http-equiv='refresh'/>

9 Ekim 2012 Salı

Çikolatalı Pasta Denemesi

Anneler mağazadan alınmış örgü bir kazağı görünce şöyle bir tepki verirya “modeli çok basit aslında, örülebilir çok rahat”. Ben de o misal geçenlerde bir cafede yediğimiz pastayı çok beğenince “evde yaparım ben bunu yaaa” diyerek uydurmasyon bir pasta tarifine giriştim. Ne olabilir ki içinde? Pandispanya, araya pasta kreması ve asıl lezzeti veren o pastanın üzerine dökülmüş sıcak çikolata. Hepsi için ayrı ayrı tarif aradım. Pandispanya ve krema için Hünerli Eller yine anında imdadıma yetişti. Hangi tarifi düşünsen bulabiliyorsun burada. Bir de pandispanya dosyası ile pastacı kreması dosyası oluşturulmuş ki şak diye buluyorsun bu sayede aradığını.


Kekin malzemeleri

Gayet az malzeme var görüldüğü gibi



Tarif ve ipuçları yazılı olduktan sonra gerisinde bir şey yok ki. Gerçi ipuçlarına ben çok itaat edemedim. Eda’yı da belli bir aşamadan sonra mutfağa aldım eğlenmesi için. Güya bana yardım ediyor. Un eliyor falan. Artık katı malzemeleri koyduk, yolumuza tahta kaşıkla devam edeceğiz derken arkamı döndüm ve bir baktım ki küçük şef malzemeleri normal metal kaşıkla bir güzel karıştırıyor.





Baştan sona yanımda durmadı Eda. Arada boyama yaptı yanımda. Ben pastayla uğraşırken o da biraz kontrol dışı kaldığı için boyamanın sonunda güzel görüntüler de çıkmadı değil. Bu gibi aksaklıklara rağmen keyifli bir süreçti.

Tekrar olmaması için malzemeleri vs yazmayıp link veriyorum.




Tadını beğendik biz. Cafede yediğimizle aynı olmadı tabi ama elde örülen kazaklar da aynısı olmuyor ki zaten makine örgüleriyle ;)

HB

3 yorum:

AdanınAnnesi dedi ki...


Bence tadı cafedeki kadar güzel olmuştur :) Hem sonra senin pasta gayet doğal ;) Aynı el örmesi kazaklar gibi :P

seval dedi ki...

Ellerine sağlık gayet güzel görünüyor.Mutlaka tadı da öyledir:))Afiyet olsun.

SadeAnne dedi ki...

Adanın Annesi; neredeyse öyleydi :p öyle tabi, içinde neler olduğunu biliyorum en azından :)

seval; sağol şekerim. Tadı çok güzeldi, hele benim gibi çikolata severler için muhteşem.

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar

Recent News