http-equiv='refresh'/>

9 Ocak 2013 Çarşamba

Pi’nin Yaşamı (Life of Pi)

Yönetmen: Ang Lee
Senaryo: David Magee, Yann Martel (roman)

Bir yazara anlatılan bir hayat izliyorsunuz filmde. Yaşadığı kaza ve hayatta kalma mücadelesi, bu mücadele esnasında bulduğu çözümler çok çok güzel anlatılmış. Başına gelenler insanı zaman zaman gerse de hikayeyi anlatan kişi kendisi olduğu için Pi’ye bir şey olmayacak rahatlığıyla seyrediyorsunuz.  Yine de bazı sahnelerde filmin ana kahramanlarından olan Richard Parker isimli Bengal kaplanı sayesinde yerimden sıçramadım değil. Pi’nin Allah ya da Tanrı ya da Tanrılarla, dinle arasındaki ilişki de güzel ifade edilmiş.
Filmin en sevdiğim tarafı da görselliği oldu. Daha ilk dakikalarında gösterilen hayvanat bahçesi ile böyle olacağını tahmin ediyorsunuz zaten. 3D olarak izlediğim en güzel filmlerden biri diyebilirim. Özellikle filmin çok büyük bir kısmı denizde geçtiğinden balıkların yüzdüğü bölümler 3D’de muhteşem göründü.
Filmin sonu belli diye düşünmemek lazım. Sonu geldiğinde hiç de öyle olmadığını anlıyorsunuz. Ben Çinlilere anlattıklarına inananlardanım çünkü.

Bu kısmı filmi izlemeyenlerin okumamasını öneririm.

****

Gemiden bir tek Pi’nin kurtulması bana çok olanaklı gelmiyor. Tamam, odalarında uyuyanlar gemiden atlayamamış olabilir ama aşçı ve gemideki birkaç kişi daha panik halindeydi. Pi’yi tekneye attılar, kendileri nasıl bir anda yok oldu? Bu sorular bana Pi’nin anlattığı diğer hikayenin gerçekliğini gösteriyor. Aslında tüm yol boyunca teknede yalnızdı. Kaplan ardına bakmadan kayboldu elbette, çünkü aslında kaplan orada değildi. Bilinç altındaki “hayvanlarla dost olamazsın” cümlesi hayali hikayesini böyle bitirmesine sebep oldu.

Eğer bu varsayım doğruysa başka bir soru geliyor aklıma. Annesi nasıl kurtuldu? Geri döndüğünde annesini kurtarmış olabilir. Yüzme bilmeyen babasını alamamış olması da mantıklı ama abisi neden kurtulamadı bu durumda?

****






Güzel filmdi, iyi ki gitmişiz. Mutlaka 3D izlemenizi öneriyorum. İlk filmi olmasına rağmen muhteşem bir oyunculuk sergileyen Suraj Sharma’yı da kutlarım ayrıca.
Fragmanda duyduğumda sevindiğim Paradise şarkısı filmde de çalar diye bekledim. Duyamamak biraz hayal kırıklığı yarattı. Tek eleştirim bu.

HB

3 yorum:

Gulcin dedi ki...

cok merak ediyorum ben bu filmi izlemeyi de cok istiyorum. O yuzden uyaridan sonrasini okumadim izledikten sonra gelir okurum artik :)

SadeAnne dedi ki...

Sinemada izlemeni tavsiye ederim, görsel olarak harika sahneler var.

myline dedi ki...

bende izlemek istiyorum umarım bu hafta gidebilirim :)

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar

Recent News