http-equiv='refresh'/>

18 Haziran 2012 Pazartesi

2 yaş karnesi


İsim:Eda Bilen  


          












Yaş:2


Paylaşma Oyuncakların dahil olmak üzere paylaşmayı seven bir çocuktun. Ne olduysa son 2 aydır oyuncaklarını vermek içinden gelmiyor. Hatta vermemek için her şeyi yaptığın oluyor. Belli kişilere karşı da değil üstelik. Seninle her şeyini paylaşan Naz’ı bile oyuncaklarınla oynatmıyorsun. Sana bir haller oldu kuzum. 2 yaş sendromunda kıskançlık da vardı sanırım. Seneye biraz bu konuya yoğunlaş ve değişmeye çalış tamam mı yavrucum? Ben değişirsin umuduyla ve seni motive etmek adına bu notunu düşük vermek istemiyorum. İlk yılın ortalamanı kurtarıyor.

5/5

Beslenme İştahlı bir çocuk olmadığın için düşük not veresim vardı ama sonra düşündüm de iştahsız da olsan, bazı öğünlerin 1 saat de sürse, yemek yerken karşındakine yeni bir oyun bul yoksa ağzımı açmam mesajları da göndersen yemeğini yiyiyorsun iyi-kötü. Tabağını bitirmediğin çok oluyor. Katı gıdaları çiğneme konusunda da çok üşencisin ve bizi çoğunlukla çorba yapmaya zorluyorsun. Ayrıca iştahsızlığının tavan yaptığı dönemler de çok oldu. 2  kaşık yemek yediremediğimiz günlerden bahsediyorum. Yine de çok fazla yemek seçmemen ve kilonun ortalamadan çok aşağıda olmaması tüm bu olumsuzlukları tolere ediyor.

5/4

Uyku Kusura bakma pamuğum ama en kırık notunu uyku alanında alıyorsun. Deliksiz uyuyan bebek mi var anne deme bana; az da olsa olduğunu biliyorum. Zaten ben senden mükemmeli beklemiyorum, biraz olsun ortalamanın üzerine çıksan yeter. Doğduğundan beri güzel uyuduğun bir dönem hatırlamıyorum. Uykuyu seven bir çocuk değilsin, anladım ama karne ortalamanı bu kadar düşürmesine de izin verme. Okula başladığında düzelir belki gibi bir beklenti içindeyim, bu karamsarlığımı biraz olsun azalt bu yıl, olur mu yavrucum?

5/2

Uyum Bu konuda en yüksek notu hakediyorsun canım kızım. Bebekliğinden bu yana hiç yabancı birine gittiğinde ağladığını, farklı ortamlarda huysuzluk yaptığını hatırlamıyorum. Sen hep kalabalığı, insanları seven bir çocuk oldun. 1 buçuk yaşına kadar yeni bir ortama girdiğinde çekingen davranıyor, rahatça hareket edemiyordun. Bunu da aşmış bulunuyorsun, maşallah sana. Sendeki bu gelişim bile yüksek not alman için yeterli. Yeni tanıdığın insanların yanında ilk yarım saat hala sessiz, uslu, hafif çekingensin ama sorun değil. Ben o hallerini de çok seviyorum. Uzun süre yanında kalmadığımız insanlar seni “aa ne uslu kız” diye yanlış tanıyor ama olsun, varsın öyle bilsinler.

5/5

Kendini oyalama Gittiğin yerde 2 dakika oturmadığın için, çok istesem de, yine yüksek not veremeyeceğim bir konu. Dışarı çıktığımızda 10 dakika olsun sandalyede/mama sandalyesinde otursan, etrafa bakınsan, oyuncağınla oyalansan..Böylece biz seni daha çok gezdirsek, gittiğimiz yerlerde daha çok rahat etsek? Yüksek not alabilmenin tüyolarını verdim. Daha ne yapayım?

5/4

Şimdilik 5 ders ile bitirip seni çok boğmamayı istiyorum. Seneye sana daha iyi bir karne takdim etmeyi diliyorum. Birkaç söyleyeceğim şey daha var;

Kızım olduğun için sana torpil yapmadım kuzucuğum. Şimdiden alış bu tutumla karşılaşmaya. Başkalarının karneleriyle de ilgilenmiyorum. Ben de umarım gün gelip sen okula başladığında aynı tutumumu sürdürebilirim. Hayatın rekabetten ibaret olmadığını sana öğretebilirim umarım. Seni çok seviyorum güzel kızım. Şakayla karışık hazırladığım bu karnede senin için verdiğim takdir notları hep tam puan. Senin her hareketinden gurur duyuyorum şimdiden. İyi ki benim kızımsın. Seni hiçbir şeylere değişmem, her şeyimsin çünkü.


Velisi

Hatice Bilen        Bahadır Bilen                          

3 yorum:

Unknown dedi ki...

Maşallah Edacıgıma :) nice guzel senelerini hep birlikte sevgiyle, mutlulukla gecirin insallah :)

SadeAnne dedi ki...

Çok teşekkürler canım.İnşallah hep birlikte daha nice mutlu,sağlıklı senelere..

AdanınAnnesi dedi ki...

:) Aferin Eda, tebrikler

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar

Recent News