http-equiv='refresh'/>

1 Kasım 2011 Salı

Saç bakımı için kefir

Kefir denince ilk aklıma gelen şey ayrandı. Çok faydalı diye duyup marketten almıştım seneler önce ama tadı pek güzel gelmemişti. Kefir hakkında wikipedia'da aşağıdaki bilgiler var:





Şimdilerde bu kefir denilen şeyin bir de sabunu olduğunu öğrendim. Bir arkadaşımız saç dökülmesine karşı kullanmış ve dökülmeyi önlemekle kalmayıp saçlarını da arttırmış söylediğine göre. Bunu duyunca hemen düştük peşine ve evdeki kükürt sabunu, çam terebentin gibi saç bakım ürünleri yanına bir de kefir sabununu ekledik. Yaklaşık 1 haftadır kullanıyorum, yani 4-5 defa bu sabunla yıkadım saçlarımı.

"Kefir Sabunu Türkiyede ve dünyada bir ilk olarak kefir jeli, palm yağı, zeytinyağı kullanılarak üretilir. Kefirin antimkrobiyal ve hücre yenileyici özelliği sabunda cilt güzelliğinizi ortaya çıkarmaktadır. Düzenli kullanıldığında saç dökülmesi ve kepeklenmesini önler. Cildinizi besler ve parlaklık verir.
İçindekiler ; Kefir jeli ,Palm yağı ,Zeytinyağı ( 120 gr ) Kefir jeli  içerisinde yüksek oranda protein ,antioksidan ,mineral ve multi-vitamin vardır. Antibakteriyel özelliği ile temizleme gücü yüksektir. Biyolojik peeling yapar. Saçı besler ,dökülmeyi önler. Cilde belirgin parlaklık ve canlılık verir."

Şimdilik sonuç;
Dökülmeyi pek önlediği söylenemez. Zaten bu kadar kısa sürede etki etmesini de beklemiyorum.
Saçları dolgun gösteriyor. Hacimli duruyor ve ahenkle dans ediyor J


Bu aralar haftasonu vakit buldukça kuaföre gidiyorum fön çektirmek için. Kuaföre sabundan bahsettiğimde saçımı biraz ağırlaştırdığı yorumunu aldım. Muhtemelen hem şampuan, hem saç kremi, hem de sabun kullandığım içindir J Saçıma eziyet ediyorum resmen ama napayım şampuan kullanmadan sanki saçım temizlenmiyormuş gibi hissediyorum. Kremsiz de taraması çok zor oluyor. Neyse, kuaför “sen yine de her yıkamada değil, haftada 1 defa falan kullan sabunu” dedi. Bir de öyle deniyelim bakalım, ağırlaşmasın saçımız. “Saçın ağırlaşmış” bu ara kuaförler arasında pek meşhur bir söylem..Ya da ben çok karşılaştım. Hatta kullandığım şampuanın üstünde bile ‘saçı ağırlaştırmadan etkili bakım’ gibi bir şey yazdığını gördüm. Daha önce dikkat etmemişim.

Kefire dönersek; diğer sabunlar gibi kötü kokmadığını eklemeliyim. Kokusu gayet hoş. Ben buradaki Özdilek mağazalarında buldum. Muhtemelen aktarlarda da satılıyordur.


HB

3 yorum:

Unknown dedi ki...

merakla bekleyeceğim sonucu çünkü birgün sacsız kalmaktan korkuyorum o derece dökülüyor :(
gerçi şimdi folikasit kulanıyorum biraz duracak ama yine aklımda kalsın istiyorum o yüzden takipteyim:)

ASLI dedi ki...

bende de dökülme var..Bulursam alayim.Deneyeyim bakalim

SadeAnne dedi ki...

Sonucu bildiririm arkadaslar. Sezobigo, şimdi hamilelik boyunca toparlar senin ama sonrasında illa ki dökülecek. Faydası olursa kullanırsın sen de ;)

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar

Recent News