http-equiv='refresh'/>

17 Kasım 2011 Perşembe

Mutlu yıllar size!!

Anneme ve babama düşkünlüğümden hep bahsederim. Annem ve babam.. Eda’nın aya ve diddesi. Anne mi anneanne mi deseniz Eda’ya cevap vermek için epey düşünür herhalde ya da direkt ‘aya’ der.

Yıllardır Mothercare’de satılan pişik kremi Sudocrem artık eczanelerde satılıyor. Mothercare’de satışı kalktı tamamen. Annem dün mahalledeki eczaneye gitmiş Eda’nın kremi bittiği için. Eczacı “nereden biliyorsunuz bu markayı hayret vallahi, yurtdışında satılan bir krem,burada pek bilinmez” diye şaşırmış. Annem de “ooo biz senelerdir kullanıyoruz” diye cevap vermiş. Annemin bu tür diyalogları olur arada bizi güldüren. Yine mahalledeki markete organik yumurta neden getirmiyorsunuz siz diye kızmıştı bir seferinde. “Abla burada organik yumurta kim alır, ilk kez senden duyuyorum” cevabını almıştı sonra da. Organik yumurtada değil ama hemen evin yanındaki bakkala günlük süt getirtme konusunda başarılı oldu, Eda’ya yoğurt mayalamak için.
Son yazım tamamen annelik üzerineydi. Benim şimdi asıl bahsetmek istediğim babamdır.



Bugün babacığımın doğumgünü. Kutlu olsun, uzun yıllar daha doğumgünlerini görmek nasip olsun. Her kız çocuğu için babası çok özeldir. Yeri bambaşkadır. Benim için de öyle elbette. Çocukken babam evdeyse hiçbir şeyden korkmazdım. Hele eve hırsız girmesinden falan asla;  babam herkesten güçlüydü sanki. O varken kimse bize zarar vermezdi. Kızların kahramanı babasıdır diye boşa demiyorlar demek ki.
Hiçbir yasak, kısıt, dayatma koymadı hayatımda. Ama yine de özgürlüğün de bir sınırı vardı sanki. Açıkça çizilmemiş ama benim kafamda açık olan. Bunu nasıl sağladı bilmiyorum. Sonra bana ve kararlarımın hep destekçisi oldu. Şimdi aklımdaki bir projeyi hayata geçirmeyi hayal ediyorken yine en büyük yardımcım ve destekçilerimden babam.
Bu akşam mumlarını torunu üfleyecek. Kaç gündür bunu bekliyor.
İyi ki doğdun babacığım...

3 yorum:

Deli Anne dedi ki...

İyi ki doğmuş babacığın.. Allah her ikisine de sağlıklı, uzun ömürler versin.. bizlere de amin deyip çekiliyorum:)

yaruze... dedi ki...

merhaba,
Allah annelerimiz babalarımızdan ayrı koymasın bizleri.Onların yeri çok ayrı çookk.
Bu arada babanızın doğum günü de kutlu olsun.Sağlıklı,uzuuun seneleri olsun inşallah..
Takipteyim:)

SadeAnne dedi ki...

Deli Annecim, güzel dileklerine Cook teşekkürler âmin diyorum ben de
Yaruze, cok teşekkürler. Ben de takibe aldım ;) evlatlarınız cok tatlılar maşallah

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar

Recent News