri desen yok, lezzet desen yok.
Eskiye dönebilmeyi çok isterdim.

Unknown dedi ki...

geçenlerde Instagramda paylatıgında soracaktım bir turlu fırsat olmamıstı. ben de cok merak etmistim. simdi senin yazından sonra kesin siparis vericem. seneye anca gelir herhalde :)

SadeAnne dedi ki...

Siparişi verip sonra da unutacaksın :) kargo mesajı gelince bi seviniyor insan :)

Unknown dedi ki...

ben henüz "siparişiniz sıraya alınmıştır" maili aşamasındayım :)

SadeAnne dedi ki...

Aynen ben de :)

Adsız dedi ki...

sen doğal gıda için bir de İpekhanım'ı dene :) biliyorum aklında var ama bir türlü ilk adımı atamıyorsun. ben bir senedir oradan alışveriş yapıyorum kızlarımın yediği herşeyi. bir üründe bile memnuniyetsizliğim olmadı ki onlarca ürününü denedim. ben küçüklüğümde köyde yaşadığım için, sonraları da anneanne-babaanne yanına köylere sık sık gidip oralardaki ürünlerin tadını bilidğim için kolay ayırdedebiliyorum doğal ile yapayı. doğal olanı bu yaşımda tekrar bulunca abandım resmen şimdi de başka bir şey yiyemiyorum. market ürünleri hep yapay gibi plastik gibi geliyor.

SadeAnne dedi ki...

Evet, maillerini hala takip ediyorum ama sipariş vermedim hiç. Siyasi tercihleri biraz beni etkiledi sanıyorum. Bir de fazla maliyetli geldi. Bakalım fikrim değişir belki :)

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar

Recent News