http-equiv='refresh'/>

4 Ekim 2012 Perşembe

Havana’da 7 Gün (7 días en La Habana)

Yönetmenler:
Benicio Del Toro (Pazartesi)
Pablo Trapero (Salı)
Julio Medem (Çarşamba)
Elia Suleiman (Perşembe)
Gaspar Noe (Cuma)
Juan Carlos Tabio (Cumartesi)
Laurent Cantet (Pazar)

Oyuncular: Josh Hutcherson, Daniel Brülh, Emir Kusturica, Elia Suleiman, Melissa Rivera, Jorge Perugorria, Mirta Ibarra, Vladimir Cruz
Süre:129 dakika
Dil:İspanyolca




Film 7 yönetmen tarafından çekilmiş kısa kısa hikayelerden oluşuyor. Her bölüm ayrı bir günü ve hayatı anlatıyor. Kesişen hikayeler de var içlerinde minik de olsa. Genel olarak Küba’daki yaşam, insanların hayat standartları, gece hayatı, siyasi rejim, ambargo, eşcinsellere bakış ve temizlenme ayini gibi şehirde geçen günlük ve sıradışı olaylarla ilgili öyküler bunlar. Ünlü ve çok sevdiğimiz oyuncu Benicio Del Toro bu kez yönetmen koltuğuna geçerken, ünlü Sırp yönetmen Emir Kusturica ise hikayelerin bir tanesinde oyuncu olarak çıkıyor karşımıza. Açlık Oyunları’nı izleyen varsa “Amerikalı” hikayesindeki karakteri de oradan hatırlayacaktır.

Gösterim tarihi Kasım 2012 olmasına rağmen Filmekimi kapsamında seyirciyle buluştu. Havana’da 7 Gün gerçekten de tam bir festival filmi, içinde öyle aksiyon vs. yok.
Film boyunca çalan şarkıların bir çoğu insanda kalkıp dans etme isteği uyandırıyor. Kimisi ise hikayeye uygun bir biçimde içini cız ediyor.






Değişik kültürleri tanımak için illa da fiziksel olarak orada bulunmaya gerek yok. Anlatılan hikayelerin ortak noktası olan Havana’yı tanımak için 129 dakikanızı bu filme ayırın derim.

HB

2 yorum:

AdanınAnnesi dedi ki...

Güzele benziyor.

Merak ettim.

SadeAnne dedi ki...

Kasımda sinemalarda olacak ;)

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar

Recent News