http-equiv='refresh'/>

24 Aralık 2013 Salı

Bugün Babaya Ağlayan Surat

Sabah yataktan kaldırılamayan Eda’nın artık pes etmiş annesi, seçtiği giysileri yatakta birazcık daha uyku diye yalvaran kızına giydirmeye çalışmaktadır. Sanki haftasonu okul yokken sabahın 7’sinde uyanan kız aynı Eda değildir! Anne güçlükle kızı giydirmeye çalışırken sultan yerinden kıpırdamadığı gibi bir de “anneeee süt” deyince aynı anda kaç iş yapılabilir muhakemesine girmek yerine topu direkt babaya atmaya karar verir.

Anne: Babası ben Eda’yı giydiriyorum, süt ısıtabilir misin kızına?
Baba: Tabi
Eda: Ama ballı, ama pipetten, ama ılık.

Baba daha Eda giyinemeden bir hızla sütü getirir. Anne bu çabukluk ve pratiklik karşısında şaşırmıştır ve bu süt işini komple babaya devretme kararı almak üzeredir ki o anda kızdan gelen yorum annenin kafasındaki güzel tabloyu dağıtır.

Eda: Bu süt ısınmamış!

Sütün geliş hızının altında yatan sebep belli olmuştur.

Anne: Sen şimdi bunu böyle iç, ama babaya da söyleyelim daha çok ısıtması gerektiğini.

Baba çağırılır ve geri bildirimde bulunulur.

-1


Yine de hızlı adamdır şu baba. Anne ve Eda’dan önce hazırlanmış, arabayı ısıtmak için aşağı inmiştir. Evin kızları da artık hazır olduğuna göre evden çıkma vakti gelmiştir. Kapıda bir de ne görsünler! Baba sadece kendini almış çıkmıştır. Annenin çantası, bilgisayar çantası, kızın okul çantası öylece kapının yanında durmaktadır. Anne söylenmeye başlar, “eh babası eh insan bari birini alır”. Eda annesine yardım eder, neyse ki bu bahaneyle okula gitmeyeceğim diye ağlamaya yeltenmez ve yardım ediyorum diye havalara girip çantasını sırtına asar. Ama arabaya bindiğinde de babasına lafını söylemeden duramaz:  “Baba yaptığın şey çok ayıp”

-2

Baba bugün ağlayan suratı haketmiştir :)



HB

3 yorum:

Unknown dedi ki...

Bazen babalar detayları yakalayamıyorlar. Bu yüzden bizim yaptığımız işler onlara çok kolay geliyor bazı seyleri atladıkları için :))

Gülin Ağırman dedi ki...

Ahhh bu babalar ah. Hele o evde ikiz bebisler varsa ve ikisi da aynı anda anne kalitesinde bakim hakediyor ise sorun daha da büyük. Babanın bakım kalitesi her daim zayıf kalıyor zira.

SadeAnne dedi ki...

Burcu; kesinlikle detaylarla ilgilenmiyorlar. Hayat onlar için daha kolay o yüzden :)

Gülin; neyse ki daha az kaliteli bakıma ikisi de maruz kalıyor dönüşümlü olarak :)

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar

Recent News