http-equiv='refresh'/>

1 Aralık 2014 Pazartesi

Kış hamileliği mi yaz hamileliği mi?

İkisini de yaşamış, daha doğrusu bir tanesini hala yaşamakta olan biri olarak her iki türün de avantajlarından bahsetmek istiyorum.

Beslenme

Yazın meyve çeşitliliği çok fazla. Kiraz, karpuz, şeftali, üzüm, kara dut…Neyse ki aş ermeyi beceremedim henüz. Gönül rahatlığıyla yazmamı buna borçluyum. Kışın ise elma, muz, mandalina, portakaldan başka pek bir şey yiyemiyorum. Bir de su tüketimi var. Yazın çok daha kolay. Zaten susamamak imkansızken kışın su içmek daha zor oluyor. Diğer yandan kış hamileliğinde protein ağırlıklı beslenme daha basit. Yazın genelde sebzelere ağırlık veriyoruz.

Hastalık

Hamilelikte hasta olmak gerçekten çok yıkıcı. İlaç kullanamıyorsun. Tek çaren dinlenmek. Evde bir tane çocuk varsa o da pek mümkün olmuyor tabi. Kışın etrafımız mikroplarla sarılı. Ofiste bir ara öksürmeyen yoktu ve ciddi tırsıyordum. Evde çocuk mütemadiyen öksürüyor zaten. Kaçınmak çok zor. Doktorum gripten koruyucu özelliği olduğu için kış gebelerine tetanoz aşısını önerdiğini söylemişti. Ben dinlemedim ve yine yaptırmadım. Umarım pişman olmam.

Giyim

Yazın kesinlikle çok kolay. Şu açıdan kolay; çizme ve mont derdin yok. Ben şimdiden çizme için zor eğilmeye başladım. Yağmur çamur demeden ayakkabı ile çıkabilirim çok yakında. Yazın ayak numaram büyüdüğünde bir tane babet almıştım ve tüm hamilelikte yetmişti o bana. Doğumdan sonra çöpe gitmişti, nasıl eskittiysem. Mont da problem. Tek dert göbeğin büyümesi değil ki üstteki düğmeler de zor kapanıyor :) Bunlara rağmen bol kazaklar kurtarıcı. Hala eski kazaklarımı giyebiliyorum. Yaz olsa yeni t-shirtler gerekecekti. Sadece gömleklerle vedalaştım üst giyim olarak.

Sıcaklık

Yaz hamileliği demek herkes sıcağı 1 hissederken senin 5 hissetmen demek. Sıcaktan ayakların davul olması, olabilecek her yerin isilik olması demek. Haa bir de koca göbekle yüzmek var. Çok tatlı bir histir eminim. Ben yaşayamadım hiç. Yalnız ilk ayların yaza denk gelmesi harika, çünkü yüzmek bulantıları azaltıyor resmen. O dönemi rahat atlatmamda etkisi çok büyüktü.

Her iki dönemin de kendine özgü artıları var. İkisini de görmem karşılaştırma yapmam açısından iyi oldu.

HB


2 yorum:

Unknown dedi ki...

ikisini de tecrübe etmek güzeldir herhalde. ben iki kızımda da aynı dönemleri yaşadım. hatta beklenen doğum tarihleri birinin 21 kasım, diğerinin 24 kasımdı. ama ikisi de erken doğunca 15 gün açıldı araları :)
temmuz-agustos-eylül dönemlerini 7-8 aylık hamile geçirdim ikisinde de ve evet sıcaklar çok rahatsız ediciydi ama iksinde de bol bol yüzdüm.tuhaf kısmı diğer insanların hırka giymeye başladıgı anlarda hala kolsuz tshirtle gezmek oluyordu.:)

SadeAnne dedi ki...

Seninki süper, istesen denk getiremezsin :) Yüzmek en güzel yanı tabi. Keşke fırsat olsa da havuza gidip yüzebilsem diyorum bazen. Kış hamileliğinin bence en kötü tarafı mont, şimdiden düğmeler zor kapanıyor :))

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar

Recent News