http-equiv='refresh'/>

25 Ekim 2013 Cuma

Makyajın Bile Sırları Var

Cumartesi, Eda kız anneannesini 10 gün boyunca görmemiş olmanın özlemiyle bizi satıp Korupark teklifimizi geri çevirdi ve annemle evde kaldı. Bizim için ne ala, başbaşa gezmek, oyuncakçıların önünden kaçarcasına geçmek zorunda olmamak bizim için de uygundu.
Evden apar topar çıktığım için hiç makyaj yapmamışım yüzüme. Bahadır efendi pek bakımsız buldu beni… İnsan bir süslenir, makyaj yapar diyerek. Ben de hiç dert etme sen, zaten makyaj temizleyici almam lazım. Onu alırken ben, o ürünü deneyeyim, aa bu ruj nasılmış bir bakayım derken derken makyajlı hale gelirim üzülme dedim. Hakkaten de öyle oldu. Temizleyici alacakken pudramın da azaldığı aklıma geldi. Yüzüme sürdükleri pudranın ardından gerisi geldi. Meğer ne çok detay varmış. Göz çevresine kullanılan şey (concealer) farklıymış. Sonra en önemlisi makyajdan önce mutlaka yüzü temizleyip nemlendirmek gerekirmiş. Aslında bunu biliyordum ama pek işime gelmiyordu sabah sabah onunla uğraşmak. Ama öyle olunca da pudra yüzde güzel durmuyor tabi. Meğer güzel bir makyajın sırrı buymuş. Nemlendirici de sepetimize girdi haliyle. O da lazım, bunsuz makyaj hiç olmaz derken bir bakmışız dünya kadar para etmiş aldıklarım. Ama ne oldu makyaj yaptırdım orda! Çok kurnaz bu kozmetik satıcıları. Ama ben de aşağı kalır mıyım hediye bir çanta ve birkaç tester ile intikamımı biraz olsun almış oldum.



Nemlendirici önemliymiş, yumuş yumoş yapıyor cildi. Benim gibi ihmalkarlar dışındaki herkes biliyordur bunu. Kozmetik kısmı tamam ama asıl önemli konuyu halletmem gerek artık benim; su içme.
Haydi yazıyı okuyan herkesi bir yudum su içmeye davet ediyorum.

2 yorum:

Esra Atesakin dedi ki...

Hahaa yaşadıkların bana hiç yabancı gelmedi. Hep böyle olur zaten. Ama bunlarda kadın olmanın cilveleri. Su konusunda hele kışları ben de çok ihmalkarım. İyi oldu hatırlattığın:)

AdanınAnnesi dedi ki...

Ben çok su içerim. Çokçok :)
makyaj yapmayı hiç beceremiyorum. Hiç yapmadığımdan!
arada ypmaya çalışıyorum. O zamanda yapınca kendimi çok beğeniyorum :))

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar

Recent News