http-equiv='refresh'/>

5 Ocak 2015 Pazartesi

Goodreads Çağrısı

Bazı mecraları çok geç keşfediyorum ben. Goodreads bunlardan biri. Site 2008’den beri var sanırım ama ben yeni üye oldum. Biraz pinterest, biraz imdb benzeri. Imdb’nin edebiyat versiyonu diyebiliriz. Pinterestte klasörler yapıyoruz ya burada da kitaplık rafları oluşturuyoruz. Okuduklarımız, okumak istediklerimiz,..gibi. Ben eski usul excelde sheet’ler oluşturmuştum kitaplar için. Eda’nın kitapları bir sayfada, benimkiler bir sayfada. Kitaplar okundukça da renklendiriyordum. Yine kağıda yazıp üstüne çizik atmaktan iyi ama değil mi. Goodreads’de okumakta olduğun kitabı hangi tarihte bitirdiğini yazıyorsun. Benim o excelde yapmaya çalıştıklarım daha derli toplu duruyor yani.
Bunun yanı sıra kitaplarla ilgili yorumları okuyabiliyorsun. Takip ettiğin kişilerin okumakta olduğu kitabı izleyip yine değerlendirmeleri görebiliyorsun. Yeni bir kitap almadan önce ihtiyaç duyuyorum ben bazen okuyucu yorumlarına.



Sitede bir de hedef koyabiliyorsun kendine. Ben 2015 yılı için 30 kitap hedefi koydum. Eda’nınkileri de sayarsam az olmuş aslında. Yine de bebekten sonra bu işlere pek vakit kalmayacak, iyi oldu 30.
Kitap okumayı seven arkadaşlarıma bir duyuru olsun bu yazı. Siz de üye olun hadi.


HB

5 yorum:

Unknown dedi ki...

bayıldım bu paylaşıma :) ben inanmayacaksın ama, deftere liste yapıp sonra üstüne çizik atan gruptandım. ta ki senin önerini okuyana kadar. hemen hesap açıyorum. teşekkürler :)

SadeAnne dedi ki...

Ne demek canım ;) üye ol, takipleşelim hemen :)

Unknown dedi ki...

şimdi kitaplıkları oluştururken farkettim ki Türkçe kitap ve yazar bulamıyorum Dafne için ekleyebileceğim :( kendi ingilizce kitaplarımda anlayamamıştım farkı ama çocuk kitaplarında biraz sıkıntılı durum

Adsız dedi ki...

Türkçesi yok mu bu sitenin ?

SadeAnne dedi ki...

Türkçesi yok malesef bildiğim kadarıyla.

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar

Recent News