http-equiv='refresh'/>

4 Aralık 2012 Salı

Master şefler


Bizim düzenli olarak buluşmaya çalıştığımız bir grubumuz var. Buluşma amacımız çocuklar aslında. 5 tane kız çocuğu ve hepsi de aynı yaştalar. Oyun grubumuzu kendimiz oluşturalım diyerek bu buluşmaların ilkini gerçekleştirmiştik. Kızlar henüz 1 yaşındaydı bu düşünce oluştuğunda ve o zamandan bu yana da ayda 1 buluşmaya çalışıyoruz. Kışın firelerimiz oluyor malesef hastalıklar araya girince. O yüzden kış sezonunda sıklaştırıyoruz görüşmeleri.

Eskiden kızların hepsi kendi halinde vakit geçirirlerken artık birarada oynamaya başladılar. Biz ebeveynlerse gelişimleri için sevinmek bir yana sırayla yemek yemekten kurtulup hep birlikte masaya oturabilme mertebesine ulaştığımız için mutluyuz. Sadece yemek yiyip muhabbet etmek, çocukları da ortaya salıp oyun oynamasını beklemek değil tabi amacımız. Bilinçli ebeveynleriz evelallah :p Ev sahibi kendi hazırladığı aktivitelerle çocuklara bir şeyler yaptırıyor. Mesela boyama yapılıyor hep birlikte ya da şarkılar söyleniyor.

Geçtiğimiz Pazar bizim evde toplandık. Ben faaliyet olarak çocuklara kurabiye yaptırmayı istiyordum. Şekilli kalıplarla ve süslerle belki eğlenebilirlerdi ama ilgilerini çekmek amacıyla bir de mutfak önlüğü hediye etmek istedim her birine.  Çocuklar için böyle bir şeyin nerede satıldığını bilemediğimden internette arayışa başladım. İnternet annesiyiz eveallah :) Sevgi hanıma denk geldim bu arama sonucunda. Tasarladığı ve diktiği önlüklerin sipariş üzerine satışını yapıyordu. Sitesinde gördüğüm her bir ürüne bayıldım. Model, renk ve kumaş seçimini yaptıktan sonra ürünleri hazırladı hızlı bir şekilde ve sağ olsun tam zamanında elime ulaştırdı. Eda Pazar gününü beklemeden test etti önlüğünü. Daha doğrusu kargo ulaşınca hemen açmış ve giydikten sonra da öğlen uykusu dahil üzerinden çıkartmamış.

Pazar günü minik aşçılara önlüklerini taktık. Hepsine de çok yakıştı. Yarın bir operasyon geçireceği için o gün gelemeyen Berramıza da sonradan gönderdik hediyesini. Kurabiye yapımı sırasında tahmin ettiğimden daha güzel vakit geçirdiler. Bir süre sonra sıkılırlar diye düşünmüştüm ama bitene kadar masada kalmayı başardılar. Başarı; çünkü ölçüyü pek tutturamamışım. 3 tepsi kurabiye çıktı :)

Onlar eğlendi, biz eğlendik...



Arkadaşları gelince sevinçten kuduran yavru kuşum ve güzel arkadaşları





HB

6 yorum:

seval dulger dedi ki...

Amaa amaa bu önlükler çokkk güzelll bayıldımm nasılda yakışmış çokta ciddiler işlerini yaparken maaş.onlara:))

SadeAnne dedi ki...

Çok ciddiler sorma :)
Sağol Sevalcim. öpüyorum seni çok.

Adsız dedi ki...

hamarat kızlar:)
önlükleri yetiştiricem diye çabaladığıma değmiş.
minikler önlüklerin hakkını vermişler.çok şeker görünüyorlar.hepsini kocaman öpüyorum.

SadeAnne dedi ki...

Teşekkür ederiz. Tekrar emeğinize sağlık ;)

AdanınAnnesi dedi ki...

Keşke bizde o oyu grubunuzda olabilseydik :)

İnşallah bende bundan sonra kendim organize ederim oyun grupları.
Buarada ne kadar zayıfsın sen Sadeanne :))
Bu kez sana maşallah :P

SadeAnne dedi ki...

Ne güzel olurdu :)
Çok sağol, biraz göbek var ama resimlerde belli olmamış :)) yine de memnunum.hamurişini fazla kaçırmadığım sürece göbek de rahatsız etmiyor ama onu da pek beceremiyorum çoğu zaman.

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar

Recent News