http-equiv='refresh'/>

8 Aralık 2014 Pazartesi

Fotoğraflarla Hamilelik Günlüğü-6



21. hafta

Minik kız artık sesleri duyabiliyormuş. Kızlarımın ikisine aynı anda kitap okuyorum yani. Eda karnımdayken İtalyanca kursuna gidiyordum ve herkes dalga geçiyordu “bu kız önce İtalyanca konuşur söyliyim” diye. Komik ama Eda gerçekten de İtalyanca birkaç kelime öğrendi bile ve çok çabuk öğrendi. Alakalı değildir muhtemelen, bütün 4 yaş çocukları dile yatkın zaten ama 8 ay boyunca İtalyanca kursuna gitti işte benimle birlikte. Küçük kızım sesleri duymaya başladığına göre ona müzik filan dinletmeli değil mi? Ama ben kulaklıktan dinliyorum ofisteyken, öyle olmaz mı :p

Detaylı ultrason kontrolümüzü de başarıyla tamamladık çok şükür. Kadıköy Acıbadem’de Perinatolog olarak çalışan Prof.Dr.Melih Atahan Güven üç haftada bir Çarşamba günleri burada olacakmış. Bu nedenle doktorumla da görüşerek randevumu kendisinden aldım. Minik kızımızın sağlığı yerinde, binlerce kez şükrediyorum. Muayene esnasındaki duruşu çok komikti, ayakları tam başına kadar yukarı çekmiş öyle yatıyor. O kadar çikolata gofret yedim ama uykudan uyandıramadık. Oysa gitmeden önce kıpır kıpırdı. Tam bitmek üzereyken elini kaldırıp parmakları açarak el salladı. Eda’ya ablasına el salladı olarak anlattık elbette, CD’den izlerken çok hoşuna gitti onun da.

PS: Fotoğrafta ne kadar kötü çıkmışım öyle. Tek pozda kalmış, alternatifi olmadığı için seçim hakkım yoktu.




22. hafta

Adımsayar uygulamasını yükledim telefonuma. Günlük 4500 adım filan atıyorum. Normalde 10.000 adım atılması gerekiyormuş her gün. Bu adımlar da tempolu yürüyüşe ait değil. Gün içinde yemekhaneye, otoparka yürüyüşler. Ekstra yürümediğimden 4000 adım attıysam o gün olağan bir gün yaşadım demektir. Geçen Cuma İstanbul’da toplantıya gittim. Öğle arası Zorlu’ya gidip biraz dolaşma, sonra da yemek yeme niyetindeydim. Git-gel yarım saat yürüyüş demek bu. Sonrasında da feribota dönerken Yenikapı metrosundan gemiye yürüdük. Toplamda 9000 adım atmışım. Adımsayar da şaşırdı, rekor kırdığımı gözüme sokmak için bir sürü bildirim gönderdi. Bu rekorun bana hediyesi koskoca bir yorgunluktu tabi. Aynı akşamın gecesi okuldan çok yakın arkadaşlarım Ankara’dan gelecekti. Onları beklerken koltukta sızmamak için direndim. Yorucu kapattım haftayı. O yüzden bu haftanın fotoğrafı pijamalı ev halim olsun, evrene mesaj…




23. hafta

Kıyafet benim için dert olmaya başladı. Kendime kıyafet bulamıyor değilim. Hatta eski kazaklarımın tamamını giyiyorum. Beli lastikli eteklerimi de. Ama sorun şu ki giydiğim hiçbir şey yakışmıyor. Görüntü başarısız. Evet kendimden baya eminim, doğum sonrası veririm diye ümitliyim bu kiloları ama daha da nereden baksanız 5 ay var bunun için. Etrafımda ince ince bayanlar var. Pek özeniyorum onlara bazen. Herkes aynı anda hamile olsa ne şahane olurdu.

Haftasonu arkadaşımızı evlendirdik. Onun nikahında bir arkadaşımızın annesi bebeğin cinsiyetini sordu. Kız olduğunu duyunca da “ne güzel, iki kız çok iyi anlaşırlar” dedi. Böyle pozitif yorumlara bayılıyorum. Olsun, hadi yaa yine mi kız gibi tepkilerden sonra hele…(Fotoğrafı buraya gitmeden önce çektik.)


HB

5 yorum:

Adsız dedi ki...

Canım binlerce kez maşallah :) gayet iyi görünüyorsun. emin ol veriliyor, o kiloları asla ama asla dert etme. şu an önceliğin sağlığınız olmalı. ben 22 kilo aldım ve hepsini verdim. ohhh nasılsa verebiliyorum deyip saldım bu kış tekrar ir üç kilo falan aldım :( o derece kendine güven geliyor hatta :)
bebekler duyar, anne karnında öğrenmeye başlar. ben kulaklıkları karnıma bantlar, klasik müzik dinletirdim kızlarıma :) :) buarada iki kız iyi anlaşırlar evet ;) ;)

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Ne güzel fikir "herkesin ayni anda hamile kalmasi " ,bayildimm!

Bu arada size öyle geliyor keinlikle ama burdan baktigimizda kiyafetlerinizin size cok yakistigini görüyoruz biz,hemde hala zayif kalarak bunu basariyorsunuz,bence süpersiniz!

Su hamilelik varya,hani bebek ,artik anliyormus diyorsunuz,aslinda O ana rahmine düstügünden beri herseyi anliyor,ben bunu cok gec anladim.Simdi fistik kesinlikle Italyanca ögrenmeye cok yatkin bu kesin,müzikti ,dinlenmekti,güzel uyku,bunlarin hepsi size saglikli,uslu ve sakin bir bebek olarak geri dönecek emin olun,keske tüm hamiliklerimi yeniden yasasam,bu sefer bilincli olarak,sevgiyle kalin...

SadeAnne dedi ki...

dubleanne; çok teşekkür ederim. Geçen gün avm'ye gittim. Etek filan denedim moralim bozuldu. Sebebi benim aslında, gidip hamile butiklerini gezsem sorun yok da ben ısrarla eski mağazalarımı geziyorum :))

Bir Terazi Kızı; çok teşekkür ederim. Moral oluyor böyle yorumlar. Kesinlikle bebek anne karnında her şeyi hissediyor. O yüzden rahat hamilelik geçirenlerin bebeleri de sakin oluyor gözlemlediğim.

Unknown dedi ki...

bence hala cok guzelsin, hic moral bozacak bir durumun yok. masallah sana :)toplu hamilelik fikrini ben de cok begendim. adım sayar uygulaması da cok guzelmis. hem hamilelik surecinde hem de sonrasında kendine yapacagın en buyuk guzellik yuruyusu aksatmamak olur. tebriklerimi ileterek minnak gobeginden operim :*

SadeAnne dedi ki...

Çok teşekkürler canım. İnsan kendine mi çirkin görünüyor belki de bilmiyorum ki. Toplu hamileliği herkes tuttu, yapsaydık ya keşke :)) Yürüyüş pek yapamıyorum aslında, yemekhaneye kadar uzun yollardan yürüdüğüm halde sadece 200 küsür kalori yakmış oluyorum. Pis program yaktığın kaloriyi de gösteriyor :))

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar

Recent News