http-equiv='refresh'/>

11 Aralık 2012 Salı

Trafikten Men Edilesiciler

Bayan sürücüler hakkında karşı cinsin yaptığı eleştirilere katılıyorum az biraz. Elbette içimizde çok iyiler var ama bayan şoför sayısı kadar erkek şoför alsak ve bir oranlama yapsak sonuç bizim açımızdan pek iyi çıkmaz. Evet, kurallara uyma konusunda daha başarılıyız belki ama hem kurallara uyup hem güzel araba kullanamaz mı insan? O konuda biraz eksiğiz işte. Trafikte ne zaman önümüzdeki arabaya kıl olsak kesin bayan diyoruz ve malesef de öyle çıkıyor. Amma velakin erkekler de hiç öyle 10 puanlık değil gözümde. Trafikte yağ gibi gidiyor olabilirler; fakat onların da eleştirilecek çok şeyleri var.

Bir kere zikzak çizenlere acaip derecede uyuz oluyorum. Önünde gördüğü her arabayı geçme tikleri var bu sürücülerin ve gerisinde bıraktığı her araba tarafından “cık cık cık” diye tepkilere neden olduğunu bile bile yapıyorlar muhtemelen. Çok itici olduklarını tekrar belirtmek isterim ve trafikte bu tarz davranışlar sergileyen tek bir bayan olmadığı için de gururlu olduğumu ayrıca ifade ederim.



Tam kavşaktan dönmek üzereyken pat diye önüne geçen araçlar niye sağa/sola döneceğini son anda anlar ve o dakikaya kadar yerine geçmeden başkasının yolundan gider? Haa bazı akıllılar da hangi şerit boşsa gider gider sonuna kadar. Tam artık dönüş noktasında döneceği tarafa yönelir. Bir uyanık onlardır zaten.

Sinyal meselesi...Hiç sinyal vermeyenlerle en en son anda sinyal verenler; gözümde zerre kadar farkınız yok! Tam sola geçmeden 1 sn önce sol sinyal vermişsin ne fayda. Yani o hareketi biraz daha önden yapsan ne olur sanki? Nedir bu kadar zor gelen?

Zor gelmek ve anlam verememek demişken tuhaf hareketlerden biri de şu erkeklerin emniyet kemeri için bulduğu çözümler. Arkadan bağlama, yan koltuktaki kemeri sürücü koltuğununkine geçirme, ya da daha ileri gidip kemerin ötmemesi için aparat alma. Emniyet kemerinin nasıl bir rahatsızlığı var böyle ki tüm tehlikeleri göze alıp bunu kullanmaktan kaçınıyorlar?

Hız limitlerine uymak şartıyla ben hızlı araba kullanmayı seviyorum. Bahadır her seferinde uyarır “yavaş sür” diye. Ne yalan söyliyim seviyorum hızlı gitmeyi. Hızlı dediğim de anlayın işte, şehir içinde ne kadar gidilebilirse. Tin tin gidenlere saygım sonsuz. Fakat sol şeridi kullanmadıkları sürece. 60 ile sol şeritte gidenlere kızmamak elde değil. Beni niye kuralları çiğneyip bir aracın sağından geçmek zorunda bıraksınlar ki! Yapıyorlar ama. Kurala uymayanlar yüzünden kural çiğniyorsun. Bu bir yana, sol şeritte normal hızda, mesela 90 veya 100 ile giderken arkadakinin selektörüyle rahatsız edildiğimiz de oluyor. İlla içindeki arabanın hakkını verecekler. Yol vermezsen ne ona ne sana rahat var, muhakkak önünden çekileceksin. Yine erkeklere mahsus bir hareket.

Yolda giderken önüne bir kavis çıkar ve vites düşürür, yavaşlarsın. Ama sadece yavaşlarsın. Durmana da gerek yoktur. Biz her gün işe gidip gelirken çok fazla kavis üzerinden geçiyoruz ve önümdeki arabalara yapışacak gibi oluyorum bazen. O kadar ki durma noktasına geliyor amca arabası zarar görmesin diye. Bunu yapanlar genelde yaşlı amcalar. Malları çok kıymetli o kuşağın tabi. Trafikte hızlı gitmek kadar gereğinden fazla yavaş gitmek de bizim ülkemiz trafiğinde tehlikeli ve sinir bozucu. Biraz tempo ama!

Bizim ülkemizde araba sürmek hiç kolay değil ve malesef çok güvensiz. Sen ne kadar dikkat etsen de düz yolda giderken yanında giden alkol almış bir sürücü yüzünden kaza yapabiliyorsun. Arabalar lüksleşirken keşke içindeki kullanıcılar da biraz bilinçlense. Kazasız ve cezasız günler herkese...

HB

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Peki ya sarı ışıkta "vooortt!" diye kormaya abananlar?

SadeAnne dedi ki...

Onlar da sopalık! Mazallah 2 sn geç kalırlar gidecekleri yere

AdanınAnnesi dedi ki...

malesef bayan sürücüler için kötü bir izlenim var ama bizi de bu hale sokan erkek sürücüler be kardeşim....!!!
panik yaptıran onlar, gereksiz korna basan onlar, hız yapanda yaptıranda onlar....

SadeAnne dedi ki...

Sana katılmakla birlikte biraz da bizimle alakalı olduğunu düşünüyorum. Sanki genlerimizde yok. Mesafe kavramı falan daha iyi sanki erkeklerin. 2 araba arasından geçer mi, aradaki mesafe park etmeye yeter mi gibi konularda biz çok yeteneksiziz bence erkeklere göre.

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar

Recent News