http-equiv='refresh'/>

28 Ağustos 2013 Çarşamba

Başlıyoruz

Salı günü yavrucuğum okul hayatına başlangıç yapıyor. Zavallım çok erken giriş yapsa da umarım diğerlerine göre hafif geçecek olan 3 yıllık anaokulu dönemini güzel geçirir. Tek amacım Eda’nın yaşıtlarıyla oyun oynaması, iyi vakit geçirmesi diye başladığım anaokulu araştırmasında, yok İngilizce de olsun, yüzse de iyi olur aslında, bütün gününü orada geçirecek güzel bir yer olsun derken derken epeyce kafa karıştıran süreçlerden geçip kayıt yaptırdığımız okula en nihayetinde karar vermiştik.

Bu hafta okuldan istenilen ihtiyaç listesini tamamlayıp teslim ettik. Kalemkutu, silgi, makas gibi kırtasiye ihtiyaçları…Okulda giymek için ayakkabı, yedek kıyafetler, pijama…Havuz için bone, kolluk, bornoz gibi malzemeler… Eda’ya ait bir eşyayı buraya veriyor olmak bile tuhaf hissettirdi. Salı günü Eda’yı bırakırken bakalım o mu ağlayacak ben mi.

Neyse ki ilk hafta yarım gün olacakmış ve ilk gün anne-babalar hep birlikte sınıfa girerek tanışma oyunu oynayacak, sonra da veliler alt kata gönderilecekmiş. İlk gün tamamen yanındayız yani. Sonraki günler de ben yalnız bırakmayı planlıyorum. Babasıyla giderse olacakları tahmin ettiğim için: Babasının “hayır” diyemediğini bilen Eda, ya babasını da sınıfa alır ya da kendisi de o diyardan gider. Dolayısıyla ilk günler ben şoför gibi önce Eda’yı bırakıp, sonra Bahadır’ı evden alıp işe geleceğim. Haftaya servis de olmayacağı için Eda öğlen okuldan çıkınca onu anneannesine bırakacağım.  Şoför Nebahat emrinize amade.

Öğretmeni henüz belli değil, Pazartesi günü Veli toplantısında yapılacak kuradan sonra belli olacak. Ona iletmek istediğimiz birkaç konu vardı Eda ile ilgili. Ama dün anaokulundan sorumlu Elif öğretmenle konuştuğumuzda şöyle bir yöntem uyguladıklarını söyledi: İlk hafta çocuğu bir şekilde tanımaya başlıyorlar, velisinin bir şey anlatmamasını istiyorlar ki önyargı oluşmasın çocuğa karşı. Çünkü çocuk okulda bambaşka davranabiliyormuş. Örneğin ben Eda öğlenleri uyumuyor diyeceğim ama belki de Eda okuldan sonra öğlen uyumaya başlayacak. İkinci hafta sonunda anne ve babayla tek tek görüşme yapılıyormuş. Öğretmeninin gözünden Eda ile anne-babanın yorumları dinleniyormuş. Bakalım aynı mı olacak…

İşte böyle, 3 eylül insanlık için herhangi bir günken bizim için önemi büyük. Kızım için kolay olmayacağını tahmin ediyorum. Kendimi de düşündüğümde her okul başlangıcında strese girerdim, sınıfım nasıl olacak, öğretmenlerim kim olacak diye. Eda da alışana kadar çok zorlanacak, tabii ben de. Ama umarım birkaç haftanın sonunda oturacaktır. Hayırlısı.

HB

6 yorum:

Unknown dedi ki...

maşallah Edacıgıma :) insallah cok guzel bir egitim-ogretim hayatı olur, onun icin keyif verici, sizin icin de gurur dolu olur.
ilk günler icin özellikle sana gayret-kuvvet diliyorum. ben de kendimden cok supheliyim. simdiden dusundukce bile tuylerim diken diken oluyor. umarım onlar cok kolay alısırlar da, mutluluga donusur bu süreç :)

SadeAnne dedi ki...

Kocaman bir amiiiin. İnşallah hepsi için öyle olur Burcucum.

AdanınAnnesi dedi ki...

ikinize de başarılar diliyorum :)
umarım herşey yolunda gider. Bu konu benim bile şimdiden karnımı ağrıtıyor!
Ben kendimden şüpheliyim alışma sürecinde. Eda nın okula olan hisleri nasıl, isteklimi?

SadeAnne dedi ki...

Çok teşekkür ederiz. Umarım..İstekli ama çok konusunu açmıyoruz. Okulu çok fazla övünce bu sefer başladığında hayalkırıklığı yaşabiliyorlarmış çünkü. O kadar anlattın bu mudur yani gibi :) Olumsuz bir şey söylemiyor sadece birkaç kez sen de yanımda dur ama okulda dedi. Alışana kadar zorlanacağımız kesin yani.

Ferhat Bayram dedi ki...

hadi hayirlisi okul hayatinda basarilar dilerim

SadeAnne dedi ki...

Çok teşekkür ederiz, sağolun.

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar

Recent News