http-equiv='refresh'/>

20 Aralık 2012 Perşembe

Tester

Yüzsüz olduğum sevgili kocam tarafından defalarca yüzüme vurulsa da bu tester mevzusuna takmış durumda olduğum için aldırmadan her seferinde işi yüzsüzlüğe vurmaya devam ediyorum. Tester ürünlerin amacı, müşterilerin ürünleri deneyip memnun kalırsa asıllarını satın almasıdır. Bu net mi? Ben tester ile o ürünü test edeyim ve beğeneyim ki kendisini de alayım. Özellikle kozmetikte minik bir tüp için tonlarca para ödemekle kalmayıp bir de o ürünü kullanamıyor olmak pek hoş olmuyor çünkü. Önden deneyebiliyor olmak en güzeli. Tester müşteri için üretiliyor ise benim talep etme hakkım kadar doğal bir şey olamaz. Neden yüzsüz olarak nitelendiriliyorum onu da anlamış değilim ya neyse.
İsteyenin bir yüzü... demişler.

Yalnız öyle bir hale geldi ki artık ürün test etmekten ziyade bakalım ne diyecekler diye istemeye başladım. Çoğunlukla aldığım cevap “şu anda elimizde hiç yok malesef, bir dahaki gelişinizde mutlaka hatırlatın” olduğu için.. Hatta artık bu cümleyi duyduktan sonra “her zamanki gibi” diyorum ve karşı taraf “yok aslında hep oluyordu, bugün kalmamış şansınıza” şeklinde beni yemeye devam ediyor. Kızdığım bu. Bir dahaki gidişimde falan hatırlatamam ben, o kadar da değil. O an alışveriş yapmışım, bir sürü şey almışım aynı markadan, o anda vereceksen ver hediyelerini. Haftalar geçmiş ben gidip isteyemem durduk yere tester.



Ben de kendimce bir taktik geliştirmeye karar verdim. Göz makyajım için temizleyici almak istiyordum. Benim senelerce aynı markayı kullanma gibi bir özelliğim yok malesef. Pudra da olsa, nemlendirici de olsa, hatta parfümde bile üst üste birkaç kez aynı ürünü kullanamıyorum. Çabuk sıkılıyorum diyelim. Makyaj temizleyici için kozmetik mağazasına girdiğimde de aklımda bir marka yoktu. Kolay ve gözü yakmadan çıkarması yeterliydi. Tam istediğim özelliklerde bir ürün vardı. Bu konuda bir numaraydı güya. Fiyatını duyunca vazgeçtim ve eskiden kullandığım markaya yöneldim. Kandıramadılar. Sonra eye-liner bakayım bir de dedim. Ne zamandır istiyorum ama sürebileceğimden emin değilim, kendime güvenim çok az. Demin göz temizleyici için gösterdiği markada bir de eye liner vardı ki benim bildiklerimle alakası yok. Annem zamanında kalmışım ben meğer. Bunun kullanımı gayet kolay, kalemden daha kolay hatta. Eye-liner’ı almaya karar verince dedim bana tester verin makyaj temizleyiciyi de bu markadan alayım. Oooh hemen çıktı testerlar piyasaya. Makyaj temizleme köpükleri, nemlendiriciler, parfümler. Ben buldum yöntemimi :)

HB

6 yorum:

Hüma Kuşu dedi ki...

ya bu tester olayına ben de sinir oluyorum. benim de cildim alerjik ben neden denemeden alayım ki ayrıca da kesinlikle adamına göre muamele yapıyorlar ve de özellikle büyük mağazalarda boyner filan gibi vermek istemiyorlar hatta bu ürünün testeri yok diyorlar halbuki olduğunu biliyorum. bence satıcılar kendileri kullanıyorlar onları.
ben zaten sadece eczaneden alıyorum kozmetik krem vb şeyleri ve de orada bile vermiyorlardı ama sürekli aynı yerden alışveriş yapmaya başldım ve de biriktirip yüklü alışveriş yaptığım için yağdırıyorlar testerları bana öyle ki ev testerdan geçilmiyor resmen. mesela çocuk ürünlerinde tester olmuyor demişlerdi şimdi hepsinin testerindan üstelik her gittiğimde veriyorlar çantanızda bulunsun diye :)
ben bioderma'nın makyaj temizleme suyunu kullanıyorum, h2o diye geçiyor hatta bebekler için de var. bu arada bioderma ürünlerini tavsiye ederim hemm büyükler hem çocuklar için biz çok memnunuz. aşağıdaki linklerde de bahsetmiştim ürünlerden

http://mineoskay.blogspot.com/2012/02/bebek-kozmetik-urunleri.html

http://mineoskay.blogspot.com/2012/10/olmazsa-olmaz-urunler.html

Unknown dedi ki...

ooo iyiymiş ben hiç istendiğini bilmiyordum desem:))
bu arada şu kalemden daha kolay eye-liner adını yazsaydın bende öğrenseydim:)
sevgiler iyi alışverişler

SadeAnne dedi ki...

Mine; kesinlikle olduğu halde yok dediklerini düşünüyorum ben de. Kızdığım da o zaten. Tonlarca para ödüyorsun, minnacık ürünleri çok görüyorlar.
Yazılarını inceleyeyim, duymamıştım Bioderma ile ilgili yorumlar. Her ne kadar kişiden kişiye değişse de böyle tavsiye üzerine kullanmak daha iyi oluyor.

SadeAnne dedi ki...

sezobigo; ismini bırak fotoğrafını bile ekledim. En altta duran siyah kalem oluyor kendileri :)
Benden de sevgiler..

Unknown dedi ki...

Burada yakaniza yapisirlar AVM lerde terter alin diye :) Ben bir ara alip , makyaj yapmadigim ve parfum konusunda yillardir hep ayni markayi kullandigimdan , gelen misaflere veriyordum :) Biz Turkler biraz cimriyiz , konu tester bile olsa :)

SadeAnne dedi ki...

Her markanın testerını istemiyorum zaten. Gerçekten merak ettiğim ve kullanmak istediğim ürünleri istiyorum. Yoksa dediğin gibi evde yer kaplıyorlar sadece ve sonunda süreleri geçtiği için çöpe gidiyorlar.
Biraz öyleyiz sanırım :)

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar

Recent News