http-equiv='refresh'/>

26 Eylül 2013 Perşembe

Süslü Eda okulda acaba neler yapıyor

Okulla ilgili soru sorulduğunda konuyu kısacık cevaplarla kapatan ya da hiç sallamayan çocuklardan bir tane de bende var. Aslında servisle anneme geldiğinde yine yediği yemekten, yaptığı şeylerden çok az bahsediyormuş ama ben eve gidene kadar olay soğuyor mu benimle konuşmak istemiyor mu bilmiyorum hiç ağzından laf alamıyorum.

-Okul nasıldı Eda?
-Güzeldi.
-Neler yaptınız bugün?
-Bilmiyorum/Unuttum.

Diyaloglar hep bu şekilde. Sadece olur da laf arasında kendi bir şey söylerse öğrenebiliyorum. Geçen gün baktım şarkı mırıldanıyor “sağ elimde 5 parmak, sol elimde 5 parmak, say bak, say bak”. Okulda öğrenmiş, bana hareketleriyle birlikte gösteriyor. Sanki kocaman bir salonda kızım bana gösteri yapıyor gibi seviniyorum. Abartmakta üstümüze yok biliyorum ama o an öyle hissettim.

Dün de annem, ben, Eda arabadayız. Radyoda Rafet El Roman çıktı, bir kadınla düeti var ya o şarkı. Eda “bu şarkı bizim serviste çalıyor hep” demez mi :) Çocuk şarkılarını okulda, pop şarkıları serviste öğrenecek demek ki. Neyse açtıkları müzikten çok serviste güvenliği sağlamaları önemli. Kemerini her gün bağlasınlar, benim için bu yeterli.

Bu arada Eda’dan laf alamıyorum dedim ya okulun iletişim koordianatörü, birtanecik öğretmenimiz sağolsun her gün bana özet bir mail geçiyor. Eda’dan haberler veriyor, bazen arkadaşıyla çekilmiş bir fotoğrafını gönderiyor. Eda’nın keyfi yerinde yazılıysa mailin içinde bir yerde benim de keyfim artıyor. Günde 2 kere arayıp konuşmaya o kadar alışmışım ki gün içinde Eda’dan bu şekilde haber alabilmek benim için iyi oluyor.




Okula gitmek istememeler devam etse de şiddetini epeyce azalttı çok şükür. Şimdi de başımız kıyafetlerle dertte. Öyle giysiler seçiyor ki sanırsın okula değil bayramlaşmaya gidiyor. İşte aynı resimdeki model giysilerimiz. Mutlaka bir külotluçorap, sonra etek veya elbise. Oysa ben okul için bir sürü tayt, eşofman almıştım. Şimdi ise bu huyunu bildiğim ve korkarım ki uzun süreceğini tahmin ettiğim için rahat etek ve elbise arayışlarındayım. Formalı günleri sabırsızlıkla bekliyorum şimdiden. Forma tam bir anne dostu, hangi akla hizmet kaldırmak istiyorlarsa…

HB


3 yorum:

Unknown dedi ki...

yerim ben o süslü fıstıgı :) nasıl da güzel tebessüm etmiş :)
okulla ilgili kısa cevap konusunda al bizden de o kadar. çok sorgulayıcı gibi olmamak için bir kaç sorudan fazlasına götüremiyorum. ne zamanki kendi anlatmak istiyor, o zaman bülbül kesiliyor. öğretmenleri de arayıp rapor vermese, meraktan çatlayacagız biz de :)
süslü olmak istemesi güzel bence. ben çok imreniyorum öyle cici-bici kız çocuklarına. bakımlı, düzgün giyinmiş, saçı baş derli toplu olanlara. Dafne erkek fatma gibi yetişti. herşeyi Şimşek Mcquennli. istesem de giydiremiyorum cicili şeyler. aldıklarım küçülüp kalıyor hep giyilmeden. son zamanlarda iyice ümidi kestim, almamaya başladım. zaten okuldan da yasak geldi bizim, parti günleri hariç tayt-esofman ile gelinecek diye. beli kemerli pantolona bile izin vermiyorlar, lastikli olacak.

SadeAnne dedi ki...

Sen öyle söyleyince şimdi öğretmenine sorayım dedim kıyafet işini. Kıyafet serbest ama rahat kıyafetleri tercih ediyoruz, biz eşofmanlarını çok merak ediyoruz Eda, giysene onları da deriz, etkili olur belki dedi. Süslü, bakımlı olması güzel tabi ama dozunda olsun. Eda da bir ara aynı Dafne gibiydi. Geçen yazı sırf atletle geçirmişti mesela. Sonradan ne olduysa bir heves geldi :)

AdanınAnnesi dedi ki...

Harika. Çok sevindim okula olan ilgisine :)
Ne güzelbir durum o öyle okuldan mail alman, fotoğraflar falan. Adına mutlu oldum inan

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar

Recent News