http-equiv='refresh'/>

18 Nisan 2012 Çarşamba

SoundHound

Akıllı telefonlarımızda yok yok artık. Binlerce uygulama içinde yüklediklerimden bazılarının çok faydasını gördüm. Bunların içinde bir tanesi var ki bu sabah bizden tam puan aldı.
İnsanın aklına bir şey takılır hani. Mesela bir şarkı..Melodisi aklındadır ama kimin söylediğini, şarkının ismini bir türlü bulamazsın. Sözlerini birazcık da olsa biliyorsan işin kolay; çünkü internete yazdığında hangi şarkı olduğunu bulabilirsin. Sözleri de hatırlamıyorsan bulma ihtimalin çok az. İşte bahsettiğim uygulama bu tür durumlar için yapılmış. Şarkının bildiğin yerini söylüyorsun, o hemen tarıyor ve karşına eşleştirdiği şarkıları getiriyor. Bulduğu şarkıları anında dinleyebiliyorsun. Youtube videolarını da getiriyor.
Ne zamandır Bahadır’ın söylediği bir şarkı vardı. Neydi bu şarkının adı diye düşünüp dururken aklına bu uygulama geldi. Hiç bir söz söylemeden “na na na na” şeklinde melodisini mırıldandı ve şak diye karşımıza çıktı şarkı: The Rolling Stones-Paint it black. Doğru yaa :) Bir rahatladık ki sormayın J Bildiğim kadarıyla android telefonlar için de var bu uygulama. Tavsiye ederim..




3 yorum:

yaruze... dedi ki...

harika bişeymiş,nerelerden nerelere geldik yahu...

Unknown dedi ki...

diziden mi dilinize takıldı? :)

SadeAnne dedi ki...

yoo diziden değil canım. hangi dizide çaldı ki?
hakkaten nereden nereye..artık şarkısından bilgisine, her şeyi kolayca bulmak mümkün. eskiden radyoda çıksa da dinlesek diye beklerdik :)

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar

Recent News