http-equiv='refresh'/>

2 Ağustos 2012 Perşembe

Nasıl Geldim Buraya-5 ve Ufak Aramız

Cumartesi yaz tatilimiz başlıyor. Yaz tatili dediğim de 2 hafta bir şey. Hey gidi öğrencilik, 3 ay tatil nerde var artık!

Yazlığa gidiyoruz ama gün içinde Eda’dan vakit bulamıyorum. Akşamları da iftar, balkonda muhabbet derken yine başka şeye fırsat olmuyor. Twitter, facebook, instagram üçlüsünden kopmak zaten mümkün değil de her ağustosta olduğu gibi bu sene de blogum 1 aylığına biraz öksüz kalacak. Bu sürede beni unutmayın sakın. Her gördüğünüz spreyde beni hatırlayın olur mu? (ne alaka demeyin, yazının sonunda anlamış olacaksınız)


1 haftada tuvalet eğitimi

Hızlandırılmış tuvalet eğitimi mi demek istiyorsunuz? Öyle bir paket vardır belki ama ben yardımcı olamayacağım. Bizimki 1 ay kadar sürdü de.. Keşke ben de başta sizin gibi araştırma yoluna gitseydim belki o zaman daha kolay hallederdik.

Ağzından çıkanı duy

Ben burada ağzımdan her çıkanı okuyorum bi kerem. Sen ne hakla beni uyarıyorsun ki. Neyi yanlış buldun söyle neyi beğenmedin?

Assos’a gidenler tatil önerileri yazın

Sen istersin de ben yazmam mı! Başka bir yere gidip de tatil önerileri yazmamızı istersen çekinme yap bir arama. Hemen görür, gitmediysek sırf seni aydınlatmak için oraya gider, tatil dönüşü hemen öneri yazımızı yazarız.

Baca sıkılan çorap tarzı sprey

Çorap tarzı sprey? Yok, hayalgücüm sınırlı kaldı benim bu konuda. Baca sıkılan ne peki? Bacaya sıkılıyor olamaz, bacağa olmalı. Türkçeyi okunduğu gibi yazılan bir dile çevirmeye çalışmasak daha iyi olur ama lütfen. Bacağa sıkılan bu tarzda bir sprey görürseniz lütfen bana da haber verin. Aklımın bir köşesi hep onda olacak.

Çeşme’de bu haftasonu ne var?

Tam tarih verseydin güzel olacaktı bak. Bunu dükkanına “yarım saatliğine kapalıyız” yazan esnafın işine benzettim ben.

İnsan vücuduna değince elbise olan sprey

Ya ben çok geride kaldım ya da insanımızın hayal gücü feci seviyelere gelmiş. Ama ben bu fikri tuttum. Ütüyle çamaşırla uğraşmaya gerek kalmaz. Mağazalarda kıyafet yerine renk renk, boy boy spreylerin satıldığını düşünsenize :) Bu arada blog ile sprey sözcüğünün bağlantısını çözebilmiş değilim. Yani blog başlığı ocean spray diye bütün sprey aramaları bana geliyor. Buraya yazdıklarım yüzde beşi falan herhalde.

Şarkıcı olmak için sesimi nasıl güzelleştiririm?

Ah ahh bu yola girmeden önce bir daha düşün derim. Daha sesin bile güzel değil. Sonra yapacaksın albüm, tutmayacak, silinecek gideceksin bu piyasadan. Bu sefer “moralim çok bozuk, nasıl düzeltebilirim” diye geleceksin karşıma. Yol yakınken bir daha muhakeme et. İyi olduğun bir şey vardır elbet, onun üzerine eğil sen.

Bebeğim geceleri sürekli dönüyoryoryoryor

Yor yor yor yor yor yor aman diye devam ettim ben izninle. Güzel bir şarkı oldu. Ne yapsın yavrucak bu sıcaklarda? Döner tabi, bıraktığın gibi uyanan çocuk mu var? Bizim kız mesela üzerini asla örttürmez ama diyelim uyuyunca bir örtü attın, 5 dakika sonra yanına gittiğimde örtüyü üzerinde bulma ihtimalim hiç yoktur. Hepsi kıpır kıpır çocukların. Öyle garip karşılamaya, sinirlenmeye gerek yokyokyokyok.

Yapmacık diş

Ne yapmacık insanlar gördüm, dişleri doğal..Ne yapmacık dişler gördüm, sahipleri sahici. Ne diyebilirim ki :)


Kendinize iyi bakın :)

HB

4 yorum:

Unknown dedi ki...

iyi tatiller canım şimdiden :) 2 hafta az geliyor evet ama ne yapalım buna da şükür.
tuvalet eğitimiyle ilgili ayrı bir yazın var mıydı?:) biz de yavaş yavaş başlayacağız artık

SadeAnne dedi ki...

Teşekkürler canım. Hayır, ayrıca yazmadım. çünkü bizimki biraz zorlu geçti, uzun sürdü. Nedeni de bence erken başlamamızdı. Ama genel olarak yaptıklarımız şunlar..Bezi bir kere çıkartınca bir daha nerdeyse takmadık. Dışarı çıkıp çok uzun süre kalacaksak sadece takmıştık. Sonra alışır gibi olunca dışarıda da tutmaya başladım tuvalete. Bol bol altına yaptı tabi, evde ve gittiğimiz yerlerde. Hala da ufak kazalar oluyor. Başlard çok sık tutmuştuk aluşması için, saat başı götürüyorduk. Artık 2-3 saatte bir söylemese de yaptırıyoruz çünkü genellikle söylemeyip tutuyor. Gece bezleme konusu ise şöyle; tuvalet eğitimine başladıktan 4-5 gün sonra bezi kuru kalkmaya başladı. Ben de geceleri bağlamadım öyle görünce. Alez seriyordum yatağa yapsa bile geçmesin diye. Çok şükür ki gece vukuatı olmadı. Maşallah diyeyim. Gündüz için aynı şeyi söyleyemiyorum. Bol bol kaçırdı, dediğim gibi hala yapabiliyor oyuna dalınca. Sabırlı olmak, yaptığında kızmadan bir daha çişi gelince söylemesi gerektiğini anlatmak ve bezi birden bırakmak önemli bence. Ama her çocuk için aynı değil bu konu da. Bazıları sıralı olarak bırakmayı istiyor. Çocuğun isteğine göre hareket etmek lazım. Kolay gelsin şimdiden canım. İnşallah çabucak alışır Dafnecim. Bu arada pepee'nin tuvalet şarkısı da baya gaza getirmişti Eda'yı :) Eda tuvaletini artık beze yapmıyor, herkes gibi tuvalete yapıyor falan diye anlatınca da hoşuna gidiyordu. Ödül ve takdir lazım bu miniklere bol bol :)

AdanınAnnesi dedi ki...

İyi tatiller.
3 güncük bir tatilden yeni dönmüş bir tatilzede olarak koooccaaaamaaan 2 haftayı beğenmediğin için seni eshefle kınıyorum :)))

SadeAnne dedi ki...

Teşekkürler..
3 ay tatil yapan öğretmenlere, hadi hiç olmadı 1 ay tatil yapan devlet memurlarına hasetliğimden öyle dedim. Yoksa 2 hafta da fena değil tabi :)

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar

Recent News