http-equiv='refresh'/>

3 Ekim 2012 Çarşamba

Uykusu Gözüne Aklı Başına

İşler o kadar yoğun ki bu hafta, her akşam başımda ağrılarla, gözlerim yanar halde eve dönüyorum. Yine böyle bir günün sonunda gece dinlenebilirim umuduyla yattım. Bu arada artık gece beslenmesi yok diye ortalıkta gezinen ben bu kuralımı biraz yumuşatmaya karar verdim. Aslında kuralım şuydu: gün ağarmadan süt yok. Karanlıkta süt içilmeyeceğini bilmeli. İyi de yazın ağaran günle şimdiki aynı değil. Çocuğun süt diye ağladığı bir sabah ben ısrarla “daha karanlık bak kızım, sabah içeceksin sütünü söz” diye susturmaya çalışırken bir de saate baktım saat 6 olmuş. Tabi dinlenmeden uyuyunca gece 1 de aynı sabah 6 da. Neyse saati görünce koşa koşa sütünü getirdim ve artık karanlığa değil saate itaat ediyorum. Üstelik 6’da içtiğinde bir daha uyumuyor, fakat 4 gibi içerse en azından uykuya devam ediyor diye saat aralığını da epeyce genişlettim. Şimdi tek kuralım sadece 1 defa içebilecek olması.

Dün gece 4’te ilk hakkını kullandı hanımımız. Oleey bu iyi oldu, saat daha 4, uyanmaya çok var diye sevinirken kızımız “anne bi daha” sesleriyle beni tekrar yataktan kaldırdı. İyi hadi uyusun da tekrar gidip ısıtayım,belli ki yetmemiş deyip yeniden sütünü verdim. Tam sıcak yatağıma kavuşmak üzereyken bu kez “anne kucağına al” emriye 3. kez yatak dışı edildim. Onu da yaptık. Yorgunluk ve uykusuzluktan kendimden geçmiştim sanırım, düşünmeden ve değerlendirmeden dediğini yapıyordum sadece. Askere döndürdü beni dün gece. Ezandan sonra uyuyabildim ancak. Sabah 7 demeden yine beni deriiiin uykumuzdan uyandıran komutanımdan sonra artık kendimi Bahadır’a yakarır şekilde buldum. N’olur sen kalk nolur uyuyayım yarım saatçik. Sağolsun..Beni de dinleyen birileri çıktı ve onlar çizgi film izlemek üzere salona gidince biraz daha uyudum. Hain alarm çalana kadar...
Yine aynı baş ağrısıyla güne başladım. Kısmet, belki bu gece dinleniriz.

Çalışan anne olmanın zorluğu burada bitmiyor. Sabah yataktan kalkmak işin en zor kısmı, gerisi biraz daha kolay. Özellikle dinlenmiş ve hafif şişmiş kara gözler tatlı tatlı sana bakınca tümü unutuluyor o an için.

-Anne sen işe gitmeeee.
-Ama kızım gideyim, para kazanayım. Sana mama alayım, ciciler alayım.
-Cici istemiyorum been, işe gitme annee.

İşte asıl zoru bu.

Kızım 2 şarkıya taktı bu ara,dinlemeden geçtiği bir gün yok. Gökçe’den Tuttu Fırlattı Kalbimi ve diğeri de işte bu. Biraz baş ağrım geçer belki müzikle.

HB

12 yorum:

AdanınAnnesi dedi ki...

:) Günaydın SadeAnnem
Kader arkadaşım...
Böyle kendim gibi olan anneler olunca daha bir bağrıma basasım geliyor:) Seni ben çok iyi anlarım çünkü. Dünkü doktor kontrolümüzde sordum. GEce süt vermememizi söyledi. Saat 11'den sonra birşey yememeliymiş. Aç kalkmalıymış. Ben zaten bir kaç zamandır vermiyorum gece. Eğer uyanırsa su içmek için uyanıyor son zmanlarda :)
Birde o anne işe gitmeler çok kötü oluyor değilmi? :(

SadeAnne dedi ki...

Günaydın Emrecim. Su dışında hiçbir şey verilmemeli, çok doğru. Bazı geceler açlığından da istediğini düşünmüyorum aslında. Çünkü yatmadan muhallebi yedirdiğimde de istiyor, sadece süt içirdiğimde de. O bir alışkanlığa dönüşmüş durumda. Ama vermekten başka da çarem yok çünkü asla uyumuyor içmeden. Uykusuzluğa dayabilecek olsam belki ağlamasına da göz yumabilirim ama şu ara öyle uykusuz kalıyorum ki yeter ki uyusun diyorum.

AdanınAnnesi dedi ki...

Anlıyorum sende haklısın. Buaralar bende çok yoğunum. İnan bazen onu uyutmaya çalışrken ondan önce uyumamak için gözlerime eziyet ediyorum :D
Geçecek bugünler :P

Bal Yanağın Hikayesi dedi ki...

Ayyyyyy yani bu yazıyı acaba ben yazmış olabilir miyim gözlerimi kırpıştırdım bende aynen o yorgunluğun içindeyim sabah uyanmasın diye bende 6 da veriyorum mama o uyanmadan kaçıyorum ama bazen uyanıyor anne meme anne vs anne vs derken ben geç kalıyorum ve bu sabah elim kolum kalkmaz bir haldeyim seni çok iyi anlıyorummmm offf offf

SadeAnne dedi ki...

Geçecek inşallah..

Bal Yanağın Hikayesi; hepimiz aynı durumdayız desene. Yatırdığım gibi uyanıyor diyen anneler de tanıyorum yaa işin acı tarafı o. Ne yapalım uykusuz bebeklerimiz var bizim. Emre'nin dediği gibi geçecek bugünler, biraz daha dayanmamız lazım.

seval dedi ki...

Çalışan annelerin halleri benzer durumları yaşıyoruz:(( Bizde de gece boyunca sürekli uyanıyor nedeni belli de değil..Ağlıyor rüyaya yoruyorum ben ama köpeklerin kovaladığını söyledi geçen sabah:((Birde çiş için kalkıyoruz sürekli..Sonra uyumak istemiyor anne bulaya değil olaya olaya diye bizim yatakta sallıcakmışım öyle uyuyacakmış.Sonra tekrar kendi yatağına taşıyorum hanımefendiyi..Sabaha kadar kaç kere devam ediyor bu durum..Haticecim dediğin gibi uykuya doyamıyorum gözlerim bomba gibi şiş tüm gün inemiyor:((Tek tesellimiz geçiçek inş..diyoruz..

SadeAnne dedi ki...

Özgecik de mi aynı durumda hala :( Demek ki uykuyu sevmeyen çocuk öyle devam ediyor. Yoksa 2 yaşından sonra düzene girer,memeyi bırakınca düzelir, o bu derken iyi kandırıldık valla :)
Gece gündüze göre daha çok efor sarfediyoruz sanırım :))

seval dedi ki...

Aynen öyle iyi kandırıldık:))Hala düzene girdiği yok ben emmeyi bırakınca uykusu düzelicek diye çok umutlanıyordum.Ama değişen birşey olmadı tamamen hüsrana uğradım maalesef..Siz tuvalet için gece kalkmıyormusunuz..

SadeAnne dedi ki...

Kalkmaz mıyız, o sabit zaten. Saymıyorum bile :)
Yatmadan önce de süt içtiğinden tuvaleti geliyor gece.

durununannesi dedi ki...

Merhabalar öncelikle bloğunuzla yeni tanıştım..
bende çalışan bir anneyim ve sabah uyanırsa çıkarken zor oluyor..
takipteyim..
sevgiler :)

SadeAnne dedi ki...

durununannesi; hoşgeldiniz ;)
Ben de en duru yanınızı takip ediyor olucam :)
sevgiler benden de.

durununannesi dedi ki...

hoşbulduk çok teşekkürler :)

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar

Recent News