http-equiv='refresh'/>

11 Mart 2013 Pazartesi

Sade Haftasonu


Haftasonundan beklentim çoktu. Hava mis olacak, 20 derecelere çıkacak dendi. Cumartesi hakkaten de güzeldi. Eda fırsattan istifade bol bol bisiklet sürdü dışarıda. Bir de büyükanne ile büyükdede ziyaret edildi. Dedem, babamın babası ameliyat olacağı için hastaneye yatmadan evvel görelim istedik. Cumartesi benim için bir ilk de gerçekleşti. Ufak ve aslında ilk oluşu komik bir şey. İlk kez ezogelin çorba yaptım hayatımda. Çorbaya bayılan ben bunu nasıl atlamışım bilmiyorum. Domates, tarhana, mantar, mercimek ve tavuksuyu çorba olsun yeterdi sanırım benim için. Ama arkadaşım Antakya’dan salça sipariş edip bana da ufak bir kavanoz getirince salçadan hevesle ezogelin yapasım tuttu. Çok da nefisti. Niye bu zamana kadar yapmamışım bilmiyorum ki.

Pazar günü Botanik Parka gideriz biraz diye ümitlenirken rüzgarlı bir havayla karşılaştık. Gezme değil bol bol çamaşır yıkama havasıydı yani. Biz de öyle yaptık. Sadece Eda ile markete kadar gittik hava alalım diye. Bir de balkona çıkıp rüzgar gülümüzü döndürdük. Dışarıda gezme planları suya düşünce evde aktivite yapmak zorunda kaldık. Nostaljik bir etkinlik, suluboyayla ip boyayıp kağıda şekil çıkarmayı öğrettik Eda’ya. Tabii bundan hemen sıkılınca serbest takılıp fırçayla defteri boyadı durdu. Sanatçıyı kısıtlamamak lazım.



Bilen fırınları bu Pazar da yine hep sıcaktı. Güya ikimiz de diyetteyiz. Kek pasta yenilen bir diyet duydunuz mu? Bu arada senin diyet neyine diye üstüme yürümeyin. Genel olarak kilo problemim yok çok şükür ama yok diye olmayacak değil. Almaya çok müsaitim, göbeğim de bas bas bunu söylüyor zaten. Benim en büyük problemim hamur işi ve abur cubur. Hamurdan sürekli vazgeçmem imkansız ama abur cuburu çok aza indirebilirim. Çünkü zaten sadece çalışırken yiyiyorum. O da ya stresten ya da öğlen yemeklerini az yediğim için açlıktan. Geçen hafta kek, gofret yerine fındık, leblebi gibi şeyler aldım. Sanırım böyle çözebilirim. Haftasonu ev yapımı tatlılara gelince, adı üstünde ev yapımı, o kadar da olsun. Hem kızım için de büyük eğlence oluyor hazırlaması.

Eda çingeneleri öğrenmiş. Market dönüşü yanımızdan at arabası geçerken “aaaa bak çingeneler” diye bağırınca utancımdan öldüm. Çocuklar bazen zor durumda bırakabiliyor insanı.

Dedeciğimin bugün saat 1’de bypass ameliyatı var. 5 tane damarı değişecek. Aklım orada, inşallah hayırlısıyla başarılı bir ameliyat geçirir ve sağlığına kavuşur. Hastane yanında refakatçi kabul etmiyor. Sadece belli saatlerde ziyaret var. Ki onda bile umarım çok yakınlar dışında girmek isteyen olmaz. Ameliyat kadar sonrasında enfeksiyondan korumak da bir o kadar zor. Atlatacak inşallah.

Herkes için güzel bir hafta olsun.

HB

8 yorum:

Unknown dedi ki...

Hafta sonunuz güzel geçmiş anlaşılan. Her gününüz dolu dolu geçer umarım. :)
Her kadının kilo problemi var sanırım (zayıf olsalar bile). :))
Dedenize de acil şifalar diliyorum... ;)

SadeAnne dedi ki...

Çok teşekkür ederim.
Bu yaşıma kadar hiç diyet yapmamıştım, hatta yapan arkadaşlarımla dalga geçerdim. İşte başıma geldi benim de :) Eninde sonunda buluyor kadınları bu problem dediğiniz gibi.

AdanınAnnesi dedi ki...

geçmiş olsu Haticecim
acil şifalar diliyorum dedene.. inşallah toplar bir an önce kendini. benim dedemde by pass olmuştu.

o çorbayı nasıl yaptın detaylıca anlatsana yazsana :))

Adsız dedi ki...

Şimdiden geçmiş olsun dedeciğe... Aman ameliyattan sonra çok dikkat edin. Egzersizlerini de mutlaka yaptırın, yapmak istemese bile.

SadeAnne dedi ki...

Emre; çok sağol canım. yaşı olduğu için tedirgin olduk biz de ama çok şükür iyi.
internetten bulmuştum, linkini atayım sana tekrar bulup ;) harfi harfine uyguladım çünkü. çok da güzel ölçüleri.

SadeAnne dedi ki...

Görkem; çok teşekkürler. ameliyat sonrası da çok önemli, dikkatli olmak lazım haklısın. hem hijyen bakımından hem de egzersizler çok önemli. babaannem ameliyattan önce stres yapmıştı zaten, sonrası çok zor olacak diye ama atlatacaklar inşallah.

seval dedi ki...

Dedeciğine acil şifalar diliyorum haticecim..En kısa zamanda toparlanır inş..edacığı da benim yerime öp çok akıllılar demek çingeneleri öğrenmiş hahahh :)

SadeAnne dedi ki...

Çok sağol Sevalcim.
Öperim. çok tehlikeliler yaa insanı rezil edebiliyorlar aniden :)))

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar

Recent News