http-equiv='refresh'/>

27 Ağustos 2013 Salı

Bebek arabasına bile tahammül edemeyen yurdum insanı



Bebek arabası: Bebekli ailelerin dostu, bekar ve anlayışsız Türk insanının düşmanı.

Geçen sene Alaçatı’nın kalabalığında gezerken bir laf yemiştik bebek arabamız yüzünden. Ne işi varmış koca arabanın o kalabalıkta. Hanfendi rahat rahat yürüyemiyor. Zaten bebek arabaları olmasa Alaçatı öylesine sakin, öylesine tenha. Kadını uzaydan direkt Alaçatı’ya bırakmış olmalılar.

İspanya’da bebek arabamız olmadan otelden adım atmadık ve her yer anlattığım gibi uzun kuyruklara sebep olacak kadar kalabalık. Bir defa olsun bırakın söylenmeye kötü bakışlara bile maruz kalmadık. Adamlar rahat, bir yere yetişmeye çalışmıyor, bizim gibi dünyayı kurtarmaya aday değil. Bir keresinde metrodayken 8-10 çocuklu bir grup bindi durağın birinden. Başlarında 2 tane yetişkin, anaokulundan diye tahmin ettik. Çocukların tamamını yere oturttu başlarındaki kadın. Hepiniz oturun ve çok hareket etmeyin diye söyledi. Ama tabi yere oturduklarında düşmekten kurtulurken bu sefer de inecek insanlara engel olmaya başladılar. Bu durum bizde yaşansa ne olur? Herkes bir cık cık cık yapıp ters bakışlar fırlatır. Öyle olmadı tabii orda, inecekler boşluklardan geçmeye çalışarak ve çocuklara da gülümseyerek indiler her seferinde. Anlayış yoksunuyuz biz. Sabırsızız ve asla kendimizi karşıdakinin yerine koymuyoruz.

Alaçatı’dakine benzer vakayı bu yaz Yalıkavak’ta yaşadık. Bu yıl Bodrum kalabalıktan taşmıştı diyorum ya o akşam Yalıkavak’ta gittiğimiz dondurmacı da aynen öyleydi. Biri kalktığı an masaya hemen yenisi oturuyor. Biz de dondurmamızı yiyip kalktıktan sonra bebek arabamızla kapıda beklemek zorunda kaldık birkaç dakika, o da sokaktaki kalabalık yüzünden. Tabi koca araba ve biz çıkışı kapatınca arkamızdan gelen aile söylendi yine yolu kapatıyor oluşumuza. Kadın orta yaşlıydı, yanında da anne ve babası vardı. Bu yorumu yaptığına göre bekar olduğundan emin olduk. “Arabanızla bize engel olmasanız ne güzel olur” deyince Bahadır da “emriniz olur” dedi alaycı bir şekilde, uzamasın diye. Bu sefer annesi terbiyesizlik ediyorlar diye söylendi. Komik değil mi? Keyfi yapılan hiçbir şey olmamasına rağmen olay çıkarmaya yer arayan insanlar.

Bebek arabasına benzer şekilde öğrenciyken de otobüste okul çantalarımıza laf ederlerdi. Ben o kadar gönüllüyüm ki o koca çantayı taşımaya. Herkes sultan bizim memlekette; hiç rahatsızlığa, beklemeye gelemiyor. O zaman siz saraylarınızdan çıkmayın, kalabalık sokaklara gelmeyin. Hepimiz rahat edelim değil mi…

HB

10 yorum:

Esra Atesakin dedi ki...

Yazdıklarının altına imzamı atarım. Kesinlikle çocuklara karşı tahammülsüz o kadar çok insan var ki. Ciddi anlamda çok sinirleniyorum. Zaten yollar, kaldırımlarla cebelleşirken bir de uzaylı sultanlara laf anlatmaya çalışıyoruz. Sabır sabır ya sabır.

SadeAnne dedi ki...

Aynen öyle..Çocuk sevmeyebilirler, lafım yok ama öyleyse o kalabalıkta işin ne. Kimselerin olmadığı sakin bir yere gitsene. Hatta ıssız bir adaya :)

Unknown dedi ki...

Misal ben çocuk sevmiyorum (uzaktan seviyorum) :) ama hepimiz bir zamanlar çocuk olduğumuzu unutuyoruz sanırım. Tatil beldelerinde burnu büyük insan çok olur. Keşke bir iki laf daha söyleseydiniz. Rahatsız olduysa çıkmasaymış dışarı otursaymış evinde.
Yabancılar fazla rahat biz de fazla evhamlıyız bana göre. İkimizinki de yanlış diye düşünüyorum.

Unknown dedi ki...

genel anlamda çok tahammülsüz-hosgorusuz bir milletiz maalesef. sıra beklemeye gelemez, bagırırız. en cok da cocuklu ailelere tolerans gosteremeyiz. cocuklu hayat merdiven misali, kendisi o basamaga henuz yukselemeyenden anlayıs beklemek cok zor.

SadeAnne dedi ki...

Güven Turan; bizim pinpirikli olmak dışında bir de şikayet etmekte üstümüze yok. Yabancılar evet çok rahat ama bazı konularda örnek almalıyız onları. Boşa stres yapıyoruz çoğu zaman.

SadeAnne dedi ki...

Burcu; şekerim daha o mertebeye yükselememiş, ben de aynı şeyi düşünmüştüm o an :)

Unknown dedi ki...

aynen dediklerin çok doğru.ben sezoya babalar günüde hediye almak için lcw ya girmiştim. Mert arabasında sıra beklerken (o mağaza her zaman çocuk kaynar )bir baba oflayıp pofalyıp arkamdan söylenmişti.İşin ilginci ben sıra versem bile önü doluydu çok üzülmüştüm hazır cevap biri olmadığımdan bir iki şey geveleyip içime oturmasıyla dışarı çıkmıştım:(

SadeAnne dedi ki...

Halbuki Avrupa ülkelerinde bebek arabalı insanlara öncelik bile tanıyorlar çoğu yerde. Bizdeki durumla ne kadar tezat değil mi?

Unknown dedi ki...

ben en son italya dönüşünde gözünü sevdiğimin avrupasında hem çocuklu hem hamile kadın olmanın avantajıı sonuna kadar yaşadım. her türlü sırada görevliler gelip beni öne aldılar(havaalanında check-in ve marketler dahil).oysa geçen hafta Anatoliumdaki Carrefourda "hamile geçiş öncelikli" kasada 10 dakika sıra bekledim, bir kişi buyrun öne demediği gibi, görevliyi uyardığımda, herkesin "acelesi var hanfendi" dedi bana!!

SadeAnne dedi ki...

Burda insana değer yok ki hamileye olsun. Kadın doğru söylemiş bizde herkesin acelesi var. 5 dakika gecikmeye gelemez hiçkimse!

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar

Recent News