http-equiv='refresh'/>

9 Ocak 2015 Cuma

Tek taşımı kendim yaptım

 Kendim, bizzat bünyem yaptı hem de. Tam bir DIY örneği. Geçen sene böbrek ağrılarım kesilmek bilmeyince, işyeri hekimi de idrar tahlilini görüp sen hemen uzman bir doktora görün deyince Nefroloji bölümünden randevu almıştım. Ultrason, röntgen, tahlil derken küçük taşların olduğu ama yer olarak rahatsız edici bir durumda olmadıkları sonucu çıktı. Yani düşecek gibi görünmüyorlardı. Bol bol su içecektim. Bir de antibiyotik tedavisi uygulandı. Ağrılarım geçti.

2 hafta önce rutin kontrolümde bebeğin aşağıda olduğunu söyledi doktor. Bu idrar yolu enfeksiyonu da yapabilirmiş baskı dolayısıyla. Ve evet tahmin ettiği gibi de çıktı. 2 gün içebileceğim bir toz verdi, ve yine bol su içecektim. Gebelikte idrar yolu enfeksiyonu kendini hissettirmiyormuş. Ağrım sızım da yoktu zaten. Ancak 2-3 gün önce sağ böbrekte sızı başladı. Bir de üstüne ofisi temizlerken temizlikçi bayan sandalyemin kumaşını tozlu görüp ıslak bezle bir güzel silince ve ben de farketmeyip üstünde bir süre oturunca sanki ağrım arttı gibi hissettim.

Dün, yani Perşembe günü kar yüzünden çıkmayıp evden çalışma kararı almıştım. Eda da kar tatilinde ve işlerim çok, çalışmam lazım. Annemde kalalım hepimiz de bari annem onu oyalarken çalışırım dedim. Sabah uyandık, böbrek ağrısı devam. Bir de üstüne yanma hissi eklenmiş. Üstelik sadece lavaboya çıktığımda değil. Gün içinde de benim kıymetli minik taşımı vücut tükürdü. Annem o sıra evde değildi. Ben de bu yabancı cismi görünce emin olamadım. Taş falan beklemiyorum. Çünkü taş düşürmek çocuk doğurmak kadar acı veren bir şeymiş. Bu kadar kolay olmamalı. Ama içi de baya parlak falan, sanki Maldivlerden gelen minik kumlar birleşmiş bu taş oluşmuş. Sonra eski böbrek taşı uzmanlarından deneyimli annem geldi ve “sen taş düşürmüşsün ya!” dedi. Böbrek ağrımın geçmemiş olmasını da  şöyle açıkladı; o kadar yerinden oynamış öyle hemen geçmezmiş. Eskiden annem çok çekti bu dertten. Çok şükür artık bitti ama bu nesiller boyu devam eden bir dert işte böyle.

Ofiste de bir arkadaşım var. Böbrek taşından dolayı ağrı çekiyor ne zamandır. Doktor ağrı kesiciler vermiş. Kanaldaymış ve ne zamandır düşmesini bekliyor. Ama nasıl da kafasına taktı, sanki çaresi olmayan bir hastalığa yakalanmış gibi morali bozuk. Kontrole gittiğinde düşmüştür artık diye bir umutla gitti. Yok, yerinde. Ben bu arkadaşla dalga geçerken kendi başıma geldi ama bu sefer de sinir oldu. O onca zamandır uğraşıyordu, nasıl olurdu da ben düşürürdüm. Hayat işte. Bu arada benim taşların geri kalanı bir süre dursa iyi olur. Böyle hamilelik zamanıma denk gelmesi kötü oldu çünkü. Minik kızın baskısı yüzünden mi yerinden kıpırdadı acaba? Yarın doktora gideceğim, belki sorularım cevap bulur.


HB

3 yorum:

Unknown dedi ki...

çok geçmiş olsun zamanlama biraz kötü olmuş hepsi bir arada olması bakımından.

AdanınAnnesi dedi ki...

çok geçmiş olsun

SadeAnne dedi ki...

Sezo bigo; çok teşekkürler. Evet ama doktora sordum, gerçekten de bebek böbrekteki kanallara baskı yapabiliyormuş. Zamanlamanın sebebi minik kızın kendisi sanırım :)

AdanınAnnesi; çok teşekkür ederim.

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar

Recent News