http-equiv='refresh'/>

17 Nisan 2012 Salı

Kek severler için

Pazar akşamı yaptığım bu keki ben çok beğendim. Arada böyle yazılar yazarak benim de bazı bazı mutfağa girdiğimi göstereyim bari :)
Neyse tarife gelecek olursak; bu kek tarifini çook eski bir gazete ekinden buldum çekmeceleri karıştırırken ama birkaç değişiklik yaptım üzerinde. Mesela evde kakao olmadığı için çikolata, üstelik de nutella ile yaptım :) Ama telafi etmek için beyaz şeker yerine esmer şeker, margarin yerine de sıvı yağ kullandım. Minik değişiklikler J Orijinal tarifte ceviz yoktu, ben kek ve kurabiye gibi şeylerde cevizi çok severim. O nedenle bu tarife de ekledim gitti.
Sözü uzatmayıp klasik malzeme-hazırlanış kısmına geçeyim.



-4 yumurta
-2 su bardağı şeker
-1 paket margarin (Ben 125 gr margarin yarım bardak sıvı yağ kullandım. Genelde yarı yarıya koyuyorum bu şekilde mutlaka margarin ekleyeceksem.)
-4 su bardağı un
-1,5 su bardağı süt
-1 çay bardağı kakao
-1 paket kabartma tozu


Oda sıcaklığındaki margarin ve sıvı yağı şekerle çırpıyoruz. Sonrasında yumurtaları ekleyip yine 2-3 dakika mikserle çırpıyoruz. Ardından kakaoyu ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz. -Ben bu noktada kaşık kaşık nutellaları ekleyiverdim.- Sütü de ilave ederek çırpma işlemini hafifletiyoruz. Unu ekledikten sonra 1 dakika çırpmak yetiyor. En son kabartma tozunu koyduktan sonra ise çok fazla karıştırmamak gerekiyor.
Önceden ısıtılmış fırında 175 derecede 35-40 dakika kadar pişiriyoruz.



Notlar:Ben bir programda keklerin önceden ısıtılmış fırına verilmemesi gerektiğini duymuştum. Diğer türlü içi iyi pişmiyormuş. O nedenle ben ısıtmadan koydum. Gayet güzel oldu. Kakao yerine çikolata kullanmam kalori açısından fena olsa da tadını kötüleştirmedi. Yine de içini kakao ile yapıp üzerine çikolata sos dökmek daha güzel olabilir.
Misafir yokken yapılan kek günlerce yeniyor. 2 gün oldu, içi hala yumuşacık. Kurumadığı için de sevdim bu keki.
Afiyet olsun J

HB

4 yorum:

keyf_i sibel dedi ki...

kek olsunda diyen biri için güzel tarif...

SadeAnne dedi ki...

evet, benim öyle iddialı tariflerim yok zaten :)

Ferhat Bayram dedi ki...

keki sadece yemneyi severim :)

SadeAnne dedi ki...

Afiyet olsun öyleyse :)

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar

Recent News