http-equiv='refresh'/>

4 Temmuz 2012 Çarşamba

Dövülesi Dövmeciler

En sevmediğim ve uzak durduğum insan grubu ukalalar. Kendini bir şey zannedenlerle ne arkadaşlığımı ilerletirim ne de iş yaparım. Dövme yaptırmadan önce araştırma aşamasında bir yere gittiğimi ve oradaki dövme sanatçısının  tavırlarını anlatmıştım. Risk alamam diyerek beni kapı dışarı edişini, oradaki diğer çalışanın da bana “siz de madem Eda kolyesi takın” diye akıl verişini. Bu noktadan sonra bedava yapacağım deseler orayı tercih etmeyeceğimi söylemiştim. Yine de insanlık bende kalsın, belki o tavırlar o güne/bana özeldir diyerek kuzenim dövme yaptırmak için yer önerisi istediğinde oranın da adını verdim. Fatih Sultan Mehmet Bulvarında burası. Dövme yaptırmayı düşünüp ağzının payını almak isteyenler varsa durmasın gitsin.

Kuzenim de aynı benim gibi sormaya, fikir almaya, fiyat öğrenmeye gitmiş ve söyledikleri fiyatı yüksek bulduğunu belirtmiş. Bunun üzerine sanatçımız; “olabilir, seni sevmedim o yüzden” demiş. Yazdıracağı yazının fontunu belirlemediğini öğrenince de fontu belli değilse bir şey yapamam , önce onu bul diyerek işini çok iyi yaptığını da eklemiş. Alaycı konuşması ve kötü üslubu bir yana, bu arkadaşın kesinlikle insan unsuru içeren bir işte çalışmaması gerektiğini ve de kendisinin belirttiğinin aksine işini hiç de iyi yapamadığını düşünüyorum. Kendisine elbise diktirmek için gelen bir müşteriyi “kafanda model yoksa asla dikemem, ben sadece dikme kısmıyla ilgileniyorum. Öncesi-sonrası, modeli, hiçbir şeyi beni alakadar etmez” diye geri çeviren bir terziye benziyor bu davanışı.

Bunun yanı sıra yaptığı şey aslında basit gördüğü işlerle uğraşmamak, para kazandıracak şeylere vakit harcamak. Yazı yazmak hem çok kolay (bilgisayardan çıktı alıp kağıttaki şekli tenine geçiriyor, ardından da iğne ile üzerinden geçip boyamış oluyor) hem de para etmiyor. Bunlarla gelmeyin bana diyor. “Böyle basit şeyler için işini iyi yapan insanların vaktini çalmayın” tavırlarının tercümesi. Terzimizin “bu basit bir etek modeli, makineyi açmaya değmez; seni de sevmedim zaten. Başkasını bul” demesiyle aynı. Küçümsenecek iş yoktur. O basit görülen işler gün gelir büyük sayılanları da keser.

Gittiğim, beğendiğim, önerebileceğim yerleri yazıyorum buraya. Tersi olduğunda da paylaşmak zorundayım. Öyle şahane, ahım şahım bir projeniz yoksa o civardan uzak durmanızı tavsiye ederim. Yoksa karşılaşacağınız muamele anlattığım gibi olacaktır. Uyarmadı demeyin. Bursamızın yetiştirdiği nadide dövme sanatçısını da böyle kıytırık işlerle meşgul etmeyin. Dağılabiliriz.

HB

4 yorum:

AdanınAnnesi dedi ki...

:) Şaşırdım.. Örneklemelerine de bayıldım :)
Gecmiş olsun. Bazen sinirli işyeri sahipleri olabiliyor.
Buarada halaaaaa "Eda" dövmeni görmediğimi hatırladım bir an :)

SadeAnne dedi ki...

Teşekkürler :) Haklısın fotoğrafları hep ben çektiğim için benim fotoğrafım çok az. Özellikle bunun için çekmemiz lazım. Hep unutuyorum :(

Adsız dedi ki...

İlk dövmemi yirmi yaşımda yaptırdım. İkincisini de kısmetse bu Eylül yaptıracağım. Fikrim, vücudumda yaptıracağım yer, tasarımım hazır olmasına rağmen, asıl zamanı doğru dövme stüdyosunu bulmak için harcadım. İşinde iyi olmanın verdiği özgüveni anlarım da ukalalığı hiiiç çekemem. Sanırım çoğu, insanların fiziklerine bakıyor ve tarzlarına göre "ikoncan" yaftasını yapıştırıveriyorlar.

SadeAnne dedi ki...

Olabilir,tipine göre muameler yapıyor ki ben de bunu yakıştıramıyorum zaten.İşini çok iyi yapsın, özgüveni olsun, hatta isterse seçici davranıp böyle basit işleri yanında çalışan başka birine yaptırsın. Tavırları beni sinirlendiren..
Senin aklındaki modeli merak ettim şimdi :)

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar

Recent News