http-equiv='refresh'/>

17 Aralık 2012 Pazartesi

Kemgöz Ana Bilim Dalı

Annelik Bölümü Kemgöz Ana Bilim Dalına göre bir çocuğun düşmesi sonucu oluşan yaralanma, morluk, şişlik vb hasarların tek nedeni vardır. Nazar. Literatürde “kötü göz” olarak da adlandırılan nazarın çocuklar üzerinde etkisi büyüktür ve tek çaresinin de dua etmek olduğuna inanılır. Bu kötü enerji savaşında nazar boncuğundan da medet umulmakla birlikte pek çok çalışma bunun çok da faydası olmadığını göstermiştir.

Eda dün gece, babası yerde otururken koltuktan onun üstüne uçtu. Burnu Bahadır’ın elmacık kemiğine çarptı çok sert bir şekilde. Ne kadar ağladığını tahmin edersiniz. Burnunun üst tarafı davul gibi şişti, sabah uyandığında da şişlik inmemişti. Doktora götürmekle hiçbir şey yapmamak arasında kararsız kaldık ve 1 gün bekleyelim duruma göre bakarız dedik.

Sebebi tabi ki nazar. Bahadır’ın bir anlık televizyona dalması ya da Bahadır bakmıyorken Eda’nın onun üstüne atlaması olacak değil ya!
Şaka bir yana ben nazara acaip inanıyorum. Ananecim sağolsun sık sık Eda’ya okuyor ve gerçekten de onun ardından rahatlıyor çocuk huzursuzsa. Bir de ne zaman internete fotoğrafını koysam cimcimenin o gecemiz kabus gibi geçiyor. Psikolojik mi benim ki denk mi geliyor yoksa hakikatan mi nazar bilmiyorum. Çoğu zaman kendimizin de nazarı değiyordur. Önlemek imkansız. Ananecimin nefesine sağlık! Allah hepsini nazardan korusun.

HB

8 yorum:

Unknown dedi ki...

Geçmiş olsun canım, bu tarz küçük kazalar bizde de çok olmaya başladı. Bir şeyleri kendi kendilerine yapabilmelerinden cesaretle daha gözleri kara oldu sanırım. Dafne de koltuğun tepesinden bodos atlıyor babasının üstüne. Bekliyorum ne zaman benzeri bir şey yaşayacağız diye :)
Bu arada ben de resim ekledikçe tüm sülaleden telefon yağıyor, nazar değecek koyma diye :)

SadeAnne dedi ki...

Çok teşekkürler canım. Eda uzun süredir bir cahil cesaretiyle hareket ediyor ki anlatamam. Aklım çıkıyor bazı hareketleri yüzünden.
Allah korusun bu afacan kuzuları.

maviye iz süren dedi ki...

Çok geçmiş olsun bizde de bu tarz durumlar olabiliyor.
Yalnız kemgöz ana bilim dalı süper bir buluş olmuş çok güldüm:)
sevgiler

Unknown dedi ki...

insallah dediginiz gibi degildir nazar olayi.Ben eskiden inanirdim , sanirim benim negatif enerjim oglumu rahatsiz ederdi.Kendi kendime bile nazarimin degdigine inanirdim.Artik inanmiyorum , herseyin benim beynimde oldugunu dusunmeye basladigimdan beri nazar falan degmiyor.benim oglum cok nadir uyanir dogudugundan beri agri , sizi disinda cok sukur( nerdeyse 10 aydir ) aksam 8.30 sabah 5. 5.30 uyur .

Duanin gucune kesinlikle inaniyorum fakat nazar tamamen silindi kafamdan.Umarim Eda ya hicbir sey olmaz .

SadeAnne dedi ki...

Bahar; çok teşekkürler. Çocuk dediğin böyle böyle büyür ama anne babaların için gidiyor işte en ufak şeyde.

SadeAnne dedi ki...

Enoch; maşallah oğlunuza. nazara eski anlamında inanmıyorum demişsiniz ama ben yine de maşallahımı diyeyim ;)
sevgiler..

Adsız dedi ki...

Çok geçmiş olsun. Başıma geldiği için biliyorum, o burun var ya o burun, öyle bir acır ki, insanın aklı başından gider. Haklı kuzum o kadar ağlamakta.

Nazar meselesi kafamda muallak. Ama gerçekten ben de ne zaman güzel bir fotoğraf koysam, annem arar "hemen kaldır onu, nazar değecek" diye kızar bana.

SadeAnne dedi ki...

Çok acımıştır kesin ama neyse ki şimdi ağrıdan bahsetmiyor. Çatlak olsa daha uzun ve şiddetli olurdu heralde ağrısı diye kendimi avutuyorum.
Anneler öyle, her fotoğrafa o gözle bakıyorlar :)

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar

Recent News