http-equiv='refresh'/>

13 Haziran 2011 Pazartesi

Alaçatı bekle bizi

Önümüzdeki Cumartesi, 1 geceliğine kısa bir tatil planımız var. Daha önce de Eda ile uzun yola çıktık ama bu sefer tatilin plaj bölümüne Eda da dahil olacağından hazırlıklarımız biraz daha farklı olmak zorunda. Haftasonu hazırlıkların büyük bölümünü tamamladım. Daha doğrusu ihtiyaçları temin ettim. Tatile çıkacak diğer arkadaşlara da fikir vermesi açısından yazıya dökmek istedim.

Eda daha önce denize girmedi. Tepkisi nasıl olur bilemiyorum ama deniz sıcaklığına göre sokabiliriz diye ‘ne olur ne olmaz’ listemiz var:

٣ Gölgelikli simit; jokerden aldım. 81 cm yazıyor ölçü olarak. Henüz boyumuz o kadar değil ama en ufağı buydu.
٣ Güneş kremi; birçok annenin önerisi üzerine Trukid aldım. Aslında bulamam diye alternatif marka organicare alacaktım ama jokerde gezerken karşıma çıkınca tarifsiz bir sevinç yaşadım. 30 faktör, içinde paraben yok.
٣ Mayo; bebekler için çok güzel mayolar var fakat denizde çok kısa kalacağını, tuvaletini söyleyecek yaşta olmadığını ve bikini üstü ile tutmayacağımı düşünerek vazgeçtim ve Huggies little swimmers mayo aldım.

‘Olmazsa olmaz’ listesi:

٣ Penye şortlar,bol miktarda t-shirt, çıtçıtlı body,birkaç tane uzun kollu body,akşamları giydirmek için hırka; Eda huysuzluk etmezse tüm gün (belki öğlen saati hariç) plajda olmayı düşündüğümüz için gölgede bile olsa ilk defa güneşle karşılaşan hassas cildini korumak açısından üzerine askılı body veya elbise gibi bir şeyler giydirmek gerekecek.
٣ Kova seti; kumları yemeye çalışmazsa belki bir süre kumda oynayabiliriz.
٣ Şapka; denize girerken veya plajda oyalanırken gerekli olacak.
٣ Havlu; plaj havlusu ve banyo yaptığında kurulamak için havlu.
٣ Kavanoz mamaları; otelin yemekleri ne şekilde yapılıyor, nasıl yağ kullanılıyor muamma olduğu için bebeklere uygun olan kavanoz mamalarını tercih edeceğim. Kahvaltısında ve gece yatmadan hazırladığım mamasında formül süt kullandığımdan otelde sıcak su olacağını umuyorum. O konuda sıkıntı yaşarsak diye yanımıza 1 paket keçi sütü alabilirim. Yoğurt olarak da baby-mix almam gerekecek.
٣ ACD vitamini; o kadar güneşe maruz kalıp D vitamini takviyesine gerek olur mu bilmiyorum ama yine de yanımızda bulunsun.
٣ Bezler, ıslak mendil,pişik kremi, çorap, battaniye, oyuncak, şampuan, bebe yağı, tarak,biberonlar diğer olmazsa olmazlar arasında.

‘Tedbiri elden bırakmamalı’ listemiz var bir de:

٣ Sinek ve böcek sokmalarına karşı jel
٣ Ateş ve soğuk algınlığına karşı şurup
٣ Ateş ölçer
٣ Serum fizyolojik burun damlası ve burun aspiratörü

Bu liste benim için de iyi oldu aslında. Cuma günü üzerinden geçip eksikler var mı diye bir baksam iyi olacak. Ne de olsa bizim eksiklerimiz değil onunkiler önem taşıyor.
Eğlenceli, sağlıklı, huzurlu, aksilikler olmadan geçiririz umarım Çeşme tatilimizi. Güzel geçsin ki çocukla tatil o kadar da zor değilmiş diye düşündürerek yenilerine zemin hazırlasın.

HB

3 yorum:

Sitare dedi ki...

of off tatile değil adeta eziyet çekmeye gidiyorsun sen.rahat ol biraz.bunca ıncık cıncığa ne gerek.ilk çocuk böyle işte diyesim geliyor yok ben ilkinde de bu kadar değildim.çıkardım bezini soktum denize:)anne sütü olayınız erken bitmiş üzüldüm halbuki 2 yıl emzirebilseydin edacık ömür boyu hastalıklardan korunacaktı.neyse can sıktım ben:)ay daraldım 1 güncük tatilde bunca zahmete.dönünce de yaz sen:))

calibocegi dedi ki...

Haticecim şimdiden iyi eğlenceler ve bol güneşler diliyorum size. Eda da çok keyif alır inşallah bu kaçamaktan.
İhtiyaç listesi için hiç bir fikrim olmadığı için tavsiye veremeyeceğim ben tabii :) Ama Alacatı için biraz rüzgarl ve deniz suyu da soğuk diyebilirim o yüzden plaj kısmından prensesimiz hoşlanmazsa belki arabaya atlar 15 dak.da Ilıca plajına geçersiniz.
Eda'ya kocaman öpücükler!

Adsız dedi ki...

@sitarecim yok yaa eziyet değil ben zevk duyuyorum hazırlık yapmaktan.heyecanla yapıyorum yani :) bez olayı da zor değil ki kullan at işte.diğer türlü kaka yaparsa daha fena. anne sütü bitmedi şimdilik çok şükür, geceleri devam ama gündüz için bitti malesef. erken işe başlamanın böyle bir şeyi var :( dönünce de yazarım ;))
@fehimecim çok sağol canım benim. inşallah güzel geçer.Eda için değişiklik olsun diye biraz da zaten.herkes bırakıp ananeye gidin diyor ama öyle hiç eğlenemem ki..çocuk bütün kış evdeydi,gezsin biraz.Alaçatı için senin söylediğin gibi rüzgarlı olduğundan Ilıca'ya gideriz dedik ılık ılık gireriz diye. seneye inşallah kalabalık hep beraber gideriz. ben de kocaman öpüyorum seni. tadını çıkar tatilin, güzelce dinlen ve bir şeye ihtiyacın olursa düşünmeden hemen ara ;)

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar

Recent News