http-equiv='refresh'/>

11 Kasım 2011 Cuma

Chat yapılmasına karşıyım; ama ne zaman, kim için?

İnsanların evlendikten sonra sanal alemde chat yapmasına anlam veremiyorum. Daha doğrusu bunu doğru bulmuyorum. Kadın veya erkek olsun farketmez. Burada bahsettiğim arkadaşlarla yapılan chat değil. Sohbet sitelerine girip yabancı insanlarla yapılan chatten bahsediyorum. Kimse sosyalleşmek için, farklı insanlarla tanışmak için bu tip sitelerde geziyorum demesin. Çünkü genelde amaç bunun ötesinde oluyor diye düşünüyorum. Hatta oyun sitelerine dahi çoğu zaman oyun oynamaktan çok karşı cinsle sohbet etmek için giriyor insanlar. Bunların içinde bir çoğu da sohbeti doğru bilgiler üzerine kurmuyor. İnternette atıp tutmak kolay elbet. Söylediklerim, daha doğrusu yazdıklarım hayal gücüme bağlı olarak değişebilir.
İnternetten tanışıp evlenenler yok mu? Çok sayıda var, geneli mutludur da..Ben karşı olsam da; fiziken birbirini görme ya da tanıma ihtimali olmayan insanların internet vesilesi ile tanışmasını garipsemiyorum. Burada önemli nokta her iki tarafın da sanal ortamın ruhsuzluğuna, görünmezliğine bakmadan doğruları konuşması. Bir diğeri de baktınız muhabbet güzel gidiyor, işi çok uzatmadan yüz yüze görüşmenin sağlanması. Ben olsam bu şekilde biriyle tanışmaz, ya da bu şekilde tanıştığım biriyle özel bir ilişki yaşamazdım. Çünkü ilk görüşte aşka inananlardanım ve bakışma safhasının güzelliğini mutlaka yaşamak gerek diye düşünüyorum. Neyse, bu blogu okuyan hemen hemen herkes evli ve bu süreçleri çoktan geçmiş durumda.
Asıl önemlisi evlendikten sonra hala bu muhabbetlerde kalanlar. Yine bu yazıyı okuyanlar için uzak bir konudur eminim ama çevremde bu tip bir olaya tanık olduğum için yazma gereği duydum. Evli bir insan internette chat yapmamalı. Hele hele eşinden gizli..Aldatmadan farkı yoktur benim gözümde. Üstelik mutlaka fotoğraf paylaşmaya, güzel sözler söylemeye, belli biriyle konuşmak için bilgisayar karşısına oturmaya da gerek yok. Bir sefer için karşı cinsten biriyle muhabbet etmek bile, eğer eşin haberi yoksa yani bu yapılan saklanıyorsa, aldatmaya girer. Belki çok abartıyorumdur ama işin içinde yalan olmasına ve ilişkisi olan birinin buna ihtiyaç duymasına tahammül edemiyorum. Muhabbet edeceksen git sevgilinle, eşinle et değil mi!
Aman aman böyle şeyler uzak olsun hepimizin ailesinden. Hepimiz eşlerimize sonsuz güveniyoruz zaten de etrafımda da böyle insanlar görünce rahatsız oluyorum.

HB

2 yorum:

AslıASLI dedi ki...

Sözlerinize sonuna kadar katılıyorum. Ne yaptıgı hiç farketmez eger evli ise ve biriyle chat yapıyorsa olay bitmiştir zaten. Ve gerçekten kadın-erkek farketmiyor..

ASLI dedi ki...

Haklisin...Niyet önemli tabii

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar

Recent News