http-equiv='refresh'/>

16 Aralık 2014 Salı

Senden Önce Ben

Bu tarz kitaplar okumayalı ne çok olmuş. Yani duygusal, hatta ağlatan cinsten. Yeryüzünde bu kitabın sonunda gözyaşını tutamayan bir tek ben olmamışımdır herhalde. Yani hamilelik hormonu filan değil buna sebep çok eminim. Kitap bana İçimdeki Deniz ve Can dostum filmlerini çağrıştırdı. İkisini de çok sevmiştim. O nedenle kitap da çok akıcı geldi, 2 günde bitirdim. Hatta normalde TV sesi varken kitap okuyamam, dikkatim dağılır. Bahadır TV izlerken onun sorularını duymamazcasına ilgiyle okudum.



En ağırından spoiler içerir, uyarmadı demeyin

---------
En etkileyici bulduğum filmleri düşünüyorum da bir çoğunun sonu kötü bitmiş. Ama yani etkileyici olacağım diye de okuyucuya yapılmaz ki bu! Will ve Lou mutlu olmalıydılar sonunda. O genç adam iyileşmese bile Lou sayesinde bu hayatını sevmeye başlamalıydı. Olmadı. Lou’nun Paris’te okuması için yazdığı mektupta ben çok etkilendim. Oysa Türk filmi gibi güzel bitse yine de etkilenirdim yani, sevmiştim hikayeyi.
---------


İnternetteki kitapçılardan alışveriş yapmaya başladığımdan beri kitaplara karşı çok nankör oldum ben. Eda’ya kitap sipariş ettikçe kendim için de mutlaka alıyorum ve o an okumakta olduğum kitap pek sarmamışsa (örneğin Aldatmak, Kinyas ve Kayra) hemen onu bırakıp yeni arkadaşımın sayfalarına koşuyorum. Bu ruh hali epeydir var bende ki önceden hiç böyle değildim. Başlanmış kitap bitirilmeliydi önce, kural buydu. Yine eskiye dönmeliyim, yoksa kitaplık bir sürü yarım bırakılmış kitapla dolacak. Böyle kitaplar için hediye çekilişi filan mı yapsam :p Yok canım amacım elimden çıkarmak değil, benim beğenmediğimi bir başkası sever belki olamaz mı? Hepsi de tavsiyeyle alınmış kitaplar. Öyle rastgele kitap almıyoruz heralde.

HB

3 yorum:

sevgili günlük dedi ki...

Kitap deyince illa yorum yazarım arkadaş:)
Yaş ilerledikçe kurtuldum o ''başlanan kitap bitirilmeli'' olayından. Sevmediğimi bırakıyor hatta elimden çıkarıyorum. Tavsiye ederim.
Bağış yapabilirsin,webde epey seçenek var.
Benim felsefem kalabalık bir kütüphane değil, tekrar tekrar okuma hevesi duyuran kitaplarla dolu bir kütüphane.

Adsız dedi ki...

Evet, çok güzeldi bu kitap :)

SadeAnne dedi ki...

elif; haklısın kütüphanede bulunan her kitap okunmuş ya da okunacaklar arasında olmalı. Bir düzenleme yapacağım ilk fırsatta.

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar

Recent News